Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice

Proiect
8.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 10525
Mărime: 53.05KB (arhivat)
Publicat de: Voicu Oprea
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Motivarea si definirea posturilor in institutiile publice

MOTIVAREA FUNCTIONARILOR PUBLICI

Termenul de motivatie este derivat din cuvantul latin movere si defineste o stare interioara care energizeaza, activeaza sau pune in miscare, un individ, canalizand si orientand comportamentul sau in directia unui obiectiv. Motivul este descris de psihologi in termini de neliniste, lipsa, dorinta puternica, forta. Organismul aflat sub stapanirea unui motiv actioneaza pentru a reduce nelinistea, pentru a inlatura lipsa, pentru a alina dorinta, pentru a atenua forta constrangatoare. Cheia intelegerii motivatiei sta in semnificatia si raportul dintre nevoi, impulsuri si obiective.

Motivarea reprezinta o componenta majora a managementului si un subiect frecvent tratat de specialisti. Din punctul de vedere al conceptiei manageriale, deosebim doua acceptiuni majore ale motivarii:

a) motivarea in sens restrans, bazata pe o viziune clasica asupra organizatiei si managementului, care se refera numai la personalul firmei. Aceasta viziune predomina in practica manageriala, ea presupunand corelarea necesitatilor, aspiratiilor si intereselor personalului in indeplinirea sarcinilor pentru realizarea obiectivelor;

b) motivarea in sens cuprinzator, conturata in ultimii ani, este bazata pe o viziune moderna asupra organizatiei si managementului. Caracteristica sa esentiala consta in concentrarea interesului pe stakeholderi (persoane, categorii de persoane si organisme care au interese majore in desfasurarea si performantele firmei: clienti, manageri, salariati, sindicate, furnizori, banci, administratie centrala si locala, comunitate locala, etc). Aceasta acceptiune este transpusa in practica, cu preponderanta, de catre mangerii din domeniul privat. Consideram, insa, ca acest tip de motivare se poate aplica cu succes si in domeniul public, acesta fiind doar unul din numeraoasele aspecte pe care institutiile de stat ar trebui sa le preia de la cele particulare.

Motivarea este actiunea de a motiva pe altul, iar motivatia reprezinta totalitatea mobilurilor (constiente sau nu) care-i determina pe oameni sa faca anumite lucruri, sa aleaga din mai multe variante un anumit comportament, sa actioneze intr-un anume fel pentru atingerea unor scopuri. Deci, comportamentul instinctiv sau reflex este eliminat din start, motivarea concentrandu-se, de fapt, asupra optiunii individului. Dar exercitarea capacitatii de optiune nu este un proces exclusiv rational, fiind considerabil influentat de sentimentele si valorile adanc inradacinate ale individului in cauza.

Scopurile urmarite de fiecare individ pot sa fie relativ tangibile (de exemplu recompensa baneasca sau promovarea in functie) sau intangibile, cum ar fi respectul fata de sine sau satisfactia profesionala.

1. SEMNIFICATII SI GENURI ALE MOTIVATIEI

Motivatia poate fi cautarea preferentiala a anumitor tipuri de semnificatii. Atributul preferential este utilizat pentru a indica faptul ca motivatiile variaza de la un individ la altul. Desi exista un potential motivational propriu speciei umane, fiecare cunoaste si apreciaza satisfactii specifice, strans legate de experienta personala. Motivatia reprezinta suma energiilor interne si externe care initiaza si dirijeaza comportamentul uman spre un scop.

Motivatiile sunt elemente formale sau informale, de natura economica sau moral- spirituala, pe care managerii le administreaza salariatilor in scopul satisfacerii unor necesitati individuale si de grup, pentru a-i determina sa contribuie la desfasuraea activitatilor si indeplinirea obiectivelor organizatiei prin atitudinile, comportamentele, eforturile si deciziile lor. Din interactiunea directa salariat- sarcina se naste motivatia intrinseca- ca expresie a nevoii de autodezvoltare- , iar din interactiunea manager- salariat izvoraste motivatia extrinseca . Ca exemplu de motivatie intrinseca poate fi dat sentimentul de realizare personala sau de stima fata de propria persoana. Insa majorarea salariului sau promovarea pe un post mai bun sunt motivatii extrinseci. Desi motivarea, luata ca atare, este in primul rand o experienta individuala, managerii, in particular, se straduiesc sa gaseasca legaturi cat mai sigure intre motivatiile personale si activitatea performanta. Tot lor le revine si sarcina de acrea conditiile propice pentru armonizarea scopurilor personale cu cele ale organizatiei.

