Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 11439
Mărime: 270.04KB (arhivat)
Publicat de: Alexandra T.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gradinaru Dorulet
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea din Pitesti, Pitesti

Cuprins

  1. CAPITOLUL I. PREZENTAREA COMPANIEI S.C. ALTEX S.R.L
  2. 1.1 Obiectul de activitate al firmei conform codul CAEN
  3. 1.2 Scurt istoric și localizarea geografică
  4. 1.3 Cota de piață
  5. 1.4 Organizarea de ansamblu a firmei
  6. 1.5 Imaginea firmei pe piata
  7. 1.6 Promovarea pe piata a ofertei de produse / servicii
  8. 1.7 Anticiparea nevoilor clientilor si adaptarea permanenta a ofertei la acestea
  9. CAPITOLUL II. IDENTIFICAREA SI FORMULAREA STRATEGIILOR LA NIVELUL FIRMEI
  10. 2.1 Identificarea strategiilor utilizate in cadrul companiei Altex
  11. 2.1.1 Prezentarea strategiilor
  12. 2.1.2 Caracterizarea strategiilor prin componentele de baza specifice unei strategii
  13. 2.2 Formularea de strategii concurentiale in cadrul companiei
  14. 2.2.1 Analiza SWOT si determinarea „marii strategii”
  15. 2.2.1.1 Prezentarea datelor
  16. 2.2.1.2 Intocmirea matricelor de evaluare
  17. 2.2.2 Analiza competitiei industriale prin modelul celor 5 forte al lui M. Porter
  18. 2.2.2.1 Identificarea concurentilor
  19. 2.2.2.2 Analiza factorilor si a fortelor generate de acestia
  20. 2.2.2.3 Ierarhizarea celor 5 forte
  21. 2.2.3 Analiza strategiilor si a obictivelor strategice
  22. CAPITOLUL III. UTILIZAREA METODEI C.P.M. IN ANALIZA UNUI PROIECT REALIZABIL LA NIVELUL FIRMEI
  23. 3.1 Descompunerea proiectului in activitati componente si stabilirea succesiunii acestora
  24. 3.2 Intocmirea grafului retea cu activitatile reprezentate prin sageti
  25. 3.3 Calculul rezervelor de timp
  26. 3.4 Reprezentarea graficului GANTT
  27. CAPITOLUL IV. CONCLUZII REZULTATE IN URMA ANALIZEI PROIECTULUI PE BAZA METODELOR UTILIZATE

Extras din proiect

INTRODUCERE

ALTEX este liderul produselor electronice, electronicii de casa, IT & C si multimedia din Romania. In prezent, retelele Altex cuprind peste 125 de reviste din peste 70 de orase.Colaborand cu un numar semnificativ de furnizori, incluzand o gama larga de branduri, printre care: Sony, Samsung, Daewoo, Panasonic, Zanussi, Philips, Whirlpool, Arctic, Bosch, Indesit, Rowenta, Tefal, Braun etc.

De asemenea, Altex vinde pe piața românească două mărci proprii: Teletech (LCD TV) și Myria (sisteme IT, laptopuri și monitoare LCD, televizoare LCD și televizoare cu plasmă, difuzoare PC 5.1 5.1, camere web, ghiduri PC și gamepads) din Cata, Sanyo, Rotel. Altex a urmărit, de-a lungul anilor, confortul și satisfacția clienților, oferind o gamă de produse perfect adaptate nevoilor clienților la cele mai mici prețuri, cel mai flexibil și mai accesibil sistem de finanțare cu cele mai scăzute rate ale dobânzii și rate mai mici. Acest sistem de tarifare facilitează accesul unei game largi de consumatori la produsele și echipamentele de înaltă calitate necesare confortului zilnic.

De la înființare până la prezent, Altex dispune de un personal specializat care acordă asistență clienților în alegerea și exploatarea corectă a produselor, iar logistica oferă produse la domiciliu.

SC Altex S.R.L. s-a dezvoltat foarte mult din 1992, când a luat ființă și a început un program de comercializare și de servicii pentru televiziunea second-hand și până în prezent, când este cea mai mare rețea de electronice, electronice de acasă și magazine IT. Altex este singurul comerciant cu amănuntul românesc care se încadrează în categoria întreprinderilor foarte mari, potrivit Top Topul companiilor făcute de Camera de Comerț și Industrie a României.

