Plan de afaceri

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de afaceri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 37 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

DATE DE IDENTIFICARE

1. Numele firmei:

S.C. Oh my Food S.R.L

2. Forma juridică de constituire

Societate Comercială

3. Activitatea principală a firmei şi codul CAEN al activităţii principale:

• Restaurant cod CAEN 5610

4. Valoarea capitalului

• Capitalul necesar initierii afacerii este evaluat la 30.000 euro (cheltuieli de lansare, costul utilajelor, a echipamentelor, a mobilierului si mijlocului de transport si cheltuielile previzionate a fi facute in prima luna de desfasurare a activitatii).

5. Persoană de contact/ adresa/ număr telefon/ adresa e-mail:

• Persoana de contact : Director General – Lupu Georgiana

• Adresa: Bulevardul Octavian Goga, nr. 25, Sector 1, Bucureşti.

• Telefon: 0372 200 303 / 0761133500

• Fax: 0372 500 506

• E - mail: ohmyfood@restaurantbio.ro

A. VIZIUNE, STRATEGIE

A 1. Care este esenţa afacerii? Ce anume va genera bani şi profit?

Se doreste a fi o firma care prin serviciile pe care le vom oferi sa schimbe imaginea despre fast-food-urile si terasele din Bucuresti, prin aparitia uneia “mai altfel” decât celelalte. Concret, produsul afacerii este din sfera serviciilor, respectiv serviciu de alimentatie publica, acesta satisfacand nu doar necesitatile vitale cat si morale. Ne propunem sa deschidem o terasa cu produse alimentare sanatoase, supe, sandvisuriuri, salate si bauturi naturale din diverse fructe si legume proaspete din propria microfermă. Punctele de atractie care pot influenta decizia potentialilor clienti in vederea cumpararii serviciului sunt: calitatea deosebita a preparatelor, comportamentul placut si amabil al personalului, curatenia, lumina si designul interior, atmosfera aparte, seri dedicate filmului, stad-up comedy, etc.

Locatia este excelenta, zona comerciala centrala, asigurarea logisticii pana in cele mai mici detalii, vizibilitatea maxima si traficul pietonal intens garanteaza succesul afacerii. Pret inchiriere spatiu: 2200 €/ luna.

Clientii nostrii vor fi oamenii care vor sa manance gustos si sanatos, oamenii din blocurile dimprejur si nu numai.

Specialitatile culinare si bauturile oferite se individualizeaza prin calitate si mod de prezentare. Asocierea serviciului oferit cu decoratiunile interioare, atmosfera si profesionalismul personalului constituie un portofoliu de avantaje in raport cu terasele deja existente deja in Bucuresti. Terasa noastra deserveste preferintele tuturor categoriilor de consumatori; dar avem in vedere in mod special alimentatia copiilor, adolescentilor si tinerilor.

Noi oferim alimente sanatoase, prospete si gustoase, acestea nefiind modificate genetic, fara grasimi vegetale hidrogenate, E-uri, zahar rafinat si alte ingrediente care ii fac sa vrea tot mai mult, fara sa-i sature. Ca sa nu mai vorbim de echilibrul hormonal atat de important. Hrana sanatoasa, naturala joaca un rol de neinlocuit in acest tablou.

Procesul de productie va fi variabil in timp si se vor folosi in realizarea produsului final diferite materii prime din propria microferma. Materiile prime folosite vor fi in mare parte de origine vegetala, iar preparatele de origine animala: carnea de peste, pui si curcan se vor pregati prin fierbere sau la gratar. Ca timp, procesul de productie va dura in jur de 5-10 minute.

Angajatii vor reusi in conditiile in care terasa este ocupata 100% sa-si indeplineasca responsabilitatile cu eficienta. Pentru o mai buna satisfacere a clientilor se va lucra in 2 ture. Servirea clientilor si prepararea produselor alimentare este asigurata prin intermediul lucratorilor comerciali. Angajatii terasei lucreaza în doua schimburi pe zi. Pe fiecare tura exista un numar de aproximativ 7 lucratori comerciali (casierie, curatenie si spalare vesela, bucatarie, comezi la mese, sofer responsabil cu aprovizionarea si cu comenzile la domiciliul/ biroul clientului).

Teresa este la dispozitia clientilor pe tot parcursul anului, fiind deschisa intre orele 09:00- 22:30 (2 ture: 07:00-15:00 si 14:30-22:30). Aceasta terasa are o capacitate de 20-25 de locuri. Pe terasa exista 10 mese de o persoana, 2 sau 3, care se pot face la cerere de 4, 6 si chiar de 8 persoane in functie de preferinte, mesele fiind confectionate din lemn, iar scaunele sunt, de asemenea, din lemn. Pardoseala terasei este realizata din gresie.

In ceea ce priveste grupurile sanitare (2 – 1 barbati, 1 femei) , acestea sunt mereu într-o stare de curatenie ireprosabila si au compartimente cu cabinete speciale pentru barbati si femei. Grupurile sociale au în dotare: scaune WC, chiuvete, suporturi pentru hârtie igienica, uscatoare de mâini, port-prosoape, etajere-suporturi, distribuitoare de sapun lichid, etc. În interiorul grupurilor sociale este asigurata o ventilatie continua. Pardoseala si peretii sunt realizate din gresie, faianta si materiale lavabile.

Obiectivul societãtii este de a satisface pe deplin exigentele gastronomice ale clientilor, având în vedere faptul cã preocuparea oamenilor pentru o alimentatie sãnãtoasã si hrãnitoare este in crestere în ultimii ani.

Ca perspective se va incerca, in principalele orase ale tarii, dezvoltarea unui lant de terase. In ceea ce priveste meniul oferit va fi identic in toate orasele, fara diferente notabile. Intr-un cuvant, meniul va fi acelasi pentru intreg lantul de terase tinand cont de gusturile consumatorilor din fiecare oras si incercand o cat mai buna satisfacere a cerintelor generale indiferent de zona de provenienta.

Terasa este creată atât pentru a deservi clientii la una dintre mesele existente în incinta acesteia, cât si la domiciliul sau la biroul acestora. Aici intervine activitatea de catering a terasei. Comenzile de tip "home delivery" se preiau telefonic si se onoreazã în aproximativ 15-45 de minute in functie de zona.

Costul transportului este diferentiat dupã zona de distributie. Distributia se referã aici la serviciul de catering ce satisface cu promptitudine cererile de livrare la domiciliu sau birou a preparatelor solicitate de clienti. Terasa va detine un autovehicul ce asigura activitatea de catering, cat si activitatea de aprovizionare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de afaceri.doc