Plan de afaceri - Fabrica de peleți

Proiect
8/10 (7 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 7705
Mărime: 495.16KB (arhivat)
Publicat de: Adriana T.
Puncte necesare: 9
Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor
Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca

Cuprins

  1. Sinteza planului de afaceri .. 3
  2. CAP. I Partea descriptivă .. 4
  3. 1.1 Prezentarea afacerii 4
  4. Viziunea 4
  5. Misiunea ... 4
  6. Cum a luat naștere această idee ... 5
  7. Obiective ... 6
  8. Sloganul firmei .. 6
  9. Numele firmei 6
  10. Logo .. 6
  11. Obiectul de activitate 7
  12. Forma de organizare 7
  13. Resurse umane .. 7
  14. Organigrama firmei .. 8
  15. Prezentarea produselor/serviciilor oferite - analiza concurenței 8
  16. Prezentarea fluxului tehnologic 9
  17. Procurarea materiei prime . 11
  18. Amplasarea firmei ... 11
  19. Analizarea mediului în care va evalua afacerea . 11
  20. 1.2 Planul de marketing .. 13
  21. Analiza situației firmei pe piață . 13
  22. Mixul de marketing . 14
  23. Profilul consumatorilor .. 14
  24. Strategia de marketing 15
  25. Previziunea vânzărilor 15
  26. Bugetul activităților de marketing .. 16
  27. 1.3 Planul de management .. 17
  28. Resurse umane 17
  29. Graficul GANTT . 22
  30. 1.4 Riscurile afacerii 23
  31. CAP. II Partea financiară . 24
  32. 2.1 Prezentarea ipotezelor care stau la baza previziunilor ... 24
  33. 2.2 Prezentarea situației previzionate . 26
  34. Concluzii ...27
  35. Anexe ... 28

Extras din proiect

Sinteza planului de afaceri

În cadrul energiilor alternative ani la rând s-a pus accentul pe energia eoliană și energia solară, demarându-se în orice țară civilizată proiecte de anvergură în acest sens, neglijând o altă sursă de energie destul de importantă și accesibilă oricând și fără prea mari eforturi. Această formă de energie este întâlnită sub denumirea de biomasă. Biomasa reprezintă resursa regenerabilă cea mai abundentă de pe planetă. Aceasta include absolut toată materia organică produsă. Prin deshidratarea acestei resurse se obțin peleții, o formă de combustibili solizi, nepoluanți, cu un randament net superior în arderea materiei lemnoase.

Prin definiție, peletul este o minibrichetă obținută prin presărarea rumegușului rezultat din tehnologiile de debitare a buștenilor, respectiv prelucrarea primară și secundară a lemnului din tocătura de lemn provenită din deșeurile lemnoase sau din doborârile copacilor dar și din alte materiale vegetale.

Constituie un nou combustibil, care răspunde actualelor cerințe de utilizare a energiei "curate" și regenerative și reprezintă o alternativă de încălzire domestică și industrială cea mai curată iar pentru România, în condițiile alinierii prețurilor combustibililor clasici la prețurile europene, va deveni în curând alternativa cea mai economică și în același timp confortabilă.

Datorită numeroaselor avantaje studiate amănunțit firma noastră dorește să producă și să comercializeze peleți din deșeuri de natura lemnoasă și agrar-forestieră pentru a satisface producerea de energie termică pentru centralele casnice sau industriale. Linia de producere a acestora este una de ultimă generație complet automatizată și necesită un număr redus de personal pentru deservire. Arderea peleților din lemn este neutră și nu generează creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră. Materialul o să provină din rumeguș, deșeuri de materie lemnoasă reciclate sau așchii rămase după prelucrarea lemnului, care sunt apoi deshidratate și comprimate în granule mici până la dublul densității energetice a lemnului verde. Compoziția este alcătuită din surse biologice 100% presate prin niște găuri mici într-o mașină sferică care leagă granulele împreună. Au un randament de ardere mult mai mare, deoarece procesul de legare reduce umiditatea la mai putin de 10%. Confortul reprezintă un motiv major în alegerea încălzirii cu peleți. Spre deosebire de încălzirea tradițională cu lemne, peleții nu necesită să fie taiați, divizați, activități care cer timp și efort fizic. În plus, folosesc mult mai puțin spațiu decât cărbunele și lemnul. Sunt o alternativă stabilă, regenerabilă, de încălzire a locuințelor, utilizată în prezent pe scară largă în întreaga lume.

Ca o evoluție firească în dezvoltarea afacerii, se dorește satisfacerea creșterii cererii înregistrate în cadrul pieței de consum. Se va avea în vedere formarea unei echipe de oameni foarte bine pregătiți din punct de vedere profesional, care să acorde o importanță deosebită atât perfecționării profesionale continue, cât și menținerii unui contact permanent cu clienții pentru a cunoaște cerințele acestora și pentru a veni în întâmpinarea lor cu soluții originale.