Activitatea principală a ALTEX ROMANIA SRL este: vânzarea cu amănuntul a bunurilor și obiectelor de uz casnic în magazine specializate, cu codul CAEN 4754.

Obiectul de activitate al companiei este:

- vânzarea de aparate electronice și de uz casnic;

- vânzarea de accesorii și consumabile care dau valoare produselor;

- Oferă soluții pentru vânzarea mai multor produse speciale: -Instalație gratuită pentru echipamentele de aer condiționat și echipamentele Home Cinema, caracteristici excelente pentru vânzarea produselor la prețuri, inclusiv sistemul dvs. de tarif propriu, precum și transport gratuit la domiciliul clientului.

CAPITOLUL I. PREZENTAREA COMPANIEI S.C. ALTEX S.R.L

1.1 Obiectul de activitate al firmei conform codul CAEN

Altex este o companie din România, cu sediul in Voluntari, și comercializează, pe altex.ro și în rețeaua națională de magazine, produse electronice, echipamente și componente IT, electrocasnice mari, electrocasnice mici, apă, sucuri, cafea, cosmetice, articole de îngrijire personală, articole pentru bebeluși, articole pentru copii, produse de bricolaj, mașini, anvelope, vehicule electrice, biciclete, portofele, genți de voiaj și trolere. În februarie 2018, compania are 128 de magazine (dintre care 19 sunt unități Media Galaxy).

Altex România este acționar majoritar la companiile Complet Electro Serv, producătoare de echipamente IT, și Cometex SA, companie de imobile. Din grupul Altex mai fac parte și compania de credite de consum Credex, dar și alte firme.

Principalul concurent al companiei este Flanco.

Detalii de identificare ALTEX ROMANIA SRL

Tabelul 1.1 Detalii de identificare ale companiei

Nume firmă ALTEX ROMANIA SRL

Cod Unic de Înregistrare 2864518

Nr. Înmatriculare J23/2611/2016

EUID ROONRC.J23/2611/2016

Data înființării 1992

1.2 Scurt istoric și localizarea geografică

Altex a pornit activitatea în 1992, la Piatra Neamț, în județul Neamț. Dan Ostahie, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din România, a împrumutat 10.000 de dolari de la bancă, bani cu care a început să importe televizoare second-hand din Elveția. Televizoarele aduse din Elveția erau reparate, iar apoi vândute prin consignațiile care comercializau, printre altele, și haine și produse de uz casnic. Ulterior, Dan Ostahie a deschis, în 1993, primul magazin cu electrocasnice din rețeaua Altex.

1994-1997: Altex a continuat să-și dezvolte rețeaua de magazine, inaugurând peste 50 de puncte de lucru, în toate orașele importante din țară.

2000: Ia naștere grupul Altex, după ce Dan Ostahie a decis să externalizeze serviciile. Grupul Altex includea, atunci, rețeaua de magazine, firma de logistică și transport 8TIM și firma de distribuție en-gros Italromtex.

2001: Businessul Altex își revine și compania inaugurează 22 de magazine noi.

2002: Altex termină anul cu 62 de magazine.

2003: Afacerile Altex explodează, iar compania devine lider în retailul românesc de produse electronice și electrocasnice, cu o cifră de afaceri de peste 136 de milioane de euro.

2004: Altex lansează brandul Media, care se transformă în magazinele de suprafață mare Media Galaxy. Primul magazin Media Galaxy este deschis în București.

2005: Grupul ajunge la 8 magazine Media Galaxy și la peste 120 de unități Altex. Dan Ostahie își anunță intenția de a vinde un pachet minoritar din acțiunile Altex și de a ieși cu brandul Altex pe piețele din estul Europei.

2006: Compania continuă să se extindă și, în iunie, demarează o campanie de rebranding, construind o nouă identitate vizuală.

2007: Altex devine Altex România și atinge o cifră de afaceri de 317 milioane de euro, în creștere cu peste 50% față de valoarea înregistrată în anul precedent, în contextul în care piața de retail a avansat cu 25% comparativ cu 2006. Compania își consolidează poziția de lider absolut în retailul de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

2008: Vânzările companiei avansează cu 9,5% raportat la 2007, în ciuda turbulențelor financiare consemnate la nivel global.

