Plan de Afaceri - Agromec SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 5143
Mărime: 44.06KB (arhivat)
Publicat de: Ilarie Cozma
Puncte necesare: 8
a fost prezentat in cadrul academiei de studii economice la materia managementul proiectelor

Extras din proiect

CAPITOLUL 1

Sinteza planului de afaceri

1.1. Elemente de identificare ale firmei.

Societatea comerciala Agromec S.A este persoana juridica romana avand forma juridica de societate pe actiuni. Aceasta isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si cu actul constitutiv.

Sediul societatii este in Romania, localitatea Roman,str. Stefan cel Mare, nr.268, judetul Neamt.

Societatea comerciala Agromec S.A Roman a fost fondata in anul 1991 si este de atunci pe piata utilajelor si produselor agricole din zona si cu unele dintre cele mai mari rulaje pe acest sector.Are o durata de functionare nelimitata, cu incepere de la data inregistrarii la Camera de Comert si Industrie a Romaniei prin intermediul certificatului unic de inregistrare nr. R2054457 si cererii de inmatriculare nr. J25/560/1991.

Obiectul de activitate al societatii este , in conformitate cu actul constitutiv, : Activitati de servicii anexe agriculturii, cu exceptia activitatii veterinare, gradinarit peisagistic (arhitectura peisagera) conform codului CAEN 0141. Societatea mai prezinta si un numar mare de activitati secundare

Societatea are 30 de angajati si a avut in anul 2006 0 cifra de afaceri de 8 milioane de EUR.

Deasemenea societatea dispune de o logistica vasta pentru promovarea produselor distribuite si are in prezent contracte cu peste 100 producatori agricoli si 50 de societati cu profit agricol.

Societeatea nu a avut deocamdata contracte de export direct de produse. Vanzarile pe piata interna acoperind in proportie de 100% veniturile din vanzarile totale.

In privinta serviciilor post-vanzare firma ofera si perioada de garantie produselor vandute si deasemenea si reparatii contra cost pentru produsele iesite din garantie.

In regiunea de nord-est societatea ocupa un loc fruntas in distributia de utilaje agricole si produse pentru infiintarea culturilor (pesticide, seminte, ingrasaminte). Toate produsele sunt verificate inainte de vanzare si se elibereaza pentru fiecare un certificat de calitate si conformitate.

Intre societate si clientii sai exista o stransa colaborare , mai ales pentru ca in privinta produselor pentru infiintarea culturii, clientii revin an de an, astfel daca ar fi existat probleme intr-o perioada anterioara aceasta ar fi fost comunicata de client si rezolvata intr-un timp optim.

In privinta concurentei in momentul actual principalul concurent pe piata regionala este Alcedo SRL, care are deasemenea un depozit in Roman si care practica aceeasi tehnica de finantare a culturilor cu plata la recoltare. Avantajul societatii SC Agromec S.A fata de societatea Alcedo SRL este faptul ca la incheierea contractului de furnizare de pesticide, seminte societatea prezentata nu solicita avans pe cand concurenta solicita un avans de 20%.

In zona de nord-este firma are o cota de 30% din vanzarile de pesticide,seminte ,ingrasaminte si aproximativ 20% din vanzarile de utilaje agricole.

Momentan societatea are o sectie de producere biodisel, dar care nu functioneaza la capacitatea maxima, din cauza ca nu are o perioada mare de cand a fost pusa in functiune si inca este in teste pentru a realiza un produs finit de cea mai buna calitate cu folosire optima de materie prima. Dotarea cu aparate specifice de masura si control este la un nivel normal momentan dar este prevazut in planul de investitii achizitia de aparatura de laborator pentru analize electrochimice a biodiselului.

Societatea are in prezent un nr de 30 de angajati dar este prezent totusi un deficit de personal productiv, specialistii in chimie fiind greu de gasit in zona. De asemenea exista un deficit in sectorul agricol al societatii, conducatorii de utilaje fiind o problema stringenta in momentul inceperii campaniilor de sezon.

Se ofera angajatilor posibilitatea de a se perfectiona prin participarea la cursuri de specializare, cursuri platite de societate.

Personalul este platit in functie de realizarile profesionale, fiind motivati si cu bonusuri functie de sezon, de rezultatele financiare ale societatii. Nivelul salariilor este in orice caz peste media salaruilui pe regiune si de asemenea se ofera angajatilor si bonuri de masa.

Firma urmareste infiintarea exploatatiei culturii vegetale in comuna Cordun si comuna Bara, jud. Neamt. Pentru realizarea acestor culturi societatea trebuie sa achizitioneze noi utilaje precum si materiile prime si serviciile necesare unui ciclu de productie.

Realizarea proiectului va avea in mod cert un efect benefic atat pentru dezvoltarea zonei comunelor Cordun si Bira, dar si asupra mediului de afaceri din zona.

1.2. Obiectul de activitate

Obiectul de activitate ,valabil in prezent este cel prevazut in statutul initial al societatii:

- Prestari servicii de mecanizare a agriculturii

- Productie vegetala, culturi de camp

- Depozitare cereale si plante odeoginoase

- conditionare cereale si plante odeoginoase

- Servicii de reparatie a utilajelor agricole

Preview document

Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 1
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 2
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 3
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 4
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 5
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 6
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 7
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 8
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 9
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 10
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 11
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 12
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 13
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 14
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 15
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 16
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 17
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 18
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 19
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 20
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 21
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 22
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 23
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 24
Plan de Afaceri - Agromec SA - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Agromec SA.doc

Alții au mai descărcat și

Planul de afaceri al unei societăți agricole

I. Fundamentele economico-metodologice ale elaborării planului de afaceri I.1. Planul de afaceri – concept, conţinut Planul de afaceri se referă...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Plan Afaceri - SC Nicol-Agra SA

I. Prezentare plan de afaceri 1. Prezentarea generala a firmei S.C. “NICOL-AGRA“ S.A. IASI Firma are sediul social in Romania, orasul Iasi, str....

Proiect Agricola Internațional SA Bacău

Prezentarea firmei S.C. AGRICOLA INTERNAŢIONAL S.A BACĂU a fost constituită la data de 1 septembrie 1992, prin preluarea în locaţie de gestiune a...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?