Plan de Afaceri Mobilux SRL

Proiect
8.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 7149
Mărime: 190.44KB (arhivat)
Publicat de: Alexandra Udrea
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vasilescu ion
A fost prezentat la Faculatea de Management in cadrul ASE Bucuresti disciplina Managementul proiectelor

Extras din proiect

Introducere

Cu riscul de a repeta unele aspecte cunoscute de mai mult timp,eu voi incerca sa specific inca odata in plus importanta elaborarii unui plan de afaceri atat in cazul infiintarii unei intreprinderi cat si in cazul dezvoltarii intreprinderii existente.

Asadar punerea in practica a unor asemenea proiecte fara o proiectare minutioasa in prealabil este aceleasi lucru cu a te arunca in viitor cu ochii inchisi neavand nici o baza si nici un temei conform carora sa actionezi.

De cele mai multe ori intreprinderile esuaiaza la putin timp de la infiintare din urmatoarele cauze : o finanţare neadecvată,prea putine informatii despre domeniul de activitate,calificare insuficienta,planificare deficitara,problemele familiale,supraaprecierea prestatiei intreprinderii.Acestea si multe alte greseli pot fi evitate printr-o planificare riguroasa.

Chiar daca se doreste sau nu contactarea unui credit la banca este bine ca toti antreprenorii sa foloseasca un plan de afaceri la infiintarea sau dezvoltarea afacerii acesta ar reduce cu mult riscurile privind nesiguranta mediului intern dar si extern al acesteia.

Ideal ar fi ca odata elaborat planul sa nu fie folosit in intreprindere doar ca un simplu document ca multe altele,dar sa devina un instrument de baza al managementului de varf al intreprinderii(dat fiind faptul ca el trebuie sa contina nivele de performanta pe care trebuie sa le atinga intreprindera in perioada urmatoare)

Motivele prezentate mai sus au stat oarecum la baza deciziei mele ca la materia managementul proiectelor se realizez un plan de afaceri pentru infiintarea unei intreprinderi.

Conceptul de intreprindere/ideea de afaceri

Voi incepe acest plan de afaceri dupa cum se cuvine in asemenea cazuri cu prezentarea ideei de afaceri,caci acest element este fara indoiala cel mai important cand dorim sa deschidem o afacere.Si cel mai bine este ca produsele ce rezulta din afacere sa corespunda unei anumite nevoi a populatiei (caci daca aceasta nu exista ideea afacerii nu este deloc potrivita).

Prin urmare ideea afacerii mele este deschiderea unei intreprinderi care sa se ocupe cu fabricarea mobilei si acordarea de service(ulterior) daca este cazul.Mai bine zis intreprinderea data va fabrica mobila atat pentru locuinte cat si birouri.Printre articolele de mobilier ce urmeaza a fi fabricate vreau sa mentionez urmatoarele: canapele,mobilier pentru bucatarie,mese,scaune,masute,comode tv,etajere,comode pc,birouri,scaune de birou etc.

Aceasta idee a fost rezultatul unui studiu pe care l-am efectuat in ultimul timp asupra pietei mobilei din Romania,precum si asupra aspectelor economice si sociale care dupa parerea mea se intersecteaza in mare masura cu aceasta.

Astfel am observat mai multi factori care vor influenta in urmatoarea perioada piata mobilei printre acestea ar fi:

- constructia de locuinte(pentru acoperirea cererii in Romania ar trebui sa se construiasca 850000 de locuinte noi.In prezent, se construiesc anual aproximativ 35.000 locuinte, iar in 2006 au fost construite aproximativ 42.000)

- interesul tot mai mare pentru locuinte spatioase(Potrivit datelor INS, in prezent, doar 61% din romani locuiesc in case individuale, iar restul de 39% - in locuinte din cladiri colective. In privinta spatiului de locuit, 83% din populatie traieste in locuinte cu mai putin de 3 camere si 79% in locuinte cu o suprafata de sub 50 mp. Tendinta este de a avea locuinte cu camere spatioase sau case individuale la periferia oraselor)

- Migratia interna a populatiei(in perioada 2002-2006, rata migratiei interne a crescut de la 14,7‰ la 20,5‰; din mediul rural in mediul urban de la 6,2‰ la 6,9‰ si din urban in rural de la 9,5‰ la 18,6‰)

- Numarul casatoriilor (numarul casatoriilor a crescut de la 129.000 in 2002 la 146.600 in 2006)

- Creditele de consum: Bancile au imbunatatit si diversificat oferta de produse financiare, facilitand accesul populatiei la astfel de servicii.

