Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis

Proiect
9.5/10 (4 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 49 în total
Cuvinte : 16844
Mărime: 131.05KB (arhivat)
Publicat de: Florina Pop
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lector dr. Ionut Pandelica

Cuprins

  1. 1.Consideratii generale privind contextul economic intern si international.
  2. 1.1.Impactul crizei financiare asupra economiei Romanesti
  3. 1.2. Concluzii si recomandari
  4. 2.Analiza strategica
  5. 2.1. Scurta prezentare
  6. 2.1.1. Obiectul de activitate conform codului CAEN
  7. 2.1.2. Istoricul organizatiei
  8. 2.1.3.Informatii despre evolutia(CA,W,Cota de piata,nr salariati,e.t.c)
  9. 2.1.4 Prezentarea structurii organizatorice
  10. 2.1.5.Analiza portofolului de produse(MODEL BCG)
  11. 2.1.Analiza mediului extern
  12. 2.2Micromediul
  13. 2.3.Analiza macromediului
  14. 2.3.1. DIAGNOSTICUL ECONOMICO-FINANCIAR ŞI DE GESTIUNE
  15. 2.3.2. DIAGNOSTICUL JURIDIC
  16. 2.3.3. DIAGNOSTICUL COMERCIAL
  17. 2.3.4. DIAGNOSTICUL TEHNIC
  18. 2.3.5. DIAGNOSTICUL SOCIAL (AL RESURSELOR UMANE)
  19. 2.5 Analiza mediului intern
  20. 3.Strategia de afacere abordata in urma analizei mediului inter si extern al hotelului APOCSIS
  21. 3.1 Etapele procesului de managemet startegic
  22. 3.2 Strategiile adoptate in fucntie de analiza factorilor externi
  23. 3.3 Strategiile adoptate in functie de analiza factoriloe interni
  24. *ANALIZA SOWT
  25. 4.Elaborarea si implementarea strategiei de ansamblu al Hotelului Apocsis
  26. 4.1 Optiuni statagice pornind de la rezultatele analizei-diagnostic
  27. 4.2 Elaborarea strategiei globale
  28. 4.3 Formularea misinunii Holelului APOCSIS
  29. 4.4.Stabilirea obiectivelor fundamentale
  30. 4.5 Dterminarea optiunilor strategice si stabilirea termenelor initiale si finale de realizare a obiectivelor
  31. 4.6 Dimensionarea resurselor necesare implementarii strategiei
  32. 4.7 Stabilirea avantajului competitiv
  33. 4.8 Stabilirea strategiilor partiale(pe domenii)
  34. 5.Elaborarea planului de afacere
  35. 5.1 Elemente ale strategiei hotelului Apocsis
  36. 5.2 Analiza princilalilor indicatori economico-financiari
  37. 5.3 Imlementarea strategiei de dezvoltare ale hotelului
  38. 6 CONCLUZII GENERALE

Extras din proiect

1.Consideratii generale privind contextul economic intern si international.

Economia de piata functionala ridica in fata agentilor economici participanti la acest proces o

multitudine de probleme generate de existenta unui “macromediu” puternic influentat de,factorii politici, economici, sociali, demografici, tehnologici, culturali, ecologici, factori ce determina schimbari permanente si uneori imprevizibile ale “micromediului” in care acesti agenti economici functioneaza.In acest context apare evidenta modificarea continua a pietei,a raportului dintre cererea si oferta de marfuri si servicii, aspect ce presupune elaborarea unor strategii viabile in ceea ce priveste functionarea continua si eficienta a tuturor unitatiloreconomice, cu atat mai mult cu cat ele trebuie sa reziste presiunilor generate de fortele concurentiale manifestate pe piata europeana si internationala

1.1.Impactul crizei financiare asupra economiei Romanesti;

Economia naţională a României, parcurge o dificilă etapă de tranziţie, exprimată prin declinul producţiei în toate sectoarele, şi mai ales al serviciilor, deprecierea monedei naţionale, dezechilibre economice ale cererii şi ofertei, balanţei de plăţi, bugetului public. Starea de criză este alimentată de existenţa unui mecanism economic care nu stimulează creşterea economică. Pentru a redresa situaţia şi a atinge creşterea economică sunt necesare măsuri complexe şi argumentate ştiinţific de ajustare a mecanismului economic, de perfecţionare a instrumentelor managementului macroeconomic. Dezvoltarea sectorului de servicii de turism ca o componentă de bază a economiei de piaţă trebuie accentuat pe dezvoltarea ei.

