Plan Afaceri Venus SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 8542
Mărime: 76.49KB (arhivat)
Publicat de: Monalisa Vlad
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Date de identificare
  2. 2. Viziune, strategie
  3. 3. Istoric, management, resurse umane, activitatea curentă
  4. a. Produsul
  5. b. Mijloace comerciale
  6. c. Mijloace umane
  7. d. Organizarea generală a unităţii hoteliere
  8. 4. Analiza S.W.O.T.
  9. 5. Vânzări – previziuni
  10. 6. Concluzii

Extras din proiect

1. DATE DE IDENTIFICARE:

FORMA JURIDICĂ: S.C. VENUS se va constitui sub formă de S.R.L., având un capital social de 6 milioane. Acesta va fi constituit astfel:

• Clădire 2 milioane lei

• Mobilier, mijloace fixe 3 milioane lei

• Disponibilităţi băneşti 1 milion lei

Acesta va fi vărsat integral, în momentul constituirii societăţii de către cei doi asociaţi, ei având părţi sociale egale:

• Popescu Iulian 2 milioane clădire

1 milion numerar

• Gheorghe Andrei 3 milioane obiecte de inventar mijloace fixe

Capitalul social a fost vărsat integral, precum am menţionat, mai sus, la banca BCR, în data de 20 aprilie 2008, filiala Mangalia. Se înregistrează la Registrul Comerţului din cadrul judeţului Constanţa, localitatea Mangalia.

ÎNREGISTRAREA LA REGISTRUL COMERŢULUI.

ACTE NECESARE:

• foaie de vărsământ eliberată de bancă după vărsarea capitatului social de către asociaţi ( 5 copii )

• cartea de identitate pentru asociaţi

• dovada pentru sediul social ( titlu de proprietate )

• actul constitutiv al societăţii VENUS, autentificat de Notar Public

• certificatele de căsătorie sau de naştere pentru asociaţi

• taxa judiciara de timbru 30 lei + 2 lei, timbru judiciar care se achită la Trezorerie.

În momentul depunerii documentelor la Registrul Comerţului acestea se vor prezenta în original şi copie, originalele fiind restituite comerciantului ulterior.

ACT CONSTITUTIV:

• Popescu Iulian, născut în localitatea Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, în data de 13.11.1973, cetăţean român

• Gheorghe Andrei, născut în localitatea Târgovişte, judeţul Dâmboviţa în data de 16.04.1975, cetăţean român

S.C. VENUS S.R.L., sediul în staţiunea Venus, str. Sos. Constanţei nr. 12

Capital Social - 6 milioane

• Popescu Iulian 1 milion ( numerar)

2 milioane (contravaloarea unei clădiri

• Gheorghe Andrei 3 milioane ( obiecte de inventar, mijloace fixe )

Întregul capital social se va vărsa la Banca Comerciala, filiala Mangalia, în data de 20.04.2008

S.C. VENUS S.R.L. este administrată de către asociaţi, ei având puteri depline, drepturi egale ce le vor exercita împreună în conformitate cu prevederile legale.

Asociaţii-administratori suportă pierderile si beneficiază de profit în mod egal. În cazul lichidării sau dizolvării societăţii acestea se vor face în conformitate cu prevederile legale.

2. VIZIUNE, STRATEGIE

a. VIZIUNEA:

Deciziile unui manager sunt concretizate in 3 direcţii:

• expansiune

• rentabilitate

• autonomie

S.C. VENUS pune accentul în primul rând pe rentabilitate şi pe autonomie. Expansiunea societăţii este oarecum dificil de realizat deoarece având în vedere obiectul sau de activitate este oarecum greu să se achiziţioneze o altă unitate hotelieră, în cazul în care se efectuează o expansiune pe orizontală. În cazul expansiunii pe verticală lucrurile sunt similare deoarece modernizarea unei unităţi hoteliere este foarte greu de realizat şi este foarte costisitoare. Totuşi expansiunea nu este imposibil de realizat ci acesta este direcţia spre care se va îndrepta societatea pe termen lung.

Expansiunea S.C. VENUS S.R.L. se va face astfel: se va achiziţiona câte o unitate hotelieră în fiecare dintre staţiunile litoralului românesc. Aceasta se va limita la litoralul românesc. Nivelul maxim pe care îl va atinge S.C. VENUS S.R.L., unde se va opri expansiunea de altfel, este când aceasta va avea o cotă de piaţă de aproximativ 80% pe plan local şi aproximativ 70% la nivelul întregului litoral. Cota stabilită la nivel local este oarecum uşor de atins deoarece concurenţa nu este mare. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cota stabilită la nivelul litoralului. Se va ajunge la cota de piaţă amintită peste aproximativ 10 ani; peste 10 ani societatea va deţine 8 unităţi hoteliere. Când se va ajunge la caracteristicile menţionate se va trece la strategia descentralizării coordonate. Astfel fiecare unitate hoteliera va fi responsabilă pentru propria activitate, va avea propriile metode de marketing însă se vor subordona firmei „mamă”.

Statisticile indică o polarizare a populaţiei. 10% au o situaţie financiară foarte bună iar restul dispun de o situaţie financiară normală. Ceea ce este foarte important este faptul că acei 10% au o putere financiară egală cu restul de 90%. Unităţile hoteliere s-au adaptat acestor tendinţe şi s-au creat adevărate paradisuri sau staţiuni luxoase. Acest lucru nu s-a întâmplat cu toate staţiunile ci unele dintre ele au rămas neschimbate, ele suferind numai câteva mici modificări. Expansiunea societăţii va avea în vedere aceste tendinţe şi majoritatea unităţilor ce se vor achiziţiona vor avea un coeficient calitativ de 3,4,5 stele. Nu se va neglija nici cealaltă categorie de populaţie şi se vor achiziţiona 2,3 unităţi hoteliere cu un coeficient calitativ inferior.

Având în vedere indicii demografici se poate observa o tendinţă de îmbătrânire a populaţiei. Statisticile indica că în anul 2025 trei oameni din 10 vor fi de vârsta a treia. Acest lucru este benefic pentru această ramură a industriei. Pe plan intern lucrurile sunt puţin diferite. Se afirmă acest lucru deoarece din acei 90% cu o putere financiară mică fac parte îndeosebi persoanele de vârsta a treia şi tineri, ei având venituri si nu îşi pot permite o vacanţă, oriunde ar fi ea. Pe plan european lucrurile stau similar. Se evidenţiază o îmbătrânire a populaţiei care va continua să se accentueze, dar din punct de vedere financiar lucrurile sunt puţin diferite deoarece veniturile persoanelor de vârsta a treia sunt relativ mari şi aceştia îşi pot permite o vacanţă pe an.

Pentru a veni în întâmpinarea dificultăţilor cu care se confruntă turismul romanesc S.C. VENUS S.R.L. va încheia o serie de contracte, convenţii cu Ministerul Turismului, se vor face oferte promoţionale, diferite programe pentru a mări fluxul de turişti de pe litoralul românesc ( de exemplu „Litoralul pentru toţi” ). Principalul obiectiv va fi aducerea de turişti străini pe litoralul romanesc.

Un alt obiectiv deosebit de important pe care societatea îl are va fi încheierea unor alianţe cu concurenţa, cu statul, pentru: amenajarea plajei, construirea de diguri, înfrumuseţarea staţiunii etc., statul joaca un rol deosebit de important în cadrul acestor alianţe, deoarece trebuie să vină cu sprijin logistic, financiar etc.

Planificarea constituie una dintre cele mai importante etape din cadrul înfiinţării unei societăţi indiferent de obiectul sau de activitate sau de forma sa juridică. Afirm acest lucru deoarece nimic nu se poate înfăptui fără nişte obiective prestabilite, fără o direcţionare a activităţilor din societatea respectivă.

Preview document

Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 1
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 2
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 3
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 4
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 5
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 6
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 7
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 8
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 9
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 10
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 11
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 12
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 13
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 14
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 15
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 16
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 17
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 18
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 19
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 20
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 21
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 22
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 23
Plan Afaceri Venus SRL - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Plan Afaceri Venus SRL.doc

Te-ar putea interesa și

Plan de Afaceri - SC Miraj SRL

Sinteza planului de afaceri Date de identificare a firmei Denumire: SC.Miraj.SRL. Unitatea hoteliara are forma juridica de:SRL,conform...

Plan de Afaceri - SC Venus SRL

1. ETAPELE INITIERII FIRMEI S.C. VENUS S.R.L. 1.1. FEZABILITATEA IDEII DE INFIINTARE A INTREPRINDERII Intr-o economie de piata apar si dispar,...

Ai nevoie de altceva?