Managementului Resurselor Umane in Cadrul hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti

Imagine preview
(8/10 din 11 voturi)

Acest proiect trateaza Managementului Resurselor Umane in Cadrul hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 97 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Irinei Andrei

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

INTRODUCERE 3
Capitolul I – Managementul resurselor umane-elemente teoretice 5
1.1. Managementul resurselor umane-concept 6
1.2. Evolutia managementului resurselor umane 8
1.3. Continutul activitatii de conducere a resurselor umane 15
1.4. Particularitatile resurselor umane în turism 17
1.5. Rolul conducerii stiintifice a personalului în eficienta firmelor de turism 20
Capitolul II – Prezentarea generala a hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti 22
2.1. Scurt istoric al lantului Holiday Hospitality 22
2.2. Prezentarea hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti 24
2.2.1. Situatia juridica 25
2.3. Analiza pietei 27
2.3.1. Oferta hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti 27
2.3.2. Sistemul de rezervari 35
2.3.3. Relatiile cu agentiile de turism 37
2.3.4. Concurenta 38
2.3.5. Clientela hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti 40
2.4. Circulatia turistica 42
2.5. Analiza indicatorilor economico-financiari 45
Capitolul III – Managementul resurselor umane în cadrul hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti 51
3.1. Structura organizatorica a hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti 51
3.2. Recrutarea, selectarea si angajarea personalului hotelului 57
3.3. Analiza posturilor 61
3.4. Evaluarea performantelor angajatilor hotelului 67
3.5. Gestiunea carierei personalului 71
3.5.1. Pregatirea profesionala 71
3.5.2. Dezvoltarea profesionala 74
3.5.3. Planificarea carierei 75
3.5.4. Promovarea personalului 76
3.6. Politica de personal în cadrul hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti 76
3.6.1. Eficienta angajatilor hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti 77
3.6.2. Motivatia si satisfactia în munca a personalului 81
3.6.3. Drepturile si obligatiile angajatilor 82
Capitolul IV – Perfectionarea managementului resurselor umane în cadrul hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti 86
4.1. Puncte forte si puncte slabe ale managementului resurselor umane în cadrul hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti 86
4.2. Recomandari privind perfectionarea politicii de personal 88
CONCLUZII 93
BIBLIOGRAFIE 95

Extras din document

Introducere

Turismul reprezinta un fenomen economico – social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat în viata societatii si influentat de evolutia acesteia. Adresându-se unor segmente largi si raspunzând pe deplin nevoilor acestora, turismul se detaseaza printr-un înalt dinamism, atât la nivel national cât si international.

Complexitatea fenomenului turistic plaseaza într-o pozitie centrala prestatorul de servicii turistice, obligat sa se implice într-un fel sau altul în toate celelalte activitati care au atingere cu turismul. De fapt, pentru companiile prestatoare de servicii, activitatea se bazeaza pe competenta personalului, una dintre cele mai valoroase resurse ale unei firme de turism fiind resursele umane.

Industria hoteliera, apreciata în cele mai multe tari ca o activitate autonoma, distincta a domeniului turistic, reuneste într-un sistem coerent toate procesele desfasurate în unitatile de cazare generate de primirea, sejurul si plecarea calatorului. Continutul acestui domeniu a evoluat pe masura dezvoltarii capacitatilor de cazare si a implicarii lor în activitatea turistica, amplificându-se cu noi functii si forme de prestatii.

Studierea unei firme de turism se deosebeste esential de cea a unei firme de comert tocmai prin faptul ca produsele acesteia sunt de fapt servicii si pentru care prima impresie, data de ambianta, comportamentul personalului este foarte importanta. Acestea reprezinta elemente de materializare a serviciului, mod de punere în practica si realizarea prestatiilor.

Lucrarea de fata îsi propune sa abordeze aspecte referitoare la resursele umane ale Hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti, aceasta alegere fiind motivata de evolutia favorabila a acestui hotel, care si-a câstigat în cei câtiva ani de activitate o reputatie remarcabila în domeniul serviciilor. Aceasta evolutie se datoreaza în cea mai mare parte introducerii si aplicarii de catre departamentul de resurse umane a unei politici de personal eficiente, moderne, unde omul este în centrul atentiei. Pentru aceasta s-a pus accentul pe stimularea competentei profesionale, prin provocari intelectuale permanente, prin preocuparea departamentului de resurse umane de dezvoltare a carierelor, ceea ce constituie o motivatie puternica a angajatilor.

Lucrarea este structurata în 4 capitole astfel : primul capitol abordeaza elemente teoretice privind managementul resurselor umane, cel de-al doilea contine prezentarea generala a Hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti. Al treilea capitol face o analiza a managementului resurselor umane din cadrul hotelului, iar cel din urma contine recomandari ce apar în urma analizei aspectelor managementului resurselor umane din cadrul hotelului. Ultima parte a lucrarii contine rezultatele analizelor efectuate în capitolele anterioare.

Schimbarile economice induc modificari în piata muncii si în structura fortei de munca. De-a lungul timpului pentru firmele de servicii din turism s-a produs o modificare de statut a resurselor umane si a avut loc o amplificare a rolului detinut de personalul firmei, în special datorita cresterii si diversificarii sectorului tertiar în economiile lumii.

Se poate constata ca cerintele crescânde si tot mai diversificate ale clientilor au dus la realizarea serviciilor de catre un personal competent, modificarea atragând dupa sine si un nou nume pentru activitatea în cauza si pentru cel care se ocupa cu aceasta : managementul resurselor umane si managerul de resurse umane.

Capitolul I

Managementul resurselor umane

Consideratii generale

Managementul resurselor umane ca orice alt domeniu stiintific este rezultatul cercetarii specializate. Desprinzându-se de managementul general, managementul resurselor umane s-a diferentiat si s-a automatizat, restrângându-si problematica sau obiectul de studiu si în consecinta s-a specializat având în prezent un loc bine precizat în cadrul managementului general.

Managementul resurselor umane este un termen relativ recent, mai modern, pentru ceea ce s-a numit traditional „administrarea personalului”, „relatiile industriale”, „conducerea activitatilor de personal”, „dezvoltarea angajatilor”, „managementul personalului”, care în perioada anilor 1980-1990 a adus schimbari semnificative în domeniul managementului. Potrivit literaturii de specialitate managementul resurselor umane presupune o abordare sau o tratare totala, globala interdisciplinara si profesionala a problematicii personalului din cadrul unei organizatii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementului Resurselor Umane in Cadrul hotelului Crowne Plaza Flora Bucuresti.doc