Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management

Proiect
6.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 3 fișiere: doc
Pagini : 44 în total
Cuvinte : 16327
Mărime: 118.39KB (arhivat)
Publicat de: Simina Simion
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof.univ.dr. Catalin Dobrea

Cuprins

  1. CAPITOLUL I – Prezentarea generală a firmei Fleet Management Services 3
  2. 1.1 Scurt istoric şi obiectul de activitate al firmei 3
  3. 1.2 Descrierea activităţii desfăşurate 3
  4. 1.3 Analiza situaţiei economico financiare 4
  5. 1.4 Analiza resurselor umane din cadrul SC FMS SRL 7
  6. 1.5 Analiza diagnostic (SWOT) a societăţii Fleet Management Services 8
  7. CAPITOLUL II – Plan de afaceri pentru prestarea serviciilor de tip „Rent a Car” 10
  8. 2.1 Identificarea ideii de afacere 11
  9. 2.1.1 Strategia afacerii 11
  10. 2.1.2 Scopuri şi obiective 11
  11. 2.2 Descrierea societăţii şi prezentarea acţionariatului 12
  12. 2.2.1 Evoluţia activităţii firmei 12
  13. 2.3 Descrierea serviciului de tip „Rent a Car” 13
  14. 2.4 Descrierea mediului în care evoluează afacerea 14
  15. 2.5 Planul de marketing 14
  16. 2.5.1 Descrierea pieţei şi urmărirea trendului acesteia 14
  17. 2.5.2 Segmentul de piaţă urmărit 15
  18. 2.5.3 Concurenţa şi alte influenţe 16
  19. 2.5.4 Strategia de marketing 16
  20. 2.6 Analiza diagnostic (SWOT) realizată pe serviciul de rent a car 19
  21. 2.7 Planul operaţional 20
  22. 2.8 Investiţia planificată şi planul de implementare 21
  23. 2.8.1 Valoarea investiţiei (bugetul total) 24
  24. 2.8.2 Modul de finanţare 24
  25. 2.8.3 Beneficiul finanţatorului 25
  26. 2.8.4 Structura bugetului pe activităţi componente 25
  27. 2.9 Ipotezele previziunilor 25
  28. 2.9.1 Veniturile din primul an de exploatare (2012) 25
  29. 2.9.2 Cheltuieli aferente veniturilor din primul an de exploatare 27
  30. 2.10 Indicatori de evaluare a proiectului de investiţii 30
  31. 2.11 Analiza de senzitivitate a proiectului de investiţii 34
  32. CAPITOLUL III – CONCLUZII, RECOMANDĂRI ŞI MODALITĂŢI DE PERFECŢIONARE A ACTIVITĂŢII ÎN CADRUL S.C. FMS SRL. 36
  33. Bibliografie: 40

Extras din proiect

CAPITOLUL I – Prezentarea generală a firmei Fleet Management Services

1.1 Scurt istoric şi obiectul de activitate al firmei

Fleet Management Services a fost înfiinţată la data de 01.03.2005, prin preluarea activităţii, clientelei şi logisticii firmei Neo Car, activă pe piaţa de profil încă din 2002. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul fondului de investiţii Gemisa (primul fond din România destinat finanţării proiectelor cu risc ridicat). La începutul activităţii sale, FMS deţinea în administrare integrală un parc de aproximativ 800 de autovehicule. În noiembrie 2007, flota a evoluat la puţin peste 2700 de autovehicule. În septembrie 2007 FMS a fost certificată ISO 9001 de Bureau Veritas România. Fleet Management Services este primul prestator profesionist de servicii de administrare de flote pe piaţa românească.

Cu peste 10 ani de experienţă şi mai mult de 10000 de vehicule administrate, FMS este soluţia perfectă pentru externalizarea activităţii de administrare a flotelor.

Serviciile societăţii răspund celor mai sofisticate cerinţe şi sunt într o continuă îmbunătăţire. Ele cuprind toate aspectele administrării unui vehicul, de la achiziţie, finanţare, control în exploatare şi urmărire în caz de accident, până la închiriere şi revânzare.

Orientarea acesteia către client este transpusă în nivelul calitativ superior al serviciilor prestate, calitate demonstrată şi prin certificarea în conformitate cu standardul internaţional ISO 9001:2000 Bureau Veritas Certification.

Capacitatea FMS de negociere şi experienţă de peste 10 ani în domeniu îi permite acesteia să dispună de cele mai bune conditii comerciale pentru achiziţia de maşini noi, finanţare, asigurări, întreţinere şi reparaţii, generând astfel reducerea substanţială a costurilor directe ale clienţilor noştrii. Totodată, prin colaborarea cu FMS se reduc şi costurile indirecte, prin economisirea timpului managementului, oferind clienţilor oportunitatea de a se concentra mai mult asupra activităţii principale a firmelor.

În plus, se oferă transparenţă totală privind costurile flotei, asigurând clienţilor acces permanent la informaţii prin accesarea bazei de date direct de pe calculatorele acestora.

Clienţii încep să economisească bani şi să înlăture grijile suplimentare prin externalizarea uneia dintre cele mai costisitoare activităţi conexe din compania acestora.

