O Idee de Afaceri in Comert - SC Bubble Eco SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza O Idee de Afaceri in Comert - SC Bubble Eco SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Management, Comert

Extras din document

TEMA 1. Prezentaţi o idee de afaceri în comerţ, turism, servicii şi realizaţi un slogan de promovare a acestei afaceri.

S.C BUBBLE ECO S.R.L

Trăim într-o lume plină de e-uri, conservanţi, esenţe, stabilizatori de gust şi culoare şi câte şi mai câte, toate acestea fiind substanţe dăunătoare omului, dar şi mediului înconjurător. De aceea am ales să concep o afacere diferită de ceea ce se regaseşte astăzi pe piaţă: fabricarea şi comercializarea săpunurilor ecologice.

În primă etapă aş apela la un credit de 5.000 de euro pentru a pune bazele afacerii. De aceşti bani m-aş folosi pentru a obţine toate autorizaţiile necesare deschiderii unei mici fabrici de săpun ecologic. Numele acestei socităţi va fi S.C Bubble Eco S.R.L. Locaţia în care va fi amplasată mica fabrică va fi chiar în una din camerele casei în care locuiesc, ceea ce va diminua costurile, nefiindu-mi necesară închirierea unui spaţiu în care să-mi desfăşor activitatea. Cu restul de banii rămaşi voi cumpăra materialele necesare fabricării săpunului (blander, cuţite, termometre, cântar electronic, linguri de inox , mănuşi de cauciuc, ochelari de protecţie, diferite recipiente pentru amestecat materiile prime, forme pentru a pune pasta de săpun, folie de plastic sau pungi pentru a acoperi formele, cutii mai mari şi pături -formele cu săpun trebuie să stea la căldură 48 de ore după fabricare de aceea e indicat sa fie puse într-o cutie şi acoperite cât mai bine , oţet- pentru neutralizarea sodei.) şi materii prime: sodă caustică şi diferite uleiuri, cum ar fi uleiul de cătină, ricin, migdale, cânepă, etc.

În a doua etapă voi începe să produc săpun după metoda fabricării “la rece”. Fabricarea „la rece” a săpunului se referă la procesul de saponificare de lungă durată ce are loc în urma amestecării unui corp gras (uleiuri vegetale lichide şi/sau solide) cu soda caustică dizolvată într-un lichid (apa distilată, ceai, suc de fructe/legume etc.). Se mai pot adăuga tot felul de ingrediente secundare: uleiuri esenţiale, tărâţe, fulgi de ovăz, flori uscate, uleiuri vegetale mai scumpe etc. Ingredientele se încălzesc uşor până la temperatura de 40 de grade Celsius, se amestecă (de preferinţă cu un blender), iar pasta obţinută se pune în forme. După 4-6 săptămâni săpunul poate fi folosit. Pin această metodă voi putea obţine săpun ecologic, cu diferite mirosuri, abrazive sau neabrazive, cu diferite forme şi cu diferite imprimeuri, astfel personalizând săpunul după cum doreşte clientul.

Ultima etapă va consta în comercializarea săpunurilor. În primă fază îmi voi face reclamă între prieteni şi pe internet şi voi comercializa săpunurile prin intermediul comenzilor, urmând ulterior să particip la diferite târguri la care să-mi prezint produsele şi să le ofer către vânzare, clienţilor. Aceştia vor putea să cumpere un săpun cu 6 lei. După o perioadă în care îmi voi amortiza investiţia şi voi ajunge să am un profit substanţial, îmi voi deschide un magazin de prezentare chiar în Braşov şi voi încerca să negociez cu diferite hypermarketuri, supermarketuri şi magazine să accepte în gama lor de produse şi vânzarea săpunurilor ecologice. Ca şi metodă de promovare internetul va fi baza de plecare, urmând ca apoi să îmi fac reclamă la târguri cu caracter ecologic, în diferite reviste şi de ce nu, la televizor.

TEMA 2 : Analizaţi rolul şi activităţile managerului dintr-o organizaţie care activează în comerţ, turism sau servicii.

În opinia mea nu este posibil ca în urma unui curs de management cineva să şi devină manager. Părerea mea este că a deveni manager este rezultatul unui proces de transformare personală. Lărgirea perspectivei şi concepţiei despre lume şi viaţă, sporirea nivelului de conştiinţă, munca cu sine însuşi, descoperirea motivaţiilor şi principiilor corecte creează premise pentru a deveni o persoană capabilă să-i conducă pe ceilalţi, adică o persoană care să merite să fie urmată de ceilalţi şi să îi aibă în grijă şi nu în subordine. Astfel, managerul ideal al firmei S.C “Bubble Eco” S.R.L trebuie să fie o persoană optimistă, care să relaţioneaze uşor cu ceilalţi, care este organizată, comunică excelent, este dotată cu intuiţie şi empatie, care dă dovadă de forţă de caracter, care are un dezvoltat sentiment de comuniune socială şi care să îşi dezvolte competenţele tehnice necesare în domeniul fabricării şi comercializării săpunului ecologic.

În general, rolul managerului în cadrul unei organizaţii este acela de a previziona, organiza, antrena, coordona, controla şi regla activităţile subordonaţilor, în combinaţie cu celelalte resurse: materiale şi financiare.

Fisiere in arhiva (1):

  • O Idee de Afaceri in Comert - SC Bubble Eco SRL.doc

Alte informatii

Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice Specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor