Optimizarea costurilor calității la TRW

Proiect
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 6195
Mărime: 1.23MB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Capitolul I

Prezentarea si analiza firmei

1.1. Istoricul companiei TRW Automotive

TRW Automotive este lider mondial în sisteme de siguranţă auto, dezvoltând şi producând cea mai largă varietate de sisteme industriale active şi pasive.

TRW Automotive este o companie multinaţională de producţie şi servicii cu sediul central în Livonia (Michigan) USA, cu mai mult de 64 000 de angajaţi şi 200 de locaţii în toată lumea răspândite în 25 de ţări ( Austria, Malaysia, Suedia, Brazilia, Mexic, Elveţia, Canada, Polonia, Thailanda, China, Portugalia, Tunisia, Cehia, Romania,Turcia, Franţa, Singapore, Marea Bitanie, Germania, Africa de Sud, S.U.A., Italia, Coreea de Sud, Japonia., Spania).

Chiar de la începutul infiinţării, această afacere in domeniul auto a crescut şi s-a diversificat intrând în piaţa specifică în 1928 în America de Nord şi în 1932 în Europa.

În continuare compania a continuat să se dezvolte la nivelul tuturor liniilor de producţie alese, incluzând atât munca în dezvoltarea sistemelor hidraulice de frânare, cat şi în cea a dezvoltării motoarelor cu supape.

În anii 50-60, diversificarea a devenit o tema comună printre companiile industriale din America de Nord, între acestea înscriindu-se şi TRW, care a devenit un jucător important al industriei aerospaţiale şi aeronautice.

În 1972, compania TRW a achiziţionat compania Repa din Germania, în acelaşi an lansând pe piaţă dispozitivele de conducere bazate pe puterea pinioanelor şi rămânând lider pe acest segment şi în ziua de astăzi. De asemenea a fost lansat primul sistem cu dublu ABS, precum şi primul sistem de deschidere a autovehiculului fără a avea contact direct cu acesta prin intermediul cheilor. A fost lansat pe piaţă şi primul sistem de airbag-uri frontale şi de senzori.

În 1996, această afacere în domeniul sistemelor de siguranţă pentru automobile a fost consolidată prin achiziţionarea operaţiunilor de realizare de airbag-uri şi volane de la compania Magna International, la nivelul aceluiaşi an TRW fiind confirmată ca lider global în domeniul sistemelor de siguranţă pe ambele maluri ale Atlanticului.

În mai 1999 a fost achiziţionată compania Lucas Varili, toate aceste aspecte poziţionând compania ca lider global in sisteme de control integrate ce vizează o serie de elemente ca : suspensie, conducere, ABS, controlul tracţiunii, sisteme de stabilizare a vehiculelor.

Cu vanzări de peste 12 mld USD la nivelul anului 2005, TRW se situează printre primii 10 furnizori ai industriei de automobile mondiale şi are în spate o lungă tradiţie în concepţia, producţia şi inovarea sistemelor de siguranţă a automobilelor.

Compania TRW Automotive a reprezentat la nivelul anului 2005 cel mai mare client al firmei Altur Slatina cu o valoare a contractelor de 8,1 mil euro, valoare ce reprezintă 45% din cifra de afaceri a slătinenilor. Firma românesacă a furnizat pentru fabricile TRW din Germania, Franţa, Anglia, componente turnate din aluminiu utilizate la realizarea sistemelor de frână pentru autoturisme tip: Audi, BMW, Wolkswagen, Fiat, Mercedes, Renault.

Prin urmare putem spune că TRW Automotive intră în noul mileniu ca şi lider în industria sistemelor de siguranţă pentru automobile realizând una dintre cele mai diversificate game de sisteme de siguranţă active şi pasive pentru automobile.

TRW Automotive Safety Systems Timişoara

TRW Automotive Safetz Systems Timişoara este una cele mai mari şi mai importante locaţii din Europa ale corporaţiei transnaţionale americane TRW Automotive Holdings Corporation, lider mondial în dezvoltarea sistemelor de siguranţă pentru automobile.

Această locaţie care a avut inaugurarea oficială în data de 19 mai 2004 a fost aleasă de către conducerea companiei TRW pentru a reprezenta o investiţie pe termen lung, constând în deschiderea unei firme specializate în producerea de elemente necesare garantării siguranţei unui autovehicul. Proiectul, început în 1 aprilie 2004, s-a finalizat intr-o companie tehnologizată, al cărei top management pune accent pe relaţiile umane şi pe specializarea muncitorilor locali.

Giusseppe Pappalardo, plant manager TRW Timişoara, a anuntat, cu prilejul inaugurării companiei, că în viitorul apropiat în cadrul firmei vor munci aproximativ 1.200 de persoane, timişoreni sau din zonele limitrofe.

În timp, cerinţele unor clienţi au determinat compania să producă şi air bag-uri. Firma doreşte să se extindă, în funcţie de cerinţele pieţei, garantând, în acelaşi timp, o calitate a produselor, identică cu cea oferită de firmele TRW din restul Europei.

Fabrica din Timişoara a luat fiinţă la 1 aprilie 2004 în perimetrul fostei intreprinderi " Optica ", pornind cu 51 de angajaţi, astăzi având un sediu total nou şi modern situat în partea de nord-est a oraşului între Uzinele UMT Timişoara şi Pădurea Verde.

De-a lungul acestei perioade, odată cu dezvoltarea continuă a firmei a crescut cum era normal şi numărul angajaţilor, astfel că în prezent personalul firmei înregistrează 1967 de angajaţi crescând de la an la an .

Managementul general al firmei din Timişoara beneficiază de aportul necondiţionat al colegilor de la fabricile TRW din Aschaffenburg (Germania) si Caivano (Italia) care le asigură suportul şi asistenţa necesară pentru a crea împreună o fabrică de excepţie.

În prezent, firma dispune de 4 mari hale de producţie care definesc structura procesului de producţie ( turnătorie, spumătorie, cusătorie, îmbrăcarea volanului în piele, montajul şi împachetarea finală) la care se adaugă o secţie de ştanţare a pielii care momentan este la stadiul de proiect şi care pentru moment furnizează materie primă pentru fabricile TRW din Cehia şi Polonia , precum şi pentru firma Eybl International Deta.

Pentru a avea o viziune mai clară asupra structurii organizaţionale a firmei TRW Automotive SS Timisoara, definită ca şi ansamblu al posturilor, compartimentelor de muncă şi al relaţiilor dintre acestea orientate spre îndeplinirea misiunii (funcţiei globale) şi obiectivelor întreprinderii, am întocmit organigrama firmei, ca model foarte concentrat (reprezentare grafică sintetică) al structurii organizatorice.

Preview document

Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 1
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 2
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 3
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 4
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 5
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 6
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 7
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 8
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 9
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 10
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 11
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 12
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 13
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 14
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 15
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 16
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 17
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 18
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 19
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 20
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 21
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 22
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 23
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 24
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 25
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 26
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 27
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 28
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 29
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 30
Optimizarea costurilor calității la TRW - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Optimizarea Costurilor Calitatii la TRW.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?