Plan de Afaceri - Ferma de Struti SC Elso SRL

Imagine preview
(8/10 din 14 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri - Ferma de Struti SC Elso SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

PARTEA NEFINANCIARA 4
1.Afacerea 4
1.1 Descrierea ideii afacerii 4
1.2 Descrierea firmei 4
1.3 Prezentarea produselor 4
1.4 Descrierea si avantajele localizarii firmei 5
1.5 Descrierea mediului în care va evolua firma 6
2. Planul de marketing 7
2.1 Analiza situatiei 7
2.2 Strategia de marketing 7
2.3 Previzionarea vânzarilor 8
3. Planul operational si managementul afacerii 10
Planul operational 10
Managementul afacerii 10
4. Riscurile asociate 11
PARTEA FINANCIARA 12
5. Prezentarea ipotezelor pe care se bazeaza previziunile 12
6. Situatiile previzionate 14
BILANTUL CONTABIL 14
CONTUL DE PROFIT SI PIERDERE 14
FLUXUL DE NUMERAR 15
7. Analiza financiara a riscurilor asociate planului de afaceri 16
ANEXA: ORGANIGRAMA 17

Extras din document

Sumar executiv

SC ELSO SRL este o firma de productie si comert care va avea ca obiect de activitate cresterea strutilor si comercializarea acestora si a produselor derivate. Initial vânzarea se va face direct de la ferma urmând ca în scurt timp firma sa-si dezvolte reteaua de distributie.

Firma va fi o societate cu raspundere limitata, având trei actionari principali.

Investitia initiala este de 90.000 lei (din care 60.000 capitaluri proprii si 30.000 împrumut de la banca) si va fi folosita în scopul înfiintarii firmei, achizitionarii de pasari, achizitionarii materialelor necesare pentu tarcuri si a hranei pentru pasari.

Obiectivul principal al firmei în prima faza este sa patrunda si sa se mentina pe piata produselor de acest fel. De asemenea îsi propune sa organizeze piata de acest tip din România si prin atragerea de investitii sa construiasca un abator pentru sacrificarea strutilor. Mai are în vedere încheierea de contracte cu firme de profil din strainatate în scopul comercializarii produselor.

Dezideratul care sta la baza înfiintarii fermei de struti este unul de natura pur economica. Cresterea strutilor reprezinta una dintre cele mai bune oportunitati de investitie în agricultura. Aceasta activitate s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani în multe din tarile din America, Asia si Europa. Exista o cerere pe piata internationala si locala nesatisfacuta de productia actuala. Cresterea strutilor în România este o activitate relativ noua. La ora actuala exista doar 15-20 fermieri din judetele Mures, Galati, Bihor, Ilfov, Satu Mare, Arges si Neamt. Piata din tara nu este însa organizata.

Ritmul de crestere a strutilor este incomparabil cu al altor animale. Aceste pasari uriase pot fi valorificate la maximum, deoarece sunt cautate atât carnea, pielea si penele, cât si ouale, si puii. Carnea de strut are calitati nutritive diferite de cele ale carnii de vita si de porc, fiind un aliment ideal pentru cei care vor sa tina cura de slabire si pentru bolnavii de inima. Este carnea cu cel mai mic continut de grasime (de zece ori mai putina decât la cea de porc) si contine cu 50% mai putin colesterol decât carnea de vita si de porc. Un kilogram de carne de strut se vinde în România cu 40 de dolari, iar în Occident, pretul este de 50 de euro. Pielea de strut, de trei ori mai valoaroasa decât pielea de crocodil, este folosita mai ales în marochinaria de lux. Un ou de strut, care cântareste între 1,5 si 2,2 kg se vinde cu 200 de lei, având o valoare nutritiva incomparabila si fiind recomandat pentru diferite boli. Ouale de strut sunt folosite însa si în mica industrie de artizanat, din ele fiind realizate lampi. O pana de strut costa 1,5 euro, o coaja de ou valoreaza 6 euro.

SC ELSO SRL îsi propune în primul an sa vânda numai o parte din oua si din pui, iar în anii urmatori numarul produselor sa creasca (piele, carne, pene). În scopul dezvoltarii firmei, actionarii îsi propun reinvestirea profitului (prioritara este achizitionarea de incubatoare în al doilea si al treilea an de functionare).

