Obiective si Activitati ale Spitalul Clinic de Urgenta - Prof. Dr. Nicolae Oblu

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Obiective si Activitati ale Spitalul Clinic de Urgenta - Prof. Dr. Nicolae Oblu.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Catalin Clipa , Adriana Prodan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Introducere 2
Capitolul 1: Descrierea organizaţiei: domeniu de activitate, dimensiune,
structură, obiective, resurse 3
1.1 Dimensiune si structura 3
1.2 Domeniu de activitate 4
1.3 Organigrama Spitalului Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Nicolae Oblu” 5
1.4 Resurse umane 6
1.5 Obiective ale functiilor de baza 7
Capitolul 2: Problemele din cadrul spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu” 8
2.1 Identificarea si cauzele problemelor 8
2.2 Obiectivele ce vor fi atinse prin solutionarea problemei (SMART) 8
2.3 Analiza SWOT 9
2.4 Prezentarea solutiilor problemelor 11
Concluzii 14
Bibliografie 15

Extras din document

Introducere

In acest proiect intitulat: Obiective si activitati ale Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Nicolae Oblu” am identificat nevoia de raforma in candrul spitalului mentionat mai sus deoarece am identificat probleme la nivelul departamentelor administrative, in sensul lipsei unor departamente importante cum ar fi departamentul de relatii cu publicul, departamentul de informatica si statistica medicala, iar obiectivele generale ale unitatii si pe departamente sunt slab formulate sau lipsesc.

Alte schimbari de care mai are nevoie acest spital ar fi inlocuirea aparaturii uzate si invechite pentru a asigura servicii de calitate si mecanizarea sarcinilor administrative care vor oferi avantajul unor servicii de calitate, iar cheltuielile cu investitia vor fi amortizate prin reducerea cheltuielilor cu personalul care va fi substituit de masina.

Pentru a asigura implementarea procesului de asigurare şi îmbunătăţire a calităţii serviciilor medicale oferite este necesara infiintarea unei echipe care poate fi numită “consiliul calităţii”.

Proiectul este structurat pe doua capitole, primul purtand numele: “Descrierea organizaţiei: domeniu de activitate, dimensiune, structură, obiective, resurse”. Acest capitol cuprinde la randul sa cinci subcapitole care descriu organizatia privind domeniul de activitate al acesteia, structura, obiectivele si resursele umane si materiale.Tot in acest capitol regasim atasata organigrama spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

In cel de al-II- lea capitol intitulat: Problemele din cadrul spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu” sunt cuprinse patru subcapitole in care sunt indentificate problemele spitalului, solutiile optime privind aceste probleme, alaliza SWOT si obiectivele ce vor fi atinse prin rezolvarea acestor probleme (SMART).

Capitolul 1

Descrierea organizaţiei: domeniu de activitate, dimensiune, structură, obiective, resurse

1.1 Dimensiune si structura

Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iasi este o unitate sanitara publica a carei faima, datorata unei istorii de peste 30 de ani, este confirmata si imbogatita de performantele actuale.

Spitalul a fost infiintat la data de 11.11.1972 de catre Prof. Dr. Nicolae Oblu. Denumirea initiala a institutiei a fost Spitalul Clinic nr. 3 Iasi. Din august 2002 denumirea unitatii a fost Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Treime" Iasi. Iar din noiembrie 2007 denumirea spitalului este Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iasi.

Spitalul este clinic universitar cu specialitatile neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, neuro-oftalmologie, anestezie - terapie intensiva, radiologie - neuroimagistica, explorari functionale, analize medicale, anatomie patologica, precum si echipe specializate de neurochirurgie vasculara, neurochirurgie spinala si neuro-oftalmologie.

Spitalul este amplasat intr-o cladire de 6 etaje si este structurat astfel: Clinica Neurochirurgie I - 70 de paturi, Clinica Neurochirurgie II - 70 de paturi, Clinica Neurologie I - 55 de paturi, Clinica Neurologie II - 45 de paturi, Clinica Oftalmologie - 50 de paturi, Clinica ATI - 30 de paturi.

In fata unor necesitati obiective de a rezolva situatiile complexe ale politraumatizatilor cu participare cranio-encefalica s-au creat cabinete de consultatii in specialitatile ortopedie, ORL, o unitate de primire a urgentelor UPU dotata corespunzator, un departement de neuro-oftalmologie, o baza de cercetare si protejare cu participarea clinicilor Oftalmologie si Neurochirurgie I.

Spitalul are ca baza de invatamant universitar, postuneiversitar un amfiteatru cu 80 de locuri, 3 sali de curs, un muzeu de anatomie patologica.

Spitalul este si un centru metodologic de perfectionare pentru medici din toata Moldova si un centru de cercetare stiintifica-granduri.

Publicatii editate: Revista "Neurochirigia Iasi" - 1999; "Acta Neurologica Moldavica; circa 50 monografii medicale.

In cadrul spitalului se acorda asistenta medicala pentru pacienti din toata Moldova si din tara si se imbunatateste permanent incadrrea cu personal si dotarea cu aparatura si instrumentar medical performant.

1.2 Domeniu de activitate

Spitalul Clinic de Urgenţă «Prof. Dr. Nicolae Oblu» Iasi are ca obiect de activitate asistenţa medicală de înaltă specialitate, învăţământul medico-farmaceutic universitar şi postuniversitar, precum şi de cercetare ştiinţifică medicală.

Fisiere in arhiva (1):

  • Obiective si Activitati ale Spitalul Clinic de Urgenta - Prof. Dr. Nicolae Oblu.doc