Managementul unei destinații turistice - Paris

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 10786
Mărime: 7.54MB (arhivat)
Publicat de: Basarab Tănasă
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Otilia Albu
destinatia aleasa este paris

Cuprins

  1. I. INTRODUCERE 2
  2. Geografie 3
  3. Împărțire administrativă 4
  4. Franța – prima destinație turistică mondială 5
  5. II. PARIS 7
  6. Scurt istoric 7
  7. Geografie 8
  8. Caracterul orașului 8
  9. Peisajul 9
  10. Clima 9
  11. Populația 10
  12. Transport 10
  13. Calendar evenimente 10
  14. Divertisment 12
  15. Bucătăria franțuzească 16
  16. Cazare 18
  17. Obiective turistice 18
  18. III. CE SĂ NU FACI CA TURIST ÎN PARIS? 26
  19. IV. BIBLIOGRAFIE 29

Extras din proiect

I. INTRODUCERE

Destinaţia reprezintă, locul sau spaţiul geografic unde un vizitator sau un turist se opreşte fie pentru o noapte de cazare, fie pentru o perioadă de timp, sau punctul terminal al vacanţelor turiştilor, indiferent dacă ei călătoresc în scop turistic sau de afaceri. Destinaţia constitute legătura catalizatoare ce uneşte, menţine şi propulsează toate sectoarele industriei turistice, respectiv transportul, cazarea, alimentaţia şi agrementul, fiind un element complex şi specific turismului.

Se consideră că destinaţiile turistice sunt produse complexe compacte, precum parcurile turistice, hotelurile tip club şi satele de vacanţe. Ele sunt, adesea, conduse de o singură firmă comercială, care închiriază spaţii de la o altă firmă comercială, salon de înfrumuseţare, baruri, cluburi, magazine etc.

Totodată, pot fi considerate ca fiind destinaţii turistice toate continentele.

Pentru a putea fi considerată destinaţie, un loc trebuie să dispună de un potenţial turistic corespunzător şi să îndeplinească, în acelaşi timp, şi alte cerinţe legate de infrastructură, bunurile şi serviciile complementare, ce-i pot mări atractivitatea, diferenţiind destinaţiile şi determinând pieţele ţintă spre care trebuie orientată atenţia firmelor de turism.

În funcţie de opţiunile turiştilor, de aşteptări şi de modul de petrecere a vacanţei, în cazul unei destinaţii turistice sunt urmărite o serie de elemente determinante. Infrastructura şi seviciile oferite reprezentând unul dintre aceste elemente.

Un alt element îl constituie gradul de cultură şi localizarea geografică a unei zone, precum şi locuitorii ei, tradiţiile, stilul de viaţă şi relaţiile sociale.

Publicitatea, de asemenea, reprezintă un element cheie în prezentarea şi scoaterea pe piaţă a unei destinaţii turistice. Prin prisma publicităţii se formează o imagine în mintea potenţialilor consumatori despre produsul turistic. Se întâmplă ca, uneori, această imagine să difere de cea reală, ceea ce, adesea duce la un eşec al activităţii turistice.

Tot ca o formă de publicitate, dar ceva mai profundă, imaginea unei destinaţii poate fi influenţată de mituri şi evenimentele ce se petrec în interiorul graniţelor.

Pe piaţa turistică există o mare concurenţă între destinaţiile turistice pentru atragerea de cât mai mulţi turişti. Se observă clar intensificarea activităţii de marketing, stimulată de autorităţi şi de firmele de turism, prin care se urmăreşte construirea şi consolidarea unei imagini cât mai favorabile asupra destinaţiei turistice.

Imaginea lor depinde în mare măsură şi de experienţa personală a consumatorilor, de transmiterea prin viu grai, de istorie, mijloacele mass-media, dar cel mai important pare a fi modul în care oferta publicitară satisface aşteptările şi nevoile create.