1.2. Concluzii si recomandari

Criza economica mondiala afaceteaza fiecare stat de pe glob,fie ele tari nedezvoltate fie dezvoltate,deasemea atat sectorul de stat cat si cel privat sunt influentate,nu putem zice cand se termina aceasta prabusire economica,ce putem supune cum ne putem acomoda sau combate

Ca recomandari ar putea fi implicarea cat mai mare a statului dar numai cu cooperarea din partea sectorului privat,cooperare ce poate duce la anumite solutii de combatere,deasemen consumatorul trebuie sa stie in ce sa isi investeasca banii(fie ca isi cumpara o paine fie ca isi cumpara sau achizitioneaza o masina)cel mai influentat tip de consumatori este acel mediu,pentru ca pentru o economie in continua dezvoltare e nevoie de patura de mijloc.

2. Analiza strategica a HOTELULUI APOCSIS

2.1 Scurta prezentare a HOTELULUI APOCSIS

Resursele turistice ale României o situează printre ţările cele mai dotate din acest punct de vedere, care pot fi puse în valoare datorită acumulărilor din ultimul timp în procesul de reformă, ce vizează descentralizarea şi privatizarea acestui sector important al economiei.

Sectorul privat hotelier din Bucuresti a înregistrat o dezvoltare şi modernizare, astfel, reunind tradiţia de mai multe secole a ospitalităţii cu restricţiile unei gestiuni performante, activitatea din Hotel APOCSIS se desfăsoară astfel încât să menţină o poziţie bună pe piaţă şi în faţa concurenţilor prin: prestarea serviciilor la o calitate superioară; obţinerea unui raport bun calitate/preţ; printr-o ofertă cât mai mare şi vastă pentru satisfacerea celor mai rafinate cereri; ameliorarea echipamentelor şi a confortului.

Există persoane care plătesc sume mari pentru un sejur deosebit şi de calitate, deci, calitatea şi satisfacerea clienţilor devine o forţă majoră care trebuie îmbunătăţită nelimitat, pentru că însuşirea acestor calităţi poate determina avantaje mari.

În lucrarea de faţă mi-am propus să analizez situaţia managementului strategic din Hotel APOCSIS, pentru că managementul strategic reprezintă deciziile şi acţiunile care se iau pentru realizarea obiectivelor hotelului şi are în vedere întreg managementul acestuia, care se bazează pe strategie.Pentru ca măsurile ce trebuiesc luate pentru ca viitorul hotelului să fie sigur şi rentabil şi să facă faţă problemelor de mediu şi concurenţei, sper ca propunerile mele să fie un punct de referinţă pentru acestea.

2.1.1. Obiectul de activitate conform codului CAEN SI DE PARTAMENTELE HOTELULUI APOCSIS

În Hotel APOCSIS funcţionează următoarele departamente:

de contabilitate, condus de directorul economic sau contabilul-şef, având ca responsabilitate activităţile de casierie, facturare, controlul încasărilor, debitorii, furnizorii şi trezoreria (verificarea finală a încasărilor hotelului), cuprinzând şi resursele umane;de aprovizionare condus de şeful responsabil cu aprovizionarea, care transmite comenzi furnizorilor şi gestioneaza stocurile. Serviciul de aprovizionare centralizează toate comenzile emise de către diferitele servicii ale hotelului, fiind singurul în masură care poate să transmită comenzile furnizorilor;de front-office, activităţile sale specifice desfăşurându-se la nivelul holului de intrare, condus de şeful de recepţie care are în subordine ceilalţi angajaţi ai acestui departament (recepţioner, lucrător rezervări, telefonistă, casier, facturier, bagajist şi lucrătorii de noapte);

de cazare, condus de directorul de cazare care are în subordine şeful de recepţie, guvernanta generală şi administratorul şef. Cazarea turiştilor în hotel se face la orice oră, în limita locurilor disponibile (în acest sens lucrătorii de la recepţie trebuie să cunoască foarte bine starea permanentă a camerelor pentru evitarea surprizelor neplăcute) şi în funcţie de rezervările şi contractele facute anterior şi confirmate.

