Managementul Strategic in Cadrul Hotelului Majestic

Imagine preview
(8/10 din 23 de voturi)

Acest proiect trateaza Managementul Strategic in Cadrul Hotelului Majestic.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 99 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gradinoiu Emil

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Introducere .. 4
Capitolul 1 – Prezentarea Generala a Hotelului Majestic .. 6
1.1. Scurt Istoric .. 7
1.2. Caracteristici de Ansamblu ale Hotelului Majestic .. 9
1.3. Organizarea si Functionarea .. 11
1.4. Analiza Pietei .. 15
1.5. Indicatorii Circulatiei Turistice .. 20
1.6. Analiza Principalilor Indicatori Economico-financiari .. 28

Capitolul 2 – Elemente Teoretice Privind Strategiile si Managementul Strategic .. 35
2.1. Elemente Teoretico – Metodologice ale Srategiilor si Managementului Strategic .. 36
2.2. Tipuri de Strategii Manageriale .. 43
2.3. Metodologia de Elaborare a Strategiilor .. 45
2.4. Rolul Stategiilor de Management in Eficienta Firmelor .. 50

Capitolul 3 – Diagnosticul Activitatilor Hotelului Majestic si Strategia Adoptata .. 52
3.1. Analiza-diagnostic in Departamentele Hotelului Majestic .. 53
3.1.1. Diagnosticul Economico-financiar .. 53
3.1.2. Diagnosticul Juridic .. 56
3.1.3. Diagnosticul Comercial .. 58
3.1.4. Diagnosticul Tehnic .. 70
3.1.5. Diagnosticul Social (Al Resurselor Umane) .. 72
3.2. Abordari Actuale ale Strategiei si Managementului Strategic in Cadrul Hotelului Majestic .. 76

Capitolul 4 – Propuneri de Perfectionare a Strategiilor Anageriale in Cadrul Hotelului Majestic .. 86
4.1. Fundamentarea Strategiei de Dezvoltare a Hotelului Majestic .. 87
4.2. Strategia de Dezvoltare a Hotelului Majestic .. 89

Concluzii Generale .. 94
Anexe
Bibliografie

Extras din document

1.4.2. CLIENTII HOTELULUI MAJESTIC.

Datorita faptului ca Hotel Majestic este considerat “hotelul oamenilor de afaceri” majoritatea clientilor sunt oameni de afaceri români sau straini, care calatoresc pentru a face afaceri, motive profesionale, în interes de serviciu, participari la reuniuni sau conferinte.

Nefiind persoane cu probleme financiare, clientii acestui hotel se dovedesc a fi foarte sensibili la confortul si la calitatea serviciilor oferite, astfel se urmareste satisfacerea tuturor cerintelor acestora.

Prezenta în hotel a acestor clienti este foarte avantajoasa, ei utilizând o gama foarte variata de servicii pe care le ofera hotelul, servicii pe care un client venit în vacanta nu le-ar folosi.

Clientela de afaceri aduce multe avantaje hotelului, si anume: rezervarile se fac înainte iar riscurile de neplata sunt în general excluse, daca au fost multumiti clientii vor reveni, voiajele lor sun repartizate pe tot parcursul anului, ceea ce contribuie pozitiv la ocuparea hotelului.

Pentru oamenii de afaceri motivatia sederii într-un hotel bine cotat este foarte importanta pentru ca ei vin sa încheie contracte sau sa faca anumite vânzari si nu vor sa puna în pericol imaginea lor sau a firmei pe care o reprezinta.

1.4.3. RELATIILE CU CONCURENTA.

Pe piata pe care Hotel Majestic îsi desfasoara activitatea sunt concurenti puternici carora trebuie sa le faca fata pentru a supravietui si pentru a avea un grad de ocupare bun.

Datorita faptului ca Hotel Majestic este considerat “hotelul oamenilor de afaceri” principalii concurenti ai acestuia sunt hotelurile care vizeaza aceleasi categorii de clienti.

În principal, concurentii sunt hotelurile de 4* si 5*, unele având atuuri importante de care anumiti clienti tin cont, si anume: distanta mai mica fata de aeroport, posibilitatea de a face transferuri spre sau la aeroport la cererea clientilor, lantul din care face parte, pentru ca unii clienti, în general oamenii de afaceri, nu folosesc serviciile unui hotel daca nu cunosc lantul din care face parte sau daca nu au mai folosit serviciile acelui hotel.

Principalii concurenti ai Hotelului Majestic sunt:

- Hotel Athenee Palace Hilton (5*), inaugurat în 1997, fiind primul hotel de 5* din Bucuresti, care ofera o gama variata de servicii, având în plus fata de Majestic: posibilitatea de a închiria masini clientilor, piscina, jaccuzi, Casino, un numar mai mare de camere (272), dar si tarife mai mari. Societatea proprietara este Athenee Phenix Group SA, forma de proprietate majoritara find privata. O camera single (fara mic dejun) ajunge la peste 300 USD.

- Hotel Mariott (5*), deschis în anul 2000, face parte dintr-un mare lant hotelier, fiind cotat pe piata ca un concurent serios, prezenta sa pe piata simtindu-se si la Hotel Majestic, de unde a acaparart un anumit numar de clienti. Are 402 camere, tarifele fiind între 159-290 USD, iar la apartamente între 319-829 USD, oferind o gama foarte larga de servicii.

- Crowne Plaza Flora (4*), cu 164 de camere, oferind în plus: posibilitatea de închiriere a masinilor, utilizarea piscinei acoperite si a terenului de tenis, copiii clientilor având si posibilitatea de a se juca pe un teren special amenajat. Forma de proprietate este privata, fiind detinuta de societatea Ana Hotels S.R.L.

- Hotel Sofitel (4*), care face parte din grupul ACCOR, bine cunoscut pe plan international. Are 203 camere, cu o amplasare buna, fiind aproape de aeroport, iar serviciile pe care le ofera în plus, în comparatie cu Majestic sunt: posibilitatea clientilor de a utiliza piscina si terenul de tenis. Tarifele practicate sunt cuprinse între 258-283 USD, iar la suit 316 USD. Centrul de afaceri WORLD TRADE CENTER atrage multi clienti de afaceri. Forma de proprietate este privata, fiind detinuta de W.T.C.B.-C.C.I.B. S.R.L.

- Hotel Inter-Continental (4*) are 423 camere, 20 de birouri, 3 localuri si 2 restaurante, functionând cu un contract fransiza, forma de proprietate majoritara este privata, fiind detinut de Compania Hoteliera Inter-Continental Romania S.A. Face parte din grupul Inter-Continental Corporation and Resorsts; a fost proiectat în 1968 si dat în folosinta în anul 1971. Este amplasat în centrul orasului, într-o zona de maxim interes cultural, comercial si financiar. Constructia hotelului are un aspect modern, cu o intrare principala foarte spatioasa. Tariful de cazare al unei camere single (fara mic dejun) este între 200-300 USD.

- Hotel Lido (4*) are 119 camere cu o gama variata de servicii, fiind amplasat în centrul capitalei, fiind detinut de Compania Hoteliera Inter-Continental Romania S.A. (ca si în cazul Hotelului Inter-Continental). Tarifele practicate se încadreaza între 200-300 USD (fara micul dejun).

- Hotel Bucuresti (4*), cu 446 camere, forma de proprietate majoritara fiind de stat, apartinând Societatii Turism S.A.

- Hotel Continental (4*), cu 53 de camere, forma de proprietate majoritara fiind privata, hotelul apartinând societatii Continental S.A. Nivelul tarifelor practicate este între 100-200 USD (ca si în cazul Hotelului Majestic).

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Strategic in Cadrul Hotelului Majestic.doc