Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3793
Mărime: 41.17KB (arhivat)
Publicat de: Horea Butnaru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Catalin Clipa , Adriana Prodan

Cuprins

  1. Introducere 2
  2. Capitolul 1: Descrierea organizaţiei: domeniu de activitate, dimensiune,
  3. structură, obiective, resurse 3
  4. 1.1 Dimensiune si structura 3
  5. 1.2 Domeniu de activitate 4
  6. 1.3 Organigrama Spitalului Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Nicolae Oblu” 5
  7. 1.4 Resurse umane 6
  8. 1.5 Obiective ale functiilor de baza 7
  9. Capitolul 2: Problemele din cadrul spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu” 8
  10. 2.1 Identificarea si cauzele problemelor 8
  11. 2.2 Obiectivele ce vor fi atinse prin solutionarea problemei (SMART) 8
  12. 2.3 Analiza SWOT 9
  13. 2.4 Prezentarea solutiilor problemelor 11
  14. Concluzii 14
  15. Bibliografie 15

Extras din proiect

Introducere

In acest proiect intitulat: Obiective si activitati ale Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Nicolae Oblu” am identificat nevoia de raforma in candrul spitalului mentionat mai sus deoarece am identificat probleme la nivelul departamentelor administrative, in sensul lipsei unor departamente importante cum ar fi departamentul de relatii cu publicul, departamentul de informatica si statistica medicala, iar obiectivele generale ale unitatii si pe departamente sunt slab formulate sau lipsesc.

Alte schimbari de care mai are nevoie acest spital ar fi inlocuirea aparaturii uzate si invechite pentru a asigura servicii de calitate si mecanizarea sarcinilor administrative care vor oferi avantajul unor servicii de calitate, iar cheltuielile cu investitia vor fi amortizate prin reducerea cheltuielilor cu personalul care va fi substituit de masina.

Pentru a asigura implementarea procesului de asigurare şi îmbunătăţire a calităţii serviciilor medicale oferite este necesara infiintarea unei echipe care poate fi numită “consiliul calităţii”.

Proiectul este structurat pe doua capitole, primul purtand numele: “Descrierea organizaţiei: domeniu de activitate, dimensiune, structură, obiective, resurse”. Acest capitol cuprinde la randul sa cinci subcapitole care descriu organizatia privind domeniul de activitate al acesteia, structura, obiectivele si resursele umane si materiale.Tot in acest capitol regasim atasata organigrama spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

In cel de al-II- lea capitol intitulat: Problemele din cadrul spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu” sunt cuprinse patru subcapitole in care sunt indentificate problemele spitalului, solutiile optime privind aceste probleme, alaliza SWOT si obiectivele ce vor fi atinse prin rezolvarea acestor probleme (SMART).

Capitolul 1

Descrierea organizaţiei: domeniu de activitate, dimensiune, structură, obiective, resurse

1.1 Dimensiune si structura

Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iasi este o unitate sanitara publica a carei faima, datorata unei istorii de peste 30 de ani, este confirmata si imbogatita de performantele actuale.

Spitalul a fost infiintat la data de 11.11.1972 de catre Prof. Dr. Nicolae Oblu. Denumirea initiala a institutiei a fost Spitalul Clinic nr. 3 Iasi. Din august 2002 denumirea unitatii a fost Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Treime" Iasi. Iar din noiembrie 2007 denumirea spitalului este Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iasi.

Spitalul este clinic universitar cu specialitatile neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, neuro-oftalmologie, anestezie - terapie intensiva, radiologie - neuroimagistica, explorari functionale, analize medicale, anatomie patologica, precum si echipe specializate de neurochirurgie vasculara, neurochirurgie spinala si neuro-oftalmologie.

Spitalul este amplasat intr-o cladire de 6 etaje si este structurat astfel: Clinica Neurochirurgie I - 70 de paturi, Clinica Neurochirurgie II - 70 de paturi, Clinica Neurologie I - 55 de paturi, Clinica Neurologie II - 45 de paturi, Clinica Oftalmologie - 50 de paturi, Clinica ATI - 30 de paturi.

In fata unor necesitati obiective de a rezolva situatiile complexe ale politraumatizatilor cu participare cranio-encefalica s-au creat cabinete de consultatii in specialitatile ortopedie, ORL, o unitate de primire a urgentelor UPU dotata corespunzator, un departement de neuro-oftalmologie, o baza de cercetare si protejare cu participarea clinicilor Oftalmologie si Neurochirurgie I.

Spitalul are ca baza de invatamant universitar, postuneiversitar un amfiteatru cu 80 de locuri, 3 sali de curs, un muzeu de anatomie patologica.

Spitalul este si un centru metodologic de perfectionare pentru medici din toata Moldova si un centru de cercetare stiintifica-granduri.

Publicatii editate: Revista "Neurochirigia Iasi" - 1999; "Acta Neurologica Moldavica; circa 50 monografii medicale.

In cadrul spitalului se acorda asistenta medicala pentru pacienti din toata Moldova si din tara si se imbunatateste permanent incadrrea cu personal si dotarea cu aparatura si instrumentar medical performant.

1.2 Domeniu de activitate

Spitalul Clinic de Urgenţă «Prof. Dr. Nicolae Oblu» Iasi are ca obiect de activitate asistenţa medicală de înaltă specialitate, învăţământul medico-farmaceutic universitar şi postuniversitar, precum şi de cercetare ştiinţifică medicală.

Preview document

Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 1
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 2
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 3
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 4
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 5
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 6
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 7
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 8
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 9
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 10
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 11
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 12
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 13
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 14
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 15
Obiective și activități ale Spitalul Clinic de Urgență - Prof. Dr. Nicolae Oblu - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Obiective si Activitati ale Spitalul Clinic de Urgenta - Prof. Dr. Nicolae Oblu.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de Caz - SC Sind România SA

Cuvânt înainte In anul 1992 prin sentinta civilã nr. 4755 în sedinta publicã din 25.08.1992 Judecatoria sectorului 6 municipiul Bucuresti la...

Analiza SWOT - Microsoft

Analiza SWOT SWOT reprezinta acronimul pentru cuvintele englezesti „Strengthts” (Forte, Puncte forte), „Weaknesses” (Slabiciuni, Puncte slabe),...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Managementul performanței

1.Date de identificare a agentului economic Numele firmei: Performance S.A. Sediul: Romania, Bucuresti, Strada Calea Mosilor, nr 207 Numarul de...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Monografie Spital

Organizare si functionalitate la Spitalul Clinic de Urgentă Prof. Dr. „Nicolae Oblu” 1.1. Scurt istoric Astfel, spitalul a fost inaugurat la 14...

Fundamentarea și realizarea veniturilor la Spitalul Clinic Sf. Treime Iași

CAPITOLUL I ORGANIZARE SI FUNCTIONARE LA SPITALUL CLINIC DE URGENTA „SFANTA TREIME” IASI 1.1 Scurt istoric Spitalul a fost infiintat la data de...

Ai nevoie de altceva?