Manager vs Antreprenor

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Manager vs Antreprenor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 28 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Cap1. MANAGER, LIDER SI/SAU ANTREPRENOR 3
1.1.Manager 3
1.2.Antreprenor sau manager 3
1.3.Manageri de cariera versus antreprenorii manageri 4
1.4.Greseli frecvente 5
1.5.Comparatie Leader-Manager 5
1.6.Managerul, liderul, si antreprenorul 6
1.7.Opinii Manager 7
Cap 2. CAND SI CUM 8
2.1.Conceptul de Manager 8
2.1.1.Cum sa iti optimizezi activitatea de manager 8
2.2.Conceptul de Antreprenor 8
2.3.Competenta managerului 9
2.4.Munca Managerilor 10
Cap 3.Situatii concrete 11
3.1.Erori Manageriale 11
3.2.Interviuri 13
3 2.1.Manager 13
3.2.2.Antreprenori 14
Bibliografia

Extras din document

CAP 1 MANAGER, LIDER SI/SAU ANTREPRENOR?!

1.1.Manager

Definitie:

Specialist in domeniul managementului, conducator de intreprindere, persoana care aplica principiile si tehnicile managementului, adica este implicata in administrarea unei organizatii cu autoritate in folosirea, combinarea si coordonarea resursei lor umane,financiare.materiale si informationale cu scopul obtinerii rezultatelor orite(urmarite).

Originile cuvantului managersunt inca disputate.O orchestra, o companie teatrala, o echipa sportiva, toate alcatuite din indivizi stralucitori, nu pot functiona armonios daca fiecare nu se supune baghetei dirijorului, indicatiilor scenografului sau directivelor antrenorului.

O intreprindere, o administratie, o institutie de invatamant, o biblioteca se pot dezvolta, capatand o excelenta reputatie numai gratie unor colaboratori creativi, competenti, disponibili ce sunt pusi in valoare de activitatea managerilor, a conducatorilior lor

1.2.Antreprenor sau manager?

Ne-am hotarat sa va prezentam diferenta dintre cele doua notiuni:

Antreprenor:

In primul rand, antreprenorul are ideea de afacere si pune afacerea propriu-zisa pe picioare. Are simtul riscului, stiind sa castige, dar sa si piarda. Este considerat a fi un "creator" avand idei inovatoare in permanenta. Antreprenorul este cel care renunta la viata sociala si alte obligatii pentru a se dedica in totalitate afacerii sale. Este pasionat de munca sa, tocmai de aceea aceasta ocupa primul loc in viata sa.

Manager:

De cealalta parte, managerul ajuta la mentinerea afacerii pe piata. Este mai calculat, evitand riscul la maxim. Este "administratorul" firmei, evita destabilizarea sistemului si isi creeaza "retele" de cunoscuti de pe urma carora "profita" mai apoi. La fel ca antreprenorul, managerul trebuie sa cunoasca foarte bine afacerea, si piata pentru care firma respectiva emite servicii.

Foarte rar se face o diferentiere clara intre aceste doua calitati. De cele mai multe ori sunt bagati la gramada in categoria “om de afaceri”.

- Antreprenor e cel care are ideea, gaseste resurse si o pune in practica.

Manager e acela care, o data lansata afacerea, o mentine, ca afacere.

- Antreprenorul are un simt al riscului apropiat de nebunie.

Managerul este o persoana hiper-rationala si evita pe cit posibil riscul.

- Antreprenorul creeaza.

Managerul gestioneaza.

- Antreprenorul e cel care aduce ceva nou intr-un loc unde inainte nu exista nimic.

Managerul e cel care se asigura ca noutatea nu va afecta in mod negativ firma, iar daca simte ca da, o va evita.

Daca antreprenorul actioneaza sau foloseste resurse ale unui sistem deja format (incearca sa extinda un business, de exemplu) e foarte posibil sa-l destabilizeze grav. Principala sa prioritate este sa-si puna ideile in practica.

Rolul managerului este sa evite destabilizarile sistemului si sa-l mentina in parametrii indicati de functionare. Principala sa prioritate este sa mentina sistemul, impotriva oricaror incercari de modificare.

Antreprenorul va face orice pentru a gasi resursele necesare punerii in practica a ideii sale. Daca pentru asta va trebui sa-si sacrifice environmentul social (sa se certe cu prietenii, nevasta, etc) o va face.

Managerul, fiind cel care prin definitie, obtine rezultate prin intermediul celorlalti, va face orice pentru a-si crea un environment social favorabil. Se va asigura intotdeauna ca in spatele sau se formeaza o echipa pe care o poate controla.

In zona de business a Internetului romanesc (publicitate, publishing, servicii) marea majoritate a playerilor sunt antreprenori. Exista extrem de putini manageri de meserie in aceste zone, probabil nici unul cu adevarat performant. Din cauza faptului ca antreprenorii sunt “fortati” de lipsa unor oameni calificati sa fie si manageri, devin din ce in ce mai ineficienti. Dorinta lor de a extinde businessul se va lovi intotdeauna de constringerile privind conservarea a ceea ce deja au.

Iar cind aceasta lupta se da nu intre doua persoane, fiecare capabile de argumente solide, ci intre doua fatete ale aceleiasi personalitati, lucrurile tind sa scape de sub control.

1.3.Manageri de cariera versus antreprenorii manageri

“Diferentele dintre managerii antreprenori si cei care activeaza in cadrul unor companii multinationale pot fi privite din doua puncte de vedere: diferentele dintre profilele personale si diferentele din punct de vedere profesional”, spune, pentru startups.ro, Victorina Borlan, Recruitment Manager la Lugera & Makler, companie ce activeaza in domeniul resurselor umane.

Astfel, profilele personale difera prin gradul crescut de independenta, capacitatea de a-si asuma riscuri, perseverenta, dorinta de a crea afaceri de succes, aceste calitati manifestandu-se mai puternic in cadrul personalitatii antreprenorilor.

Fisiere in arhiva (2):

  • Manager vs Antreprenor
    • PROIECT MNG.doc
    • PROIECT MNG.ppt