Acest plan de afacere reprezinta o estimare a potentialului firmei. El a fost conceput luând în calcul valorile medii ale costurilor si preturilor. Deci este o estimare probabila. Trebuie mentionat ca nu pot fi prevazute toate riscurile majore. Însa, unul din riscurile mari ar putea fi mortalitatea pasarilor (dar potrivit studiilor, strutii sunt pasari foarte rezistente, pot sa traiasca într-o mare varietate de clima: arida, semiarida sau temperata, suportând conditii climaterice extreme).

Marele avantaj al fermelor de struti din România este costul scazut al produselor care alcatuiesc hrana strutului. Administrarea corecta a hranei este însa vitala pentru succesul fermei.

Raportul de transformare a hranei în masa corporala si costul de productie scazut al hranei confera cresterii strutului un avantaj important relativ la alte animale - ierbivore sau pasari.

1.1 Descrierea ideii afacerii

ELSO SRL este o firma de productie si comert care va avea ca obiect de activitate cresterea strutilor si comercializarea acestora si a produselor derivate. Initial vânzarea se va face direct de la ferma urmând ca în scurt timp firma sa-si dezvolte reteaua de distributie.

Obiectivul principal al firmei în prima faza este sa patrunda si sa se mentina pe piata produselor de acest fel. De asemenea îsi propune sa organizeze piata de acest tip din România si prin atragerea de investitii sa construiasca un abator pentru sacrificarea strutilor. Mai are în vedere încheierea de contracte cu firme de profil din strainatate în scopul comercializarii produselor. Un alt obiectiv ar fi cresterea unor animale sanatoase si valoroase cu care sa obtinem productii ridicate.

Scopul functionarii firmei este de a comercializa atât produse derivate: carnea, pielea, penele, ouale cât si pui vii.

În primul an de functionare, ELSO SRL îsi propune sa vânda numai o parte din pui, iar în anii urmatori numarul produselor sa creasca (piele, carne, pene). În scopul dezvoltarii firmei, actionarii îsi propun reinvestirea profitului (prioritara este achizitionarea de incubatoare în al doilea si al treilea an de functionare).

1.2 Descrierea firmei

Numele firmei: ELSO

Forma legala a firmei si actionariatul: societate cu raspundere limitata

Repartizarea capitalului între asociati:

Asociat Suma, RON Cota, %

Moldovan Liana 25.000 41,6

Pop Vlad 20.000 33,3

Florea Ovidiu 15.000 25,1

TOTAL 60.000 100

Date de identificare a firmei:

" Adresa str. Principala nr.13, comuna Jucu de Sus, jud. Cluj

" Telefon/Fax 0264 323279 / 0264 323280

" E-mail elso@yahoo.com

" Web-site www.fermaelso.ro

1.3 Prezentarea produselor

Ouale

Sunt foarte cautate pentru incubare, decor si încondeiere. Ouale infertile se pot folosi si pentru consum, 1 ou de strut este echivalentul a aproximativ 24 oua de gaina, omleta pregatita dintr-un singur ou fiind suficienta pentru hrana a 12 persoane.

Pielea

Pielea de strut este un produs foarte popular pentru confectionarea de cizme, haine si tapiterii. Un strut adult poate produce 1.5mp piele, iar din aceasta se pot confectiona pâna la 4 perechi de cizme. Pielea este foarte moale, dar rezistenta si usor de tabacit, doar pielea de elefant este mai rezistenta decât cea a strutului. Ea a fost întotdeauna considerata foarte pretioasa, confectionându-se lucruri luxoase de tipul: pantofilor si posetelor. Pielea este recunoscuta în toata lumea pentru calitatea si durabilitatea ei, piata pentru aceasta începând sa se extinda.

Penele

Penele sunt unele din cele mai cautate produse datorita durabilitatii lor de-a lungul timpului, dar si datorita faptului ca sunt foarte matasoase. Penele de strut pot fi strânse odata pe an si sunt utilizate pentru o varietate întreaga de produse, inclusiv în ceea ce priveste cunoscutele pamatufuri pentru praf. Cu o piata mai mica, dar în continua crestere sunt utilizate la costume si la carnavale, în confectionarea diverselor obiecte din industria vestimentara. Cele mai frumoase si de calitate pene sunt cele de pe aripile si coada masculilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Ferma de Struti SC Elso SRL.doc

Alte informatii

A fost prezentat in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor UBB Cluj-Napoca