Managementul unei Companii Petroliere - OMV

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Managementul unei Companii Petroliere - OMV.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Tatiana Gavrila

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

CUPRINS
- Introducere & 3
- Aspecte teoretice
Managementul aprovizionarii 4
Managementul desfacerii produselor &. 5
Gestiunea fluxurilor materiale 6
Strategia si politica firmei &. 8
Publicitatea si reclama produselor . 10
- Studiu de caz
Concern &.&. 11
Indicatori financiari & 12
Produse & servicii 13
Obiective & imbunatatirea performantei 14
Importanta acordata protectiei mediului . 15
Statiile OMV - centre de prestari servicii 16
- Bibliografie . 19

Extras din document

I Introducere:

Petrolul sau titeiul  in mod justificat numit si aurul negru, pentru calitatile sale ca si pentru avantajele ce rezulta din prelucrarea lui  s-a numarat printr-o continuitate remarcabila in ce priveste utilizarea lui in cursul istoriei, aparând pretutindeni, universal si multiplu, etern si misterios. Neîndoielnic, petrolul nu a fost dintotdeauna la fel de râvnit si apreciat, ci de-abia in ultimii 100 de ani, s-a impus ca un produs extrem de cautat, ca un element al solului indispensabil bunei desfasurari a vietii economice moderne si ca un important factor al politicii internationale, promovând, in consecinta dese si internationale conflicte diplomatice, economice si chiar militare. In decursul a numai câteva decenii, petrolul a devenit unul din elementele fundamentale ale vietii economice moderne. El este dupa expresia fericita a unuia dintre specialistii domeniului  sângele economiei. Potrivit opiniei lui Cesar Alimenti, petrolul constituie, in epoca contemporana Meniu de bolta, pentru industrie, transport si prima conditie pentru apararea nationala a statelor. Intr-un secol petrolul a devenit prima industrie a lumii. Opt din zece întreprinderi dintre cele mai bogate din lume sunt companii petroliere.

Lucrarea de fata încearca isi concentreaza atentia, selectiv, asupra principalelor componente ale managementului unei companii de distributie a produselor petroliere in România si anume concernul OMV A.G.Acesta si-a început activitatea in domeniul comercializarii de carburanti si lubrifianti in 1998, prin filiala OMV România Mineraloel S.R.L.In 1999 a avut loc lansarea primei statii de benzina.

Aceasta firma moderna ce produce si ofera o mare diversitate de bunuri si servicii se caracterizeaza prin adaptabilitate operativa la impactul factorilor de influenta,endogeni si exogeni,iar deciziile si actiunile adecvate sunt fundamentate in contextul unor scenarii alternative,generate de dinamica pietelor ,de aprovizionare si desfacere de riscul incertitudinii vietii economice.

Realizarea obiectivelor se poate realiza doar pe baza unui management modern,dinamic,generator de avantaje competitive intr-un mediu de afaceri complex,dinamic si concurential.

In cele ce urmeaza vor fi prezentate unele aspecte teoretice ce constituie baza atât a managementului concernului OMV cat si a managementului oricarei alte mari companii.

II ASPECTE TEORETICE :

Managementul aprovizionarii

Reprezinta activitatea prin care se asigura elementele materiale si tehnice necesare productiei, in volumul si structura care sa permita realizarea obiectivelor generale ale întreprinderii, in conditiile unor costuri minime si ale unui profit cat mai mare. In sectorul exploatarii, OMV urmeaza o strategie al cârei scop este cresterea productiei de petrol si gaze naturale. OMV produce aproximativ 2.1 mn t de petrol si aproape 1.2 bcm de gaze naturale. Cele mai importante zone de extractie sunt: Austria, Libia, Pakistan si Marea Britanie , la care se adauga Albania, Sudan, Vietnam si Tunisia. In acelasi cadru se include si activitatea de cooperare sau de colaborare dintre întreprinderi pentru realizarea unor produse, ca o consecinta directa a gradului de dezvoltare si specializare in productie, de adancire si diversificare a relatiilor economice intre acestea, in esenta, activitatea de cooperare si colaborare se desfasoara dupa aceleasi principii si trasaturi ca si cea de aprovizionare sau/si de desfacere, deoarece fiecare unitate economica colaboratoare apare ca furnizor (pentru livrarea produselor, pieselor, subansamblelor) fata de intreprinderea care le primeste in calitate de furnizor general, in acelasi timp insa, activitatea de cooperare si colaborare dintre unitatile economice se diferentiaza de activitatile de aprovizionare si desfacere prin sfera mai larga de cuprindere (cum ar fi cea din domeniul cooperarii tehnologice), ca si prin relatiile si obligatiile care se nasc intre furnizorul general si întreprinderile cu care colaboreaza. Cooperarea si colaborarea este cunoscuta astazi si sub denumirea de "activitate de parteneriat", fiind abordata cu un interes din ce in ce mai larg.O astfel de activitate de parteneriat s-a produs si in România in anul 2004 când OMV a devenit actionar majoritar la marea companie petroliera autohtona Petrom.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul unei Companii Petroliere - OMV.doc

Alte informatii

Proiect MANAGEMENT~ASE