Hotelul este dotat cu camere pentru handicapaţi şi nefumători dotat cu cele mai moderne facilităţi, având următoarea structură: single, double, French-cu pat de mijloc, suite şi apartamente.

de alimentaţie, condus de directorul de alimentaţie care are în subordine şeful de restaurant, responsabilul cu banchetele şi reuniunile şi directorul executiv din departamentul de alimentaţie.

Restaurantul APOCSIS oferă într-o ambianţă deosebită preparate culinare cu specific românesc, turcesc şi internaţional, iar Snack Barul APOCSIS oferă gustări calde şi reci, precum şi o gamă variată de băuturi şi cockteiluri. Salonul restaurantului se încadrează Normelor aprobate prin Ord. M.T. NR.56/1995, şi anume: 1,3m*m/loc la masă;de resurse umane, ale cărui atribuţii sunt: angajarea, recrutarea, promovarea, pregătirea angajaţilor; remuneraţia angajaţilor; analiza şi evaluarea posturilor.

tehnic, foarte util pentru buna funcţionare a echipamentelor tehnice şi electronice, necesare pentru desfăţurarea eficientă în hotel. Personalul acestui departament este format din electronist, electrician, mecanic, decorator, ei având un statut de colaboratori cu hotelul.

alte servicii, folosite datorită faptului că majoritatea clienţilor acestui hotel sunt oameni de afaceri, iar premisele de bază ale unei afaceri de succes sau ale unei întâlniri de afaceri sau în interes de serviciu sunt aparatura performanta în domeniu şi ambianţa, astfel, serviciile oferite de Hotel APOCSIS stau la dispoziţia clienţilor în Business Center şi Meeting Room. Pentru relaxare şi menţinerea formei fizice, centrul de întreţinere pune la dispozitia clienţilor: saună, masaj, coafură, frizerie.

Ca obiect principal de activitate conform CAEN se incadreaza in codul 5510(hotel activitate,sevicia de cazare) Detalii :Aceasta clasa include: - asigurarea cazarii de scurta durata in: . hoteluri, moteluri si hanuri; . hoteluri cu sali de conferinte.

Exceptii:Aceasta clasa exclude: - inchirierea, in vederea cazarii pe o perioada indelungata

Preview document

Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 1
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 2
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 3
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 4
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 5
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 6
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 7
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 8
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 9
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 10
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 11
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 12
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 13
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 14
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 15
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 16
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 17
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 18
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 19
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 20
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 21
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 22
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 23
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 24
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 25
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 26
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 27
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 28
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 29
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 30
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 31
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 32
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 33
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 34
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 35
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 36
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 37
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 38
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 39
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 40
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 41
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 42
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 43
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 44
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 45
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 46
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 47
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 48
Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis - Pagina 49

Conținut arhivă zip

  • Managementul Strategic in Cadrul Hotelului Apocsis.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul serviciilor hoteliere. dezvoltarea turistică - factor de progres economic - studiu de caz Hotel Ambient

INTRODUCERE Urmărirea unei calităţi superioare a produselor şi infrastructurilor turistice nu trebuie să provoace o diminuare a competitivităţii...

Management Strategic - Hotel Paradis

CAPITOLUL I. Scurta descriere a companiei 1.1. Domeniu de activitate Hotel Paradis face parte din firma S.C. Multirol Prodcom Impex Srl,...

Managementul Serviciilor Hoteliere în Baza Hotelului Codru

Introducere Actualitatea temei “Managementul serviciilor hoteliere” se percepe în urma dezvoltării impetuase a turismului în ultimele decenii,...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Indicatori de Performanță în Industria Hotelieră

Managementul performanţei reprezintă suma intervenţiilor strategice care influenţează pe termen lung activitatea organizaţiei, ducând la...

Managementul investițiilor

1. Prezentarea ideii de afacere și motivarea alegerii făcute În România, industria automatelor (de cafea, sucuri) a luat amploare, începând cu...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?