Plan de afacere pentru infiintarea unei livezi de meri - SC Merele de aur SRL

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de afacere pentru infiintarea unei livezi de meri - SC Merele de aur SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Cap 1 Informatii despre firma
Cap 2. Strategii personale si de afaceri
Cap 3 Descrierea produsului
Cap 4 Analiza de piata
Cap 5 Planul de marketing
Cap 6 Personalul
Cap 7 Productia
Cap 8 Plan financiar

Extras din document

Cap 1 Informatii despre firma

Firma denumita SC `MERELE DE AUR` SRL a luat fiinta in data de 5.12.2015 la initiativa unui proprietar de teren pretabil a fi transformat intr-o livada de meri, dupa efectuarea probelor de sol care au confirmat compozitia necesara unei livezi de meri. Proprietarul a infiintat firma sus mentionata aducand in partimoniul acesteia suma suprafata de 10 ha de teren deal si un capital social in suma de 10.000 lei.

Firma este inmatriculata in Registrul comertului cu nr. 12/1111/2015, cod unic de inregistrare 2232411. Este o firma de productie si comert care va avea ca obiect de activitate conform actului constitutiv CAEN 0125- `cultivarea fructelor, arbustilor fructiferi,capsunelor, nuciferilor si a altor pomi fructiferi `, principalul produs obtinut va fi merul. Initial produsele obtinute se vor vinde pe piata localitatii Harlau, urmand ca in scurt timp firma sa-si extinda arealul de vanzari si in localitatea Iasi si Podu Iloaie prin incheerea de contracte cu lanturile de magazine din aceste zone.

Firma este condusa de un singur asociat care are si functie de administrator.

Ferma este situata in partea de N-V a judetului iasi,in comuna Scobinti, la o distanta de 75 km de municipiul Iasi.

Din punct de vedere al solului, zona Scobinti cuprinde soluri de tip cernoziom, pedominant cu un drenaj natural bun.

Investitia initiala este de 20.000 lei (10.000 lei capital propriu si 10.000 imprumut de la banca) si va fi folosit in scopul infiintarii fermei pomicole prin cumpararea de puiet si utilaje necesare intretinerii livezii.

Principalele masini si utilaje achizitionate vor fi:

• Tractor 45-60 CP;

• Masina de stropit;

• Echipament de fertilizat;

• Cositoare;

• Foarfeca electrica;

• Tocatoare pomicola;

• Stivuitor.

Cap 2. Strategia personala si de afaceri

In cadrul noii ferme se va adopta un sistem modern, de tip intensiv de exploatare a livezii de meri, caracterizat prin aplicarea unor metode eficiente de lucru care necesita un consum minim de munca si costuri mici de exploatare. Tehnologia de infiintare, intretinere si exploatare a livezii de meri va prezinta un grad ridicat de mecanizare si automatizare a operatiunilor din fluxul de productie.

Cu ajutorul acestui proiect firma va obtine venituri de aprox. 465.000 lei/an din comercializarea merelor (300 t/an) si a puietilor (5000 puieti/an).

Principalele obiective ale acestei firme sunt:

• Achizitionarea de utilaje si echipamente de ultima generatie care vor permite o buna desfasurare a procesului de infiintare si intretinere a livezii de meri in conditii optime. Tehnologiile performante vor conduce la obtinerea unor produse de calitate, la randamente sporite si la o productivitate a muncii crescuta.

• Achizitionarea unor soiuri rezistente la conditiile de mediu din tara noastra.

Din punct de vedere al oportunitatii investitiei se disting urmatoarele aspecte relevante ce privesc nivelul sectorial, de piata precum si al fortei de munca.

La nivel sectorial:

- pe fondul realizarii campaniilor de constientizare a necesarului consumului zilnic de fructe si legume proaspete, realizat in media, se inregistreaza o crestere a consumului de produse naturale si implicit de mere;

- existenta unui Program guvernamental in scoli care asigura cate un mar zilnic pentru elevi.

La nivelul pietei de desfacere:

- cresterea consumului de produse alimentare autohtone in detrimentul produselor provenite din import;

- cresterea in ultimii ani la nivel national a cererii pentru produse pomicole, precum si prognoza de crestere a consumului la nivelul celui inregistrat in alte tari din Uniunea Europeana.

La nivelul fortei de munca:

- forta de munca disponibila in zona.

Luand in considerare toate aceste oportunitati se poate concluzilona ca realizarea proiectului va insemna atat pentru firma cat si pentru economia locala o crestere a veniturilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de afacere pentru infiintarea unei livezi de meri - SC Merele de aur SRL.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ ’’ION IONESCU DE LA BRAD’’ IAŞI FACULTATEA DE ZOOTEHNIE