- Populatia petrece, in medie, 340 zile pe an acasa prin urmare casa este importanta,conceptul de «homing» devine din ce in ce mai accentuat, punandu-se accent puternic pe ambianta.

-in prezent suma medie cheltuita anual pentru procurarea mobilei este de 10 ori mai mare decat in Romania,deci piata romaneasca are unde creste.

Acestia sunt doar unii factori care m-au facut sa cred ca investitiile in domeniul mobilei ar putea deveni profitabile in perioada viitoare si de aceea anume acum eu am hotarat ca este momentul oportun pentru demararea acestei afaceri,caci anume acum factorii externi sau mai bine zis mediul este foarte favorabil deschiderii unei asemenea afaceri din care toti vor avea doar de castigat.

Deschiderea unei fabrici de mobila in orasul Braila v-a actiona intr-un mod benefic si asupra locuitorilor orasului caci se v-a mari concurenta in acest domeniu,ceea ce le-ar putea aduce unele scaderi de preturi si o crestere a calitatii mobilei,actiuni la care vor recurge firmele pentru a-si atrage clientii.In acelasi timp se creaza un anumit numar de locuri de munca.Astfel infiintarea acestei intreprinderi nu poate decat sa bucure: populatia orasului Braila si a oraselor in care se vor vinde produsele,autoritatile publice locale,caci se vor mari intrarile in bugetul local si bineinteles,fondatorii firmei,caci ei vor fi cei ce vor beneficia de profitul obtinut.

Intreprindirea nou infiintata va fi o societate cu raspundere limitata cu patru asociati,dintre care unul v-a fi si administratorul firmei.

Am considerat ca acest domeniu va cunoaste o crestere semnificabila in urmatoarea perioada,crestere ce v-a depasi cresterile semnalate in alte ramuri ale industriei.Un alt motiv a-si putea spune ca este unul subiectiv si anume atasamentul si dragostea inca de mic copil fata de ambianta casei in care locuiam,ambianta in care mobilierul juca un rol important din aceasta cauza activitatea indreptata spre infrumusetarea aspectului interior al locuintelor mi se pare un lucru familiar si aproape sufletului meu.Acest aspect a contat foarte mult in alegerea mea si m-a facut sa resping din start alte idei de afaceri,poate mai profitabile.

Preview document

Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 16
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 17
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 18
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 19
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 20
Plan de Afaceri Mobilux SRL - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri Mobilux SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul calității - Banca Transilvania

Introducere în “Calitate” şi “Managementul calităţii” Prezentare generală a problemei calităţii Pe măsură ce tehnologiile evoluează, oferta de...

Proiect practică Primărie Poșta Câlnău, Buzău

1. PREZENTAREA PRIMĂRIEI POŞTA CÎLNĂU 1.1. Denumirea institţtiei, profil, obiect de activitate profesională Primarul, Viceprimarul, Secretarul,...

Rentabilitate - SC Leather Fashion

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALĂ A SOCIETĂŢII 1.1. OBIECTUL DE ACTIVITATE Activitatea de bază a societăţii S.C. LEATHER FASHION o constituie...

Proiect practică - Primăria Municipiul Caracal

1.Prezentarea Primariei Municipiului Caracal 1.1. Denumirea institutiei,profil,obiect de activitate profesionala Practica s-a efectuat la...

Calitatea serviciilor și relația bancă-client

Introducere In societatea contemporana structura cererii capata tot mai mult un caracter individual si producatorii din sfera serviciilor sunt...

Managementul în activitățile de export-import la SC Triconf SA - București

Capitolul I – Sistemul de management 1.1 Evolutii si tendinte in management Scurt istoric al managementului Preocuparile privind conducerea...

Plan de Afaceri Dream Travel SRL

Agentia de turism online S.C. Dream Travel S.R.L 1. Sinteza planului de afaceri 1.1 Descrierea succinta a firmei Crearea unei firma pe o piaţă...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Te-ar putea interesa și

Plan de Afaceri - Mobilux SRL

Sinteza planului de afaceri In conditiile in care traim intr-un secol in care aspectul a inceput sa conteze din ce in ce mai mult,iar noi oamenii...

Analiza Industriei Mobilei în România

Introducere Lucrarea de faţă îşi propune realizarea unei analize a industriei mobilei din România folosind modelul celor cinci forţe elaborat de...

Ai nevoie de altceva?