Plan de afaceri - Construirea unei hale de productie si achizitia de echipamente, destinate fabricarii produselor de curatare si intretinere auto, menaj si industrial

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de afaceri - Construirea unei hale de productie si achizitia de echipamente, destinate fabricarii produselor de curatare si intretinere auto, menaj si industrial.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 47 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1. DATE GENERALE .. .. . . .3
2. VIZIUNE, STRATEGIE . . .. .. 3
3. RESURSE UMANE . . 9
3.1. MANAGEMENT ...9
3.2. NUMĂR DE LOCURI DE MUNCĂ CE URMEAZĂ A FI CREATE ÎN URMA IMPLEMENTĂRII PROIECTULUI 9
4. PREZENTAREA PROIECTULUI .. .10
4.1. DESCRIEREA PROIECTULUI DE INVESTIȚII . ..10
4.2. LOCAȚIE PROIECT ȘI MODUL DE ASIGURARE CU UTILITĂȚI 14
5. ANALIZA PIEȚEI ..16
5.1. POZIȚIA PRODUSELOR/SERVICIILOR SOCIETĂȚII PE PIAȚĂ COMPARATIV CU CELE ALE CONCURENȚEI . 16
5.2. PIAȚA ȘI PROMOVAREA NOULUI PRODUS .16
5.3. STRATEGIA DE COMERCIALIZARE ..22
6. PROIECȚII FINANCIARE ..23
7. JUSTIFICAREA NECESITĂȚII FINANȚĂRII PROIECTULUI ..45
8. SUSTENABILITATEA PROIECTULUI ..49
BIBLIOGRAFIE 50

Extras din document

1. DATE GENERALE

1.1. Numele firmei: ACDL SOLCHEM SRL

1.2. Activitatea principală a societății și codul CAEN aferent:

Conform CAEN Rev.2 - „Structura și note explicative” această activitate este încadrată și definită astfel:

Secțiunea C INDUSTRIA PRELUCRĂTOARE

Diviziunea 20 Fabricarea substanțelor și a produselor chimice

Grupa 201 Fabricarea produselor chimice de bază, a îngrășămintelor și produselor azotoase; fabricarea materialelor plastice și a cauciucului sintetic, în forme primare

Clasa 2013 Fabricarea altor produse chimice anorganice, de bază.

[sursa: https://www.rubinian.com/caen_5_clase.php?sect=&diviz=20&id=201, accesat la data de 18.05.2018].

1.3. Persoană de contact:

Funcția: Administrator

Telefon: 0724 24 24 24

Email:

1.4. Categorie IMM:

Micro: X

Mica

Mijlocie

Conform prevederilor Legii nr 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii.

1.5 Tipul Societății

PLĂTITOARE DE TVA X

NEPLĂTITOARE DE TVA

2. VIZIUNE, STRATEGIE

- Investiția prevazută în proiect va permite societății să desfășoare activitatea din clasa CAEN 2013 „Fabricarea altor produse chimice anorganice de bază”.

Această clasă include fabricarea de substanțe chimice prin utilizarea unor procese de bază. Producția rezultată din aceste procese constă, de obicei, din elemente chimice individuale sau din compuși ce pot fi identificați distinct.

În urma implementării proiectului, ACDL SOLCHEM SRL va putea produce și lansa pe piață trei game de produse de curățare și întreținere: auto, menaj și industriale.

Din analiza pe care a efectuat-o asupra pieței a rezultat un trend ascendent al consumului de produse de curățare și întreținere auto și menaj.

Astfel, strategia de dezvoltare a firmei în următorii 5 ani, stabilește ca obiectiv dezvoltarea activității firmei în domeniul producției produselor de curățare și întreținere auto, menaj și industriale, produse pentru care cererea pe piață este semnificativă.

Viziunea companiei: ACDL SOLCHEM SRL este compania a cărei dezvoltare este generată de o permanentă flexibilitate și adaptabilitate la noile provocări dispuse de piață, dublate de orientarea spre nevoile potențialilor beneficiari ai serviciilor oferite.

Misiunea companiei: Este aceea de furniza clienților și partenerilor de afaceri servicii și produse de înaltă calitate, în condiții și la prețuri competitive, dezvoltate în relații bazate pe respect reciproc.

ACDL SOLCHEM SRL urmărește dezvoltarea activității și intrarea pe segmentul de producție pentru produsele de curățare și întreținere auto, menaj și industriale. Acest domeniu, conform cercetării de piață realizată are potențial ridicat de dezvoltare, atȃt datorită cererii în creștere pentru acest tip de produse cȃt și concurenței relativ mici pe plan local și național.

Tocmai de aceea, societatea a acționat deja în vederea asigurării condițiilor pentru demararea activității de producție. Astfel:

- a achiziționat un brand cunoscut în domeniu pentru a-l utiliza și dezvolta (fabricarea sub un brand cunoscut va facilita comercializarea produselor, va face mai ușoara pătrunderea acestora pe piața de profil);

- împreună cu brand-ul au fost achiziționate și rețetele de fabricație (respectarea unor rețete validate va asigura calitatea produselor fabricate);

- a achiziționat și câteva utilaje second hand, de tip manual și semiautomat, necesare procesului de producție.

Totuși, pentru a putea deveni competitivi pe toate segmentele pieței, este necesară achiziționarea unor echipamente tehnologice cu capacitatea de producție și productivitate ridicată și care asigură o calitate superioară a produselor. Aceste echipamente sunt prevăzute a fi achiziționate prin proiectul prezent, alături de construcția unei hale metalice prefabricate de producție.

Prin implementarea proiectului, se urmărește extinderea liniei de business în sectorul producției.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de afaceri - Construirea unei hale de productie si achizitia de echipamente, destinate fabricarii produselor de curatare si intretinere auto, menaj si industrial.docx

Bibliografie

1. https://www.rubinian.com/caen_5_clase.php?sect=&diviz=20&id=201
2. http://www.manager.ro/articole/analize/cheltuielile-pentru-bunuri-de-larg-consum-au-crescut-cu-5_4procente-17688.html
3. http://www.insse.ro/cms/files/statistici/comunicate/alte/2012/Comunicat%20DATE%20PROVIZORII%20RPL%202011.pdf
4. http://www.hartionline.ro/diverse/populatie.html
5. http://www.clubafaceri.ro/director/companii/chimicale_cauciucuri/Produse_de_curățare_și_întreținere_de_uz_industrial/lista/all/25/0/
6. https://www.bizoo.ro/firme/produse-întreținere/industria-chimica-cat-327/producator-domeniu-1/start-0/10/