Franța, oficial Republica Franceză, este o țară care reunește aproximativ toate condițiile unei destinații turistice, iar în cadrul acesui proiect se va încerca prezentarea cât amănunțită a acestei țări, în frunte cu capitala Paris. Franța este situată în Europa de Vest, care cuprinde și diverse insule și teritorii situate în alte părți ale planetei (Franța de peste mări). Dintre marile state europene, Franța este cel mai vechi stat constituit în jurul unui domeniu regal, inițial organizat în jurul regiunii Île-de-France, a cărei capitală este Parisul.

Franța este membră a Consiliului Europei, membră fondatoare a Uniunii Europene, a zonei Euro și a Spațiului Schengen. Este de asemenea unul din membrii fondatori ai Organizației Națiunilor Unite și unul din cei cinci membri permanenți ai Consiliului de securitate ONU. Face parte și din Uniunea Latină, Organizația Internațională a Francofoniei și din G8.

Republica Franceză este un stat unitar, fiind o democrație organizată ca o republică semi-prezidențială. Este o națiune dezvoltată, având cea de-a cincea economie mondială în 2008. Valorile pe care aceasta le apără și de care se simte foarte atașată sunt exprimate în Declarația Drepturilor Omului și ale Cetățeanului.

Din punct de vedere militar, Franța este membră a OTAN (din ale cărui structuri militare s-a retras în 1968 pentru a reveni parțial ăn 2002) și este una din cele șapte țări deținătoare în mod oficial ale bombei atomice. Este considerată una dintre marile puteri de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Geografie

Deși marea parte a teritoriului Francez se află în vestul Europei, Franța este constituită și din teritorii aflate în America de Nord, Caraibe, America de Sud, vestul și sudul Oceanului Indian, nordul și sudul Oceanului Pacific și Antarctica.

Franța metropolitană se întinde de la Marea Mediterană la Canalul Mânecii și Marea Nordului și de la Munții Alpi și Râul Rin până la Oceanul Atlantic. Datorită formei geometrice a teritoriului Franței continentale, țara este denumită colocvial ca Hexagonul. Se învecinează cu: Belgia (620 de km), Luxemburg (73 de km), Germania (450 de km), Elveția (572 de km), Italia (515 km), Monaco (4,5 km), Andora (57 de km) și Spania (650 de km). Franța are frontiere cu Brazilia (700 de km), Surinam (520 de km) și o frontieră nematerializată cu Antilele Olandeze (10,2 km) în Insula Sfântul Martin.

Franța posedă o largă varietate de relief, de la câmpiile din nordul și vestul țării până la lanțurile muntoase din sud (Munții Pirinei) și sud-est (Munții Alpi), aceștia din urmă având cel mai înalt punct din vestul Europei, Mont Blanc (4.810 de metri). Mai există regiuni muntoase cum ar fi Masivul Central sau Munții Vosgi, precum și largi bazine ale unor râuri cum ar fi Loara, Ronul, Garonne și Sena.

Suprafața totală a Franței metropolitane este de 551.659 de km², Franța fiind clasată astfel ca al 47-lea stat după suprafață. Suprafața totală, ce cuprinde toate regiunile, colectivitățile și teritoriile de peste mări, este de 674.843 de km², ceea ce reprezintă 0,45% din suprafața totală a uscatului de pe Pământ. Zona Economică Exclusivă a Franței o clasează pe aceasta pe locul al doilea, după Statele Unite și înaintea Australiei cu o suprafață totală de 11.035.000 de km², ceea ce reprezintă 8% din totalul Zonelor Economice Exclusive.

Preview document

Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 1
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 2
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 3
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 4
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 5
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 6
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 7
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 8
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 9
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 10
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 11
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 12
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 13
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 14
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 15
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 16
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 17
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 18
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 19
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 20
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 21
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 22
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 23
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 24
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 25
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 26
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 27
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 28
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 29
Managementul unei destinații turistice - Paris - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Managementul unei Destinatii Turistice - Paris.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Valorificarea potențialului turistic în Județul Neamț

Capitolul 1. Prezentarea cadrului natural şi antropic al Judeţului Neamţ „România, datorită aşezării sale unice, este o ţară ideală pentru...

Economia Agroturismului

1.1. Premise Impactul schimbărilor economice la nivel global (liberalizarea pieţelor), a schimbărilor de status quo (descentralizarea sau...

Ai nevoie de altceva?