CAP. I PARTEA DESCRIPTIVĂ

1.1 Prezentarea afacerii

Viziunea:

Dorim să devenim una din cele mai importante fabrici la nivel județean pentru început,

cât și național, în domeniul încălzirii și să menținem un procent ridicat de prezență pe piață. De aceea, ne propunem să atingem cei mai importanți factori spre succes:

1. Expansiunea;

2. Rentabilitatea;

3. Autonomia.

Pentru a atrage cât mai mulți potențiali cumpărători și viitoare contracte, ne bazăm pe avantajele acestui produs care ne va ajuta să atingem o cotă de piață de aproximativ 60%:

- Sunt economici;

- Sunt non-poluanți, cantitatea de CO₂ rezultată în urma arderii este aproximativ egală cu cantitatea absorbită de copaci pentru a crește și sunt recunoscuți ca fiind una dintre cele mai ecologice surse de combustibil;

- Întreținere minimă a instalațiilor de ardere a peleților, acestea fiind curățate doar de cenușă o dată pe săptămână;

- Se depozitează ușor, o tonă de peleți ocupând până la 1,2 m²;

- Cenușa rezultată este bogată în minerale fiind folosită cu succes ca îngrășământ;

- Peleții din lemn ard aproape fără emisie de fum.

Misiunea:

Misiunea companiei este de a oferi soluții complete de calitate în sectorul de încălzire, să îndeplinească așteptările și nevoile partenerilor noștri și mai presus de toate să consolideze parteneriatele pe termen lung în condiții de profitabilitate cât mai ridicate.

Pentru început, dorim să accesăm o serie de fonduri nerambursabile oferite de către Uniunea Europeană în scopul dezvoltării și dotării cu echipamente necesare, respectiva finanțare acoperind bugetul firmei în procentaj de 90% conform Submăsurei 6.4, Programul Național de Dezvoltare Rurală. Ne bazăm pe acceptarea proiectului deoarece la nivel european s-a impus ca toate țările Uniunii Europene să folosească energie regenerabilă în proporție de 20% până în anul 2020. Totodată, o să avem un buget salvat pentru acoperirea diferenței rămasă.

Planificarea constituie una dintre cele mai importante etape din cadrul înființării unei societăți de aceea dorim să avem o strânsă colaborare cu furnizorii de materii prime și anume: fabrici de mobilă, tâmplării, gatere și alte unități de prelucrare a lemnului care dispun de bucăți de lemn, rumeguș și alte deșeuri de materie lemnoasă care vor fi livrate la firma noastră.

Societatea urmărește ca satisfacerea nevoilor clienților să fie cât mai bună, orientându-se cu prioritate spre aspectele referitoare la calitatea și distribuirea corespunzătoare a acestora. De aceea dorim să obținem standardul european care trebuie să fie îndeplinit, și anume - certificarea EnPlus. EnPlus certifică calitatea de producător, dar de asemenea verifică comercializarea și logistica, astfel asigură o continuă verificare a calității de la producător la consumatorul final.

Preview document

Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 1
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 2
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 3
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 4
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 5
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 6
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 7
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 8
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 9
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 10
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 11
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 12
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 13
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 14
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 15
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 16
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 17
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 18
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 19
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 20
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 21
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 22
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 23
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 24
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 25
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 26
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 27
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 28
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 29
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 30
Plan de afaceri - Fabrica de peleți - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Plan de afaceri - Fabrica de peleti.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - fermă de struți SC Elso SRL

Sumar executiv SC ELSO SRL este o firma de productie si comert care va avea ca obiect de activitate cresterea strutilor si comercializarea...

Finanțare europeană pentru achiziții utilaje

I. CONCEPEREA PROIECTULUI Introducere Ideea acestui proiect este legata de achizitionarea de masini si utilaje agricole necesare unei ferme...

Managementul Proiectelor - SC Ergostyle SRL

A.Iniţiere şi definire 1. Scrisoare de invitaţie la selecţia de proiecte în cadrul organizaţiei(memo) Invitaţie la Concurs de selecţie de...

Managementul Riscului

Fara capacitatile intelectuale ale oamenilor, societatile de asigurare sunt doar cladiri dotate cu calculatoare. David Frost, The Journal...

Peleții - viitorul energiei termice

Introducere Energia, indiferent de forma sub care se regăsește, reprezintă baza evoluției și dezvoltării societății în care trăim. Ea este cea...

Managementul Proiectelor Europene

I. Sistemul de nevoi al proiectului Obiectivul general Proiectul îsi propune să respecte recomandările Comisiei Europene privind creşterea...

Managementul Riscurilor

Riscul este o componentã fireascã a vieţii economico-sociale, care are la origine cauze multiple şi îmbracã forme foarte variate. În acest...

Managementul Proiectelor - SC Biohome SRL

A. Informatii despre solicitant A.1 SOLICITANT Numele organizaţiei: S.C. BIOHOME S.R.L. A.2 TIPUL SOLICITANTULUI: - persoane juridice de drept...

Ai nevoie de altceva?