Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5908
Mărime: 234.53KB (arhivat)
Publicat de: Vlaicu Voinea
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristina Pocol

Extras din proiect

I.INTRODUCERE

Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil intreprinzatorilor ce construiesc o afacere sau cauta parteneri, managerilor ce propun proiecte noi altor persoane sau institutii de finantare, institutiilor ce gestioneaza fonduri pentru proiecte de investitii, gestionarilor de proiecte in cadrul asa numitelor,,incubatoare de afaceri,,. etc.

El reflecta proiecte de investitii in toate domeniile de activitate.Astazi aceste proiecte de investitii tind sa devina din ce in ce mai importante si complexe, de multe ori fiind de talie internationala.

Planul de afaceri este un document scris care descrie natura afacerii, piata –tinta, avantajele pe care afacerea le va avea asupra competitorilor, precum si resursele si aptitudinile de care dispun proprietarii afacerii.Pentru intocmirea lui este necesar sa se analizeze cu atentie serviciile, produsele oferite , competitia, resursele financiare necesare si alte detalii operationale.

Totodata planul de afaceri este un instrument de lucru ce il folosim pentru a incepe si derula o afacere care necesita resurse materiale, financiare si umane.

Planul de afaceri impune autodisciplina intreprinzatorului, schiteaza filosofia companiei, precum si liniile directoare dupa care isi desfasoara activitatea.Il obliga pe intreprinzator sa gandeasca si sa cerceteze planurile si perspectivele pe termen lung ale firmei.Îi impune planificarea detaliata a afacerii si anticiparea problemelor care se pot ivi in fiecare etapa.Dupa demararea afacerii, planul de afaceri mentine atentia managerilor, focalizata asupra obiectivelor majore, nepermitand ca operatiunile de zi cu zi sa le distraga atentia de la acestea.De asemenea, planul de afaceri are menirea de a convinge pe altii sa investeasca in afacerea ta.Primul dintre investitori este chiar intreprinzatorul, care a reusit sa se convinga pe sine sa investeasca timp, efort si resurse, dupa care vin furnizorii din partea carora spera sa obtina credit.

Prin intermediul planului de afaceri este valorificata exerienta si realizarile din trecut cu scopul de a proiecta viitorul prin cele mai adecvate metode de estimare si aproximare.

În literatura de specialitate se incearca o definire a planului de afaceri dupa cum urmeaza:

,,Planul de afaceri este un instrument al prezentului , elaborat prin aprximatii succesive, utilizand experienta si realizarile din trecut ale firmei pentru a proiecta in mod realist calea spre viitor.El are ca scop cel mai avantajos si realizabil compromis intre ceea ce doreste si ceea ce poate sa faca firma respectiva,,.

Planul de afaceri este un document scris care precizeaza in ce consta afacerea, ce resurse si strategii se vor folosi si care sunt rezultatele asteptate intr-un anumit orizont de timp.

II. DESCRIEREA AFACERII

PLAN DE AFACERI PENTRU FIRMA

S.C. SAVARINA S.R.L.

Planul de afaceri este strans legat de mediul de afaceri si de evolutia acestuia, primele planuri de afaceri au aparut cu mult inainte de aparitia computerului si a tehnologiei informatice dar rolul si importanta unui plan de afaceri bine facut, a ramas aceeasi pana in zilele noastre. De fapt principiile de baza ale banilor si ale afacerilor de succes, raman mereu neschimbate.

Un plan de afaceri realist si bine intocmit, ne va ajuta sa vedem daca afacerea noastra se indreapta spre telurile spre care aceasta a fost demarata , daca nu unde este greseala, cum se poate merge indrepta si merge mai departe.

In primul rand un plan de afaceri trebuie sa tina cont de profilul afacerii, de mediul in care se va desfasura activitatea, de obiectivele afacerii si de telul urmarit prin realizarea acestora

Atunci cand un plan de afaceri este bine realizat, acesta va contribui la realizarea de prezentari de succes catre parteneri de afaceri, finantatori si nu in ultimul rand va va ajuta la organizarea si cunoastere propriei afaceri.

Avand in vedere ca domeniul patiseriei si a produselor de patisserie, este intr-o continua expensiune, pentru acest proiect am intocmit un plan de afaceri, pentru un laborator de cofetarie, cu magazine de desfacere a marfii.Laboratorul se va numi S.C. Savarina S.R.L.

II.1.Domeniul de activitate

Domeniul de activitate al cofetariei Savarina este conform Codului CAEN:1072, Fabricarea biscuitilor, piscoturilor,fabricarea prajiturilor si a produselor conservate de cofetarie.Astfel incat pincipalul domeniu de activitate al firmei este producerea de produse de cofetarie, a prajiturilor, atat pentru consumul in magazine proprii, cat si pentru livrarea acasa, sau servirea la pachet.

2.FORMA JURIDICA ALEASA

Cofetaria Savarina este o societate cu raspundere limitata.Societate cu raspundere limitata este aceea societate ale carui obligatiuni sunt garantate cu patrimoniul social , iar asociatii sunt obligati numai limita capitalului social subscris.

Caracteristicile unui SRL, sunt:

-asocierea se bazeaza pe increderea asociatilor,

-capitalul social este divizat in parti sociale,reprezentate de bunuri nenegociabile

-asociatii raspund pentru obligatiunile sociale numai in limita aportului lor.

Preview document

Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 1
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 2
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 3
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 4
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 5
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 6
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 7
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 8
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 9
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 10
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 11
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 12
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 13
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 14
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 15
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 16
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 17
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 18
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 19
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 20
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 21
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 22
Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri pentru Firma SC Savarina SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri - SC MDV TM Prod SRL - Jeleuri Dino

1. Sinteza planului de afaceri Planul de afaceri a fost realizat pentru realizarea unui nou produs de către S.C. MDV TM PROD S.R.L. Este vorba de...

Plan de afaceri salon înfrumusețare

Titlul proiectului Nume candidat Blaga Florentina Cristina CNP 2831104055061 Seria si numărul actului de identitate ZH 021321 Județ de...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie

Prin acest proiect se doreste infiintarea unei cofetarii in orasul Sibiu, pe B-dulVictoriei, spatiul aflat in proprietate personala, de o suprafata...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?