Manager de Succes

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Manager de Succes.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere doc, ppt, jpg de 40 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ion Popescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

I.Prezentarea organizatiei
1. Domeniul de activitate
2. Scurt Istoric
3. Analiza mediului organizatiei
• Mediul extern general
• Mediul extern direct
• Mediul intern
II.Management – Manageri
1. Organigrama cu evidentierea pozitiei managerului analizat
2. Relatii – Rol – Responsabilitati
3. Descrierea departamentului echipei managbackground personal si impersonal
4. Tip de manageri – Aptitudini
5. Autocaracterizare din punct de vedere angajatilor/angajatorului sub pareri personale
III.Decizii – Situatii problema
1. Descrierea unei situatii dificile
• Cauze
• Factori favorabili/nefavorabili
• Bariere
• Decizii
• Cai de actiune

Extras din document

I.1 Domeniul de activitate

Prezentă de mai mult de 75 de ani pe piaţa românească, Romtelecom este astăzi una dintre cele mai bine cotate companii din România, depăşind perioada de dificultăţi financiare prin care a trecut în urmă cu câţiva ani, cu servicii şi produse de cea mai înaltă calitate, cu o intrare spectaculoasă pe piaţa de Internet şi planuri îndrăzneţe pentru viitor.

Compania a depus eforturi considerabile pentru a ajunge la acest nivel şi a străbătut perioade de tranziţie nu tocmai uşoare şi nu întotdeauna înţelese şi acceptate de marea masă a românilor. Chiar si după privatizarea din decembrie 1998, Romtelecom a fost perceput in continuare de cei mai mulţi dintre aceştia ca furnizor de servicii sociale, aceasta datorându-se cu siguranţă tradiţiei sale îndelungate ca unic operator de telefonie fixă din România. Romtelecom este însă astăzi un adevărat operator competitiv de comunicaţii.

Schimbarea vine după implementarea unui plan de transformare iniţiat în anul 2003 de o nouă echipă de management, condusă de un american. Demararea acestui plan de transformare a coincis cu liberalizarea pieţei comunicaţiilor din România, iar pentru Romtelecom pierderea monopolului a reprezentat cel mai puternic stimul până în acel moment.

În ultimii trei ani au avut loc investiţii în reţea, digitalizarea completă a Bucureştiului, îmbunătăţirea sistemului de facturare pentru a permite lansarea de noi produse, continua îmbunătăţire a relaţiei cu clienţii şi formarea primei forţe de vânzări din istoria sa. În prezent, Romtelecom a depăşit sfera sa tradiţională de activitate, telefonia fixă, şi s-a îndreptat către piaţa de Internet şi date, lansând în 2005, primele trei produse de acces la Internet de bandă largă, bazate pe tehnologia ADSL. Aceste produse s-au bucurat de aprecierea clienţilor, compania atingând cifra de 12.000 de conexiuni in primul an al introducerii, ceea ce a insemnat o depăşire cu 20% a a targetului de vânzări stabilit

I.2 Scurt istoric

1930: se înfiinţează SART ("Societatea Anonimă Română a Telefoanelor"), cu 90% capital străin, din partea ITT (SUA);

1949-1989: Ministerul Poştelor şi Telecomunicaţiilor încorporează compania de telecomunicaţii naţionalizată şi transformată în departament; investiţiile în reţea şi tehnologii sunt limitate;

După 1989: se înfiinţează ROM-POST-TELECOM, ca operator de stat în domeniul telecomunicaţiilor, poştei şi broadcasting;

1991: Romtelecom devine operator de stat în domeniul telecomunicaţiilor, cu monopol în domeniul serviciilor de bază; câteva repere ale stării momentului: penetrarea serviciilor de telefonie atingea 9,5%, tehnologia folosită era analogică, în mediul rural se foloseau preponderent centrale manuale, peste 3.000 de comunităţi nu erau conectate la reţeaua telefonică;

1997: Romtelecom devine societate pe acţiuni şi este pregătită pentru privatizare;

1998: OTE achiziţionează 35% dintre acţiuni, plus 16% uzufruct, plătind 675 milioane USD şi preluând managementul companiei;

2003: a doua etapă a privatizării are loc, în urma căreia OTE devine acţionar majoritar, plătind 273 milioane USD; restul acţiunilor sunt deţinute de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI);

2005: MCTI anunţă iniţierea procesului de continuare a privatizării Romtelecom pentru acţiunile deţinute de statul român, cel mai probabil printr-o ofertă publică de acţiuni.

Mediul extern direct al firmei cuprinde :

-clienti : romtelecom situandu-se in topul preferintelor acestora cu peste 4,3 milioane de utilizatori.

Un alt factor extern al firmei il reprezinta concurenta.Printre firmele care prezinta o puternica concurenta se regasesc : RDS,Astral Telecom,Arttelecom.

Urmatorul factor care influenteaza mediul extern al firmei il repezinta piata fortei de munca,firma bucurandu-se de un numar de 12400 de angajati fiecare lucrand in diferite domenii.

Unul dintre cei mai importanti factori il reprezinta furnizorii printre care Alcatel in prim plan.

Mediul extern general este acea componenta a mediului aflata la cea mai mare distanta de organizatie.Acesta cuprinde elemente care influenteaza organizatia in timp dar care de cele mai multe ori nu au un impact asupra activitatilor de zi cu zi.Printre acesti factori se numara:

Fisiere in arhiva (5):

  • Concluzii.doc
  • cuprins,bibliografie si prima pagina.doc
  • Manager de Succes.doc
  • Manager de Succes.ppt
  • ORGANIGRAMA.JPG