Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici

Proiect
5.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5246
Mărime: 4.09MB (arhivat)
Publicat de: Anatolie Nechifor
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Capitolul I - Descrierea ideii de afaceri

Oamenii sunt din ce în ce mai ocupaţi. În acelaşi timp fiecare doreşte să ofere maximum familiei. Au crescut exigenţele referitoare la pregătirea copiilor odată cu accesul la informaţii.

Oamenii sunt din ce în ce mai dispuşi să plătească pentru un serviciu de educaţie de calitate, în care copilului să i se urmărească evoluţia, să fie testat şi să fie tratat individual.

Acestea sunt premisele din plan social care creează în plan economic premisele dezvoltării sectorului de grădiniţe private.

Fiind vorba de copii, părinţii sunt preocupaţi în primul rând de condiţiile de igienă şi calitatea produselor alimentare servite copiilor. De aceea o mare parte din investiţia pentru o grădiniţă privată trebuie concentrată în amenajarea grădiniţei şi în utilarea acesteia. Nu este suficient însă să existe condiţiile, dacă nu există educatori bine pregătiţi care să aplice o metodologie modernă. O parte din investiţii trebuie să fie orientate spre achiziţia de jocuri, cărţi, etc. De asemenea colaborarea cu un psiholog care să-i testeze pe copii este o investiţie care trebuie luată în calcul.

Grădiniţa „Cei 7 pitici” este o firmă de servicii care doreşte să promoveze pe piaţă servicii de educaţie preşcolară, adresându-se familiilor cu posibilităţi materiale medii şi care acordă un timp mai mare serviciului (carierei). Capacitatea grădiniţei este de maxim 45 de locuri,iar serviciile se adresează copiilor între 2-6 ani.

Pentru finantarea proiectului am obţinut un împrumut de 250.000 Ron de la Banca Comercială Română pe o perioadă de 3 ani cu o dobândă de 15%/an. În schimb am ipotecat o casă, situată ultracentral, cu toate accesoriile, primită ca moştenire. In total investitia ajunge la suma de 332.800 Ron.

Obiectul de activitate îl reprezintă îngrijirea şi educarea copiilor de varstă preşcolară, în vederea dezvoltării armonioase a personalităţii acestora şi pregătirea lor pentru următoarele etape ale vieţii.

Grădiniţa îşi stabileşte ca misiune acoperirea unei nişe de piaţă în zona Pacurari din oraşul Iaşi, unde nu există instituţii care să ofere astfel de servicii;în viitor firma are ca obiectiv extinderea activităţii şi în alte zone ale Iaşiului unde se va manifesta o cerere mai mare de astfel de servicii.

1.2. Descrierea societatii

S.C. CCC S.R.L.

Nr. ord. Reg. Com./an: J40/12997/2005

C.I.F.: RO 16670864

Sediul: Iasi, Str. Pacurari, Nr.25

Contul: RO09 ROIN 1020 4411 9014 1968

Banca: B.C.R.(Banca Comerciala Romana) – suc. Sf. Lazar

Grădiniţa „Cei 7 pitici” s-a înfiinţat la 1 septembrie 2005, deoarece se află în al doilea an de activitate, iar numărul de locuri deja ocupate este de 38, volumul încasărilor este de 160.200 RON(28 de copii beneficiază de pachetul de bază, iar 10 şi de pachetul opţional, aşadar încasările lunare se ridică la suma de 17.800 RON).

Grădiniţa a primit deja cereri de înscriere pentru alţi copii şi va ajunge să ocupe numărul maxim de locuri disponibile(45) începând cu următorul an. Se prevede că 30 de copii vor beneficia de pachetul de bază, iar 15 întregul pachet (de bază şi opţional); prin urmare încasările lunare vor ajunge la suma de 21.600 RON, cele anuale vor fi de194.400 RON.

Preview document

Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 1
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 2
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 3
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 4
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 5
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 6
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 7
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 8
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 9
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 10
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 11
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 12
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 13
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 14
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 15
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 16
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 17
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 18
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 19
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 20
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 21
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 22
Plan de afaceri - Grădinița cei 7 Pitici - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Gradinita Cei 7 pitici.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afacere - grădiniță privată

I. Beneficiarul şi ehipa de lucru 1.1Descrierea societăţii: Denumirea şi forma juridică de organizare: S.C. GĂRGĂRIŢA. S.R.L. Număr de...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?