Plan de Afaceri - Managementul Intreprinderilor Mici si Mijlocii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri - Managementul Intreprinderilor Mici si Mijlocii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 30 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Sebastian Ceptureanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Management, Marketing

Cuprins

Capitolul 1 - Obiectul studiului
Capitolul 2 - Prezentarea activităţii societăţii comerciale
2.1. Descrierea ideii de afaceri
2.2. Descrierea societatii
2.3. Management şi resurse umane
Capitolul 3 - Descrierea proiectului
3.1. Echipamente
3.2. Personal
3.3. Costuri investiţionale
Capitolul 4 - Piaţa agentului economic
4.1. Clientii
4.2. Descrierea servicilor
4.3. Segmentul de piata
4.4. Concurenta
Capitolul 5 - Analiza economico-financiară în perspectivă
5.1. Analiza costurilor
5.2. Analiza veniturilor
5.3. Planul de rambursare a creditului
Capitolul 6 - Proiecţiile financiare pentru următorii 3 ani
Capitolul 7 - Indicatori economico-financiari preconizaţi
Capitolul 8 - Concluzii

Extras din document

Capitolul 1 - Obiectul studiului

S.C. AIR HUNTERS S.A. TIMISOARA are ca obiect de activitate lucrul aerian si aviatie generala generala (lansari parasutisti, tractare bannere si zboruri de agrement).

Firma are in vedere deschiderea unui aerodrom privat in zona industriala a orasului Timisoara, pe suprafata Aeroportului International Timisoara. Prin dezvoltarea acestei afaceri se doreste satifacere nevoii existente pe aceasta piata in zona de vest a tarii cat si partial in partea centrala, deoarece aceste zone prezinta un potential valoros de dezvoltare intrucat detin purtatori de cerere numerosi si o oferta care sa acopere nevoile acestei piete locale in totalitate si la cele mai inalte standarde.

Scopurile urmărite prin realizarea studiului sunt, în principal, următoarele:

- determinarea fezabilităţii proiectului;

- evaluarea rentabilităţii afacerii;

- obţinerea, dacă afacerea este fezabilă, a unui credit de la o bancă.

Capitolul 2 - Prezentarea activităţii societăţii comerciale

2.1 Descrierea ideii de afaceri

Prin intermediul aerodromului S.C. Air Hunters S.A.orice persoana doritoare de a sari/zbura cu parasuta are acum aceasta posibilitate. Aerodromul ofera servicii de instruire in vederea obtinerii licentei de parasutism, cat si posibilitatea efectuarii de salturi cu parasuta de catre parasutistii care deja detin brevetul de parasutism si nu mai necesita parcurgerea programului initial de instruire si pregatire.

Scopuri si obiective : Afacerea is propune sa se distinga ca exponent de marca pentru tipul de servicii oferit. Recunoasterea acestei pozitii se va face prin obtinerea intr-un interval de 3 ani o unei cote de piata de 25%.

Pentru a-si atinge scopurile , firma va avea in vedere urmatoarele obiective:

- diversificarea cu apoximativ 20% a ofertei de servicii imbunatatirea calitatii prin introducerea sevicilor de zbor cu aparate ultrausoare (deltaplan, motodeltaplan, ULM) si planor in primul an

- imbunatatirea calitatii servicilor oferite clientilor si dezvoltarea unei retele stabile de clienti prin fidelizarea acestora primii doi ani

- obtinerea unei cote de piata de 25% in urmatorii 3 ani

- recuperarea investitiei initiale in primii 2 ani de activitate

Diversificarea ofertei se va face, in special prin angajarea de personal calificat pentru toate categoriile de activitati aeronautice si aviatice avute in vedere si prin contractarea in anul 2 de activitate a unui credit bancar in valoare de 100 000 euro pentru achizitionarea a 3 deltaplane si 5 motodeltaplane. Planoarele si aparatele ULM vor fi inchiriate de la Aeroclubul Romaniei.

Calitatea servicilor va fi asigurata si mentinuta prin mentinerea unui control strict al managementului , organizarea de revizii tehnice periodice ale aparatelor de zbor si aeronavelor de catre specalisti in domeniu in vederea asigurarii respectarii normelor de siguranta.Totodata, personalul navigant (instructori, piloti, mecanici de aeronava) vor efectua periodic vizite medicale si cursuri de pregatire si evaluare a competentelor profesionale.

2.2. Descrierea societatii

Societatea Comerciala Air Hunters , cu sediul in localitatea Timisoara, Strada Dobrog nr. 11 fiind infiintata in actuala forma juridica- societate pe actiuni si sub actuala denumire la data de 03.01.2011,aceasta fiind inregistrata la Registrul Comertului.

Domeniul de activitate al societatii, conform codului CAEN este Alte activitati de servicii colective, sociale si personale – 92 Activitati recreative, culturale si sportive. Obiectul principal de activitate este lucru aerian si aviatie generala (lansari parasutisti, tractare bannere si zboruri de agrement).

Capitalul social subscris si varsat al societatii este un capital mixt avand o valoare de 260 000 euo, divizat in 10.000 de actiuni cu valoarea nominala 26 euro, fiind detinute in urmatoarele proportii:

- Ştefan Zaharia- 7.692 actiuni

- Mihai Săvescu 2.308 actiuni

Aportul actionarilor la capitalul social u.m.=[euro]

Nr. crt Actionar Capital subscris

Valoarea

(euro) Partea detinuta

(%)

1 ŞTEFAN ZAHARIA Avion Beech 99 200 000 76,92%

3 MIHAI SĂVESCU Numerar 60 000 23,08%

TOTAL 260 000 100

2.3. Management şi resurse umane

Managementul societăţii este tipic unei firme mici. Conducerea societăţii este asigurată de Adunarea Generală a Acţionarilor, care numeşte Preşedintele, Vicepreşedintele şi Directorul Economic.

Activitatea societăţii se realizează în cadrul departamentelor specializate, încadrate cu personal de înaltă calificare. Numărul de personal este relativ constant, situându-se în jurul cifrei de 20 persoane.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Managementul Intreprinderilor Mici si Mijlocii.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE