Plan de Afacere - Gradinita Strumfulic

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afacere - Gradinita Strumfulic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 35 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Management, Alte Domenii

Extras din document

1. Sinteza planului de afacere

- Scopul planului de afacere este:

• Dobândirea unei imagini pertinente a pietei pe care vom evolua, a competitorilor pe care îi vom avea si pentru a ne da seama daca ideea noastra de afaceri este fezabilă din punct de vedere financiar.

- Oportunitatea afacerii

• In Municipiul Bucuresti, in acest moment, este un deficit de 10.000 de locuri pentru prescolari.

• Datorita cresterii nivelului de trai si lipsei locurilor parintii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru a le oferi copiilor lor conditii cat mai bune de educatie.

• In sectorul 3 numai 58% dintre copii au locuri in unitatile de invatamant prescolar.

• Cresterea exigentei parintilor referitoare la educatia copiilor.

- Solutia la aceste oportunitati ar fi infiintarea unei gradinite particulare, in sectorul 3, care sa ofere parintilor o alternativa a invatamantului prescolar de la stat si sa le ofere copiilor o educatia cat mai buna.

- In acest moment firma nu exista

- Descrierea serviciului oferit

Înfiinţarea unei grădiniţe particulare, are ca scop dezvoltarea unui învăţământ particular, bine pus la punct, adaptabil preferinţelor părinţilor, începând de la nivelul copiilor preşcolari.

Creşterea eficienţei personalului din România înseamnă timp investit de către angajatul român în pregătire, în a deveni mai competent. Acest lucru înseamnă în prezent mai puţin timp investit în familie. Oamenii sunt din ce în ce mai ocupaţi. În acelaşi timp fiecare doreşte să ofere maximum familiei. Au crescut exigenţele referitoare la pregătirea copiilor odată cu accesul la informaţii.

Oamenii sunt din ce în ce mai dispuşi să plătească pentru un serviciu de educaţie de calitate, în care copilului să i se urmărească evoluţia, să fie testat şi să fie tratat individual. Acestea sunt premisele din plan social care creează în plan economic premisele dezvoltării sectorului de grădiniţe private.

Serviciile de bază oferite prin intermediul grădiniţei vor fi: educaţia, servirea mesei, pauza de somn şi transportul copiilor la şi de la domiciliu. Fiind vorba de copii, părinţii sunt preocupaţi în primul rând de condiţiile de igienă şi calitatea produselor alimentare servite copiilor. De aceea o mare parte din investiţia pentru grădiniţă va fi concentrată în amenajarea ei şi în utilarea acesteia. O parte din investiţii trebuie să fie orientate spre achiziţia de jocuri, cărţi, etc.

Pentru a avea succes trebuie implementate şi strategia de promovare şi preţ. Vom oferim condiţii de excepţie, ne vom adresa clasei de top (manageri, experţi contabili, ingineri IT, ingineri, medici, profesori etc.)

- Avantajele competitive vor fi:

- Raportul clitate / pret

- Amplasarea gradinitei

- Competenta personalului

- Diversitatea şi calitatea serviciilor oferite diferentiază grădiniţa „Strumfulic” în faţa concurenţei.

- Dimensiunea pietei si piata tinta

Piata este în acest caz nelimitată. Copiii vor merge întotdeauna la gradiniţă; noutatea este însă reprezentată de creşterea ponderii unităţilor de învăţământ preşcolar private în dauna celor publice. Acesta este cea mai importantă modificare structurală a pieţei, în paralel cu diversificarea serviciilor oferite de diverşi prestatori, în conformitate cu creşterea cerinţelor parintilor.

Clienţii sunt persoanele care au copii cu vârste în general cuprinse între 2 şi 7 ani, oameni ocupaţi, care nu au timp în cursul zilei să aibă grijă de copii, dar sunt preocupaţi de educaţia acestora şi care încearcă să găsească o alternativă la sistemul de grădiniţe de stat. Ei sunt de obicei persoane tinere, cu venituri superioare, patroni sau angajaţi ai unor companii multinaţionale, bănci, etc., ori cetăţeni străini.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afacere - Gradinita Strumfulic.doc