Mai simplu spus, motivatia reprezinta comportamentul cauzat de un oarecare element stimulator , dar indreptat spre un anume rezultat dorit, asa cum reliefeaza figura 1.

Stimul Comportament corespunzator Scopul/rezultatul dorit

Figura 1- mecanismul elementar al motivarii

In modelul de mai sus, stimulul poate fi reprezentat de o nevoie, o dorinta sau un element de atractie spre exemplu, nevoia de a manca. Comportamentul corespunzator ar fi deplasarea la un restaurant sau meesul in bucatarie. Scopul sau rezultatul dorit ar fi, in cel mai rau caz, indepartarea senzatiei de foame, iar in cel mai fericit caz, placerea unei mese consistente.

Energiile interne primare care determina motivatia sunt simple: nevoile de baza sau primare (hrana, somn si adapost), nevoia de securitate, nevoia de recunoastere si de apartenenta la grup. Energiile interne de ordin psihologic sunt stima de sine, autoafirmarea si autodepasirea. Energiile externe sunt o rezultanta a conexiunii manager- salariat. Ele sunt caracterizate printr-un dinamism de care ambele parti pot si trebuie sa profite.

Potrivit lui Hellriegel, Slocum Jr. si Woodman, exista o diferenta notabila intre motivatie si nevoie, prima reprezentand o forta care actioneaza asupra unei persoane, pentru a o impinge catre realizarea unui obiectiv, intr-o maniera specifica, iar a doua o lipsa resimtita la un moment dat de o anumita persoana, lipsa de natura psihologica (de exemplu, nevoia de respect), fiziologica (de exemplu, hrana, apa, aer, etc) si sociologica (nevoia de solidaritate), toate aceste nevoi fiind factori de impuls.

2. COMPONENTELE MOTIVATIEI

La baza conditiei umane se afla intotdeauna un ansamblu de mobiluri- nevoi, interese, tendinte si idealuri- care sustin exprimarea anumitor atitudini, actiuni si fapte.

Preview document

Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 1
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 2
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 3
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 4
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 5
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 6
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 7
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 8
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 9
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 10
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 11
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 12
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 13
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 14
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 15
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 16
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 17
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 18
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 19
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 20
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 21
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 22
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 23
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 24
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 25
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 26
Motivarea și definirea posturilor în instituțiile publice - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Motivarea si Definirea Posturilor in Institutiile Publice.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea managerială în administrația publică

ARGUMENT Logica lucrurilor afirmă că pentru a putea stăpâni o stare de fapt ai nevoie - pe lângă aptitudinile cu care natura te-a înzestrat - de...

Studiu de Caz Privind Motivarea Personalului

CAP. 1. MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE- COMPONENTĂ A MANAGEMENTULUI GENERAL 1.1. NOŢIUNI PRIVIND MANAGEMENTUL GENERAL 1.1.1. NOŢIUNEA DE...

Managementul informațiilor de interes public

CAPITOLUL I MANAGEMENTUL COMUNICĂRII INFORMAŢIILOR ÎN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ Comunicarea are un rol deosebit de important în procesul de...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Recrutarea și Selecția Personalului din Administrația Publică

1.1. Definirea conceptului de management Managementul resurselor umane este o responsabilitate a tuturor celor care conduc oameni, în calitate de...

Metode de Perfecționare a Activității Desfășurate în Instituțiile Publice

Instituţiile publice, în sensul birocratic pe care îl au în ziua de astăzi, reprezintă singurul mod de organizare social-economică a statului care...

Analiza și Descrierea Posturilor

Introducere Analiza, proiectarea sau reproiectarea posturilor reprezintă unele dintre cele mai importante si, totodată, deosebit de complexe...

Managementul Recompenselor SC Sprider SRL

Cap.I. Descrierea organizatiei, 1.1. Istoric, Incepand cu primul magazin retail in 1992, Sprider Stores a dezvoltat o retea puternica de vanzari...

Managementul calității în administrația publică locală - aplicație la Prefectura Județului Sibiu

1. CONSIDERAŢII GENERALE PRIVIND ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ LOCALĂ Administraţia publică trebuie să asigure servicii publice, la acelaşi nivel de...

Managementul unei instituții publice

1.INTRODUCERE IN MANAGEMENTUL SERVICIILOR PUBLICE PREZENTAREA INSTITUTIILOR PUBLICE Institutiile publice reprezinta ansamblul structurilor...

Managementul Instituțiilor Publice

INSTITUŢIA PUBLICĂ DEZVOLTAREA ŞI EVALUAREA PERSONALULUI Pentru a studia problematica dezvoltării şi evaluîrii personalului din cadrul...

Ai nevoie de altceva?