Organizarea procesuală și structurală și metode de management la SC ALCEDO SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2343
Mărime: 248.57KB (arhivat)
Publicat de: Cornelia A.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Descrierea companiei
  2. 2. Organizarea procesuală
  3. 3. Organizarea structurală
  4. 4. Metode de management

Extras din proiect

1. Descrierea companiei Compania Alcedo a luat naștere pe 13 mai 1990, când patru cercetători de la Institutul de Proiecție a Plantelor Băneasa, au hotărât să plece pe drumul antreprenoriatului, având ca scop oferirea de tratamente fitosanitare și consultanță fermierilor. În prezent compania face parte din Grupul ALCEDO care are in componenta sa 3 firme: Alcedo, Alchimex- cel mai mare formulator local de produse de protecția plantelor și GEEA- agentie de publicitate si editură.

Alcedo deține cea mai mare retea de distributie de inputuri pentru agricultură. Firma are acoperire națională, dar si un portofoliu de clienți care reprezintă o treime din fermierii de pe piata românească, agricultori care tind spre performanță.

Dacă la inceput, firma distribuia doar produse de protectia plantelor, cu timpul au fost introduse in portofoliu semintele certificate, îngrășămintele, precum si servicii de preluare a produselor agricole, analize de sol și de apă.

Alcedo se distinge ca lider pe piata de distributie de produse de protectia plantelor si de seminte certificate si este in top 3 distribuitori de ingrasaminte din Romania. Alcedo colaboreaza cu cei mai mari furnizori din lume, avand cea mai variata gama de produse.

Activitatea de distribuție a firmei este sprijinită de existenta unei rețele de depozite si de o flotă de transport consistentă. Depozitele sunt asezate strategic în țară, astfel încât marfa să fie livrată în cel mai scurt timp către fermieri.

Pentru a veni in sprijinul fermierilor, Alcedo se implica in finantarea propriilor clienti, pentru achizitionarea de inputuri. Mai mult, pentru preluarea de produse agricole, compania detine și o rețea de silozuri, oferind astfel si servicii post-vanzare. 2. Organizarea procesuală Funcțiunea de cercetare-dezvoltare: Unul dintre obiectivele principale ale firmei este satisfacția clienților săi, de aceea Alcedo întreprinde ample activități de cercetare și dezvoltare a produselor și tehnologiilor comercializate. n cadrul acestei activități Alcedo a lansat un portofoliu unic de produse și servicii, care o diferențiază de concurenții săi. Este vorba de asa-numitul, “portofoliul iscusit” care definește un cumul de produse si servicii, capabil să satisfacă toate cerințele tehnologice la nivel de fermă. Acesta conține :

- Produse iscusite - produse de protecția platelor, unele dintre ele formulate în România de partenerul Alchimex SA

- Seminte iscusite - soiuri si hibrizi care de-a lungul timpului au dat rezultate foarte bune. Pentru o parte dintre aceste seminte, Alcedo face multiplicarea in Romania.

- Îngrășăminte iscusite - un portofoliu complet, format din ingrasaminte de baza de ultima generatie, ingrasaminte starter, ingrasaminte foliare, dar si biostimulatori.

- Servicii iscusite - analizele de apă, de sol, analizele semințelor completează necesarul de tehnologie pentru fiecare fermă.

Produsele iscusite se vând sub formă de pachete tehnologice, care răspund nevoilor fiecărei culturi, dar și tipului de tehnologie. Cumpărând aceste pachete, fermierii pot obține reduceri importante, de până la 40%, față de situația în care produsele ar fi achiziționate separat.

Preview document

Organizarea procesuală și structurală și metode de management la SC ALCEDO SRL - Pagina 1
Organizarea procesuală și structurală și metode de management la SC ALCEDO SRL - Pagina 2
Organizarea procesuală și structurală și metode de management la SC ALCEDO SRL - Pagina 3
Organizarea procesuală și structurală și metode de management la SC ALCEDO SRL - Pagina 4
Organizarea procesuală și structurală și metode de management la SC ALCEDO SRL - Pagina 5
Organizarea procesuală și structurală și metode de management la SC ALCEDO SRL - Pagina 6
Organizarea procesuală și structurală și metode de management la SC ALCEDO SRL - Pagina 7
Organizarea procesuală și structurală și metode de management la SC ALCEDO SRL - Pagina 8
Organizarea procesuală și structurală și metode de management la SC ALCEDO SRL - Pagina 9
Organizarea procesuală și structurală și metode de management la SC ALCEDO SRL - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Organizarea procesuala si structurala si metode de management la SC ALCEDO SRL.pdf

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?