Masina de Spalat Fasolea Pastai

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Masina de Spalat Fasolea Pastai.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 48 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ana Dima

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Management, Agronomie, Industria Alimentara

Cuprins

Introducere 4
1.Studiul coparativ al soluţiilor existente 5
1.1 Fluxul tehnologic 5
1.2 Tipuri de maşini de spălat 16
1.3 Studiul comparativ 24
2.Alegerea soluţiei constructive 25
3.Calculul si proiectarea 30
4.Exploatarea, întreţinerea si repararea utilajului 32
5.Calculul economic 35
6.Concluzii 38
Bibliografie 39

Extras din document

Introducere

Originară din America Centrală, a fost adusă de conchistadorii spanioli în Europa, şi apoi răspândită şi în Asia. În România, prima folosire a fasolei în alimentaţie este consemnată în anul 1742, iar de atunci, păstăile sale au devenit parte integrantă a bucătăriei tradiţionale. Adesea a fost denumită carnea săracului, pentru că este foarte bogată în proteine, la fel ca surata sa, lintea. Ceea ce s-a ştiut mai puţin despre fasole până de curând este că păstăile sale constituie şi un medicament foarte valoros

Fasolea face parte din ordinal Leguminales, familia Leguminosae. Familia leguminoaselor cuprinde trei subfamilii, peste 500 de genuri şi aproape 130.000 de specii răspândite pe toată suprafaţa globului. Sunt plante de o mare diversitate, cuprinzând forme anuale, bienale, perene, din care 10-12 genuri prezintă importanţă economică şi alimentară.

Datorită faptului că fasolea este cultivată pe suprafeţe mari, într-o multitudine de ţări, a făcut ca această legumă să aibă un rol definitoriu în alimentaţia oamenilor. Fasolea deţine un rol important în alimentaţia oamenilor, ea fiind o importantă sursă de proteine şi substanţe nutritive. Această legumă este deosebit de bogată în potasiu, calciu şi magneziu, cu rol benefic pentru organism. Fasolea mai este bogată în vitaminele A şi C şi joacă un rol important în dietele vegetariene, din cauza conţinutului ridicat în proteine.

Fiind o sursă importantă de vitamine şi proteine, fasolea joacă un rol important şi în industria alimentară, ea putând fi prelucrată şi conservată fără a-şi pierde aceste propietăţi. Pentru aceasta este nevoie de utilaje moderne, care să poată asigura o prelucrare corespunzătoare din punct de vedere calitativ şi cantitativ.

Datorită cererii atât de mare, pentru acest tip de produs, centrele de prelucrare au venit cu soluţii constructive de obţinere a unor utilaje care să faciliteze procesul de prelucrare să-i micşoreze timpul prelucrării şi să-i mărească productivitatea.

Astfel de utilaje trebuie să îndeplinească o serie de capacitaţi pentru a fi eficiente în producţie, printre care: să asigure execuţia procesului căruia îi este destinat, să aibă o productivitate cât mai ridicată, să fie economice din punct de vedere energetic, să fie compatibile cu celelalte utilaje din fluxul tehnologic,să fie cât se poate de simple în construcţie şi să aibă un preţ accesibil.

Astăzi, datorită evoluţiei industriei, se găsesc o gamă largă de astfel de utilaje care pot să prelucreze, eficient, orice tip de legumă sau fruct, unele dintre acestea putând efectua operaţii multiple şi pe o varietate de produse vegetale.

Studiul comparativ al soluţiilor existente

1.1 Fluxul tehnologic

Materia primă

Materia primă, fasolea verde, trebuie să corespundă documentelor tehnice normative de produs; ea reprezintă factorul esenţial în asigurarea calităţii produselor finite.

Aprecierea calităţii materiei prime utilizate în industria conservelor se face ţinând seama de condiţiile impuse de procesul tehnologic de prelucrare.

Calitatea fasolei se defineşte prin indicatori generali şi individuali ai speciei şi soiului.

Aspectul exterior al păstăilor este noţiunea ce include o serie de indicatori calitativi privind gradul de prospeţime şi integritate, prezenţa corpurilor străine, culoarea, forma şi dimensiunile, stadiul de maturitate, starea igienico-sanitară.

Păstăile destinate industrializării trebuie să fie proaspete, întregi fără lovituri mecanice, neatacate de boli, curate, fără urme de produse fitofarmaceutice, de culoare, mărime şi forma specifică soiului, recoltate la stadiul de maturitate industrială.

Fisiere in arhiva (2):

  • Masina de Spalat Fasolea Pastai
    • Masina de Spalat Fasolea Pastai.doc
    • Presentation2003 [Autosaved].ppt

Alte informatii

Universitatea TRANSILVANIA Braşov Facultatea de Alimentaţie şi Turism