2009: Efectele de pe plan locale ale crizei financiare internaționale erodează afacerile Altex. Compania intră într-un proces de optimizare a costurilor, care implică închiderea de magazine, relocări și reducerea spațiilor de de birouri. La finalul anului, rețeaua de magazine a grupului numără 64 de unități Altex și 15 unități Media Galaxy.

2010: Afacerile Altex ating 195 de milioane de euro. Compania redeschide două magazine, în Alexandria și în Arad. De asemenea, Altex inaugurează, în colaborare cu HP, primului magazin al brandului HP din Europa.

2011: Grupul Altex, prin divizia sa de real-estate, a deschis un centru comercial în Alba Iulia.

2012-2017: Afacerile Altex au crescut de la an la an. În 2017, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 3,28 miliarde de lei, cu aproape 20% mai mult față de afacerile consemnate la finalul lui 2016.

2018: Retailerul depășește, din nou, pragul de 100 de magazine Altex la nivel național. Compania a anunțat că va investi, în perioada 2018-2019, peste 37 de milioane de euro în dezvoltarea unui centru logistic, în comuna Dragomirești-Vale (Ilfov). Centrul logistic va fi ridicat în două etape. Prima etapa se va încheia în primul trimestru din 2019 și va necesita o investiție de 22 de milioane de euro. EximBank asigură, printr-un credit contractat de Altex, 80% din banii necesari pentru construirea primei faze a centrului logistic. Compania estimează că centrul logistic va fi construit integral până la sfârșitul lui 2019. În viitorul centru logistic vor lucra 200 de oameni. Altex este unul dintre cei mai mari angajatori din țară, cu peste 4.000 de salariați.

Preview document

Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 1
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 2
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 3
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 4
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 5
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 6
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 7
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 8
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 9
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 10
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 11
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 12
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 13
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 14
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 15
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 16
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 17
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 18
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 19
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 20
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 21
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 22
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 23
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 24
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 25
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 26
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 27
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 28
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 29
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 30
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 31
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 32
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 33
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 34
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 35
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 36
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 37
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 38
Modalități de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonanțare a proiectelor la SC Altex SRL - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Modalitati de implementare a strategiilor la nivelul fermei prin metode de ordonantare a proiectelor la SC Altex SRL.docx

Alții au mai descărcat și

EMAG - Managementul Strategic

Prezentarea companiei Denumire companie: SC DANTE INTERNATIONAL SA. Cod unic de inregistrare (CUI): 14399840 Numarul si data inregistrarii la...

Strategii de creștere a vânzărilor în cadrul SC Orange România SA

INTRODUCERE Prezenta lucrare, intitulată Strategii de creştere a vâzărilor în cadrul S.C. ORANGE ROMÂNIA S.A., constituie tema licenţei pe care am...

Optimizarea aprovizionării cu materie primă și energie pentru reducerea prețului produsului finit

ORGANIZAREA TEHNICĂ ȘI ADMINISTRATIVĂ A UNEI COMPANII 1.1. Planul general de organizare al înterprinderii Creșterea tot mai accentuată a...

Motivarea personalului - studiu de caz la firma SC Altex România SRL

Introducere Am ales drept temă de dezbătut motivarea personalului pentru firmă S.C.ALTEX ROMANIA S.R.L, deoarece aceasta este una din marile firme...

Fundamentarea strategiei de dezvoltare a producției la firma SC Zamar SA

INTRODUCERE Managementul procesarii si conservarii productiei agricole s-a dezvoltat ca disciplina stiintifica relativ recenta, avand in vedere ca...

Altex

Capitolul 1. Descrierea firmei, a identitatii ei si a situatiei sale strategice a. Domeniu Supermarket electronice-electrocasnice (piata de...

Analiza Swot și Modelul Porter SC Prodlacta SA

1. Scurt istoric In anul 1900 ALFRED JENSEN, un comerciant danez care locuia la Brasov a cumparat imobilul aflat la numarul 33 pe Strada De...

Riscul în industria farmaceutică studiu de caz SC Catena Management SRL

Rezumat În condiţiile specifice economiei de piaţă actuale, riscul a devenit o componenta esenţială a politicii manageriale de la nivelul...

Ai nevoie de altceva?