Externalizarea administrării flotei auto prezintă următoarele avantaje:

se reduc costurile, atât directe (costuri cu achiziţiile de vehicule, servicii conexe şi consumabile) cât şi totale (prin creşterea productivităţii) beneficiând de experienţa, competenţa, şi puterea de negociere a FMS;

transparenţă, obţinând rapid rapoarte detaliate şi precise privind costurile cu flota clientului, pe fiecare vehicul în mod individual;

clienţii se pot concentra pe afacerea principală, externalizând activitatea conexă de administrare a flotei.

Având o echipă calificată cu peste 10 ani de experienţă, FMS răspunde provocărilor administrării parcurilor auto prin competenţă, inovaţie şi dedicare în servirea clientului.

1.2 Descrierea activităţii desfăşurate

Fleet Management Services a fost înregistrată la ONRC (Oficiul Naţional al Registrului Comerţului) cu numărul J40/1950/2005 ca societate românească. Capitalul social este de 10000 lei, împărţit între 2 grupuri de acţionari (dl.Daniel Ivan şi Gemisa Investment Grup LTD), acţionarul majoritar fiind directorul executiv, dl Ivan.

Sediul central al firmei este în Bucureşti, sector 5, Calea Rahovei , nr. 266 268, corp 60, sc. B, etaj 1.

Numărul din registrul comerţului: J40/1950/2005

Codul fiscal (C.U.I.) : R17192393

C.A.E.N. : 8999

Firma a fost înfiinţată în anul 2005 şi se ocupă cu prestarea serviciilor de management de flota şi închiriere pe termen lung.

Actualii acţionari sunt foşti angajaţi din cadrul grupul A&D Pharma. În anul 2004, aceştia au hotărât ca la data de 01 martie 2005 să înfiinţeze prezenta firmă. De la înfiinţare, firma s a concentrat asupra serviciilor de management de flotă, asigurându le în prima instanţă pentru compania mamă, A&D Pharma (Mediplus Exim SRL şi Sensiblu SRL).

Principalii furnizori de servicii sunt service urile auto (Gold&Platin, Trust Motors, Delcar, Sama, Hil Serv, Auto Cobălcescu), dealerii auto (Romcar, Delcar, Rădăcini Motors, Eurial Invest), societăţile de leasing financiar (BCR leasing, Alpha leasing, EFG leasing, Porsche Leasing).

În cadrul organizaţiei se lucrează într un singur schimb cu durată medie de opt ore.

Fluxurile de circuite informaţionale circulă în dublu sens: general managerul (şi după caz acţionarii) iau decizii cu privire la serviciile de prestat, această decizie este transmisă la directorul operaţional şi directorul de service, care la rândul lor îi înştiinţează pe cei responsabili cu mentanţa şi pe agenţii de service. Celălalt sens în care circulă informaţiile este: agenti service – responsabili director service director operaţional director executiv (asociaţii când este cazul) clientul beneficiar.

De asemenea, în legătură directă cu managerul se află şi serviciile de contabilitate, resurse umane şi administraţie.

Personalul este structurat astfel: la nivelul superior ierarhic se află general managerul (dl Ivan), directorul operaţional (dl. Bogdan), directorul de service (dl. Butnaru), cât şi diferite categorii de agenţi service şi responsabili: responsabil achiziţii auto, daune, asigurări, înmatriculări, centru logistic.

În cadrul firmei, angajările se fac pe bază de CV, copie după cartea de muncă, cazier, vizita medicală, iar perioada de probă este de minim 30 de zile, în urma căreia este posibilă o angajare definitivă pe o perioadă determinată sau, după caz, nedeterminată.

Fiecărui angajat, în momentul angajării, îi sunt întocmite formalităţile impuse de normele de protecţie a muncii. Se insistă asupra respectării acestora. În caz contrar, angajatul este pasibil de concediere.

CV urile se depun în funcţie de anunţurile publicitare la sediul central al firmei. Se organizează interviuri şi se impun condiţii. În funcţie de negociere, se acordă după caz, bonuri de masă, telefon, laptop şi autoturism de serviciu.

De asemenea, sunt decontate sumele ocazionate de deplasările în afara localităţii (transport, cazare, diurnă).

Aşadar, managementul societăţii FMS SRL este tipic unei firme mici sau mijlocii.

1.3 Analiza situaţiei economico financiare

Cadrul analitic al analizei economico financiare este reprezentat de un set de informaţii care se întocmesc pornind de la trei siţuatii de bază: bilanţul, situaţia veniturilor şi a cheltuielilor şi fluxul de venituri şi cheltuieli.

Bilanţul este lucrarea elaborată cel mai sintetic în cadrul departamentului de contabilitate. Semestrial, se întocmesc situaţii de raportare care se referă doar la perioada respectivă, dar reflectă, ca şi bilanţul, întreaga activitate desfăşurată pe parcursul semestrului respectiv.

Pentru realizarea studiilor de diagnosticare s au luat în considerare informaţii referitoare la situaţia economico – financiară a societăţii comerciale în dinamică pe ultimii 3 ani şi anume 2008, 2009 şi respectiv 2010.

Dinamica situaţiei economico financiare înregistrată în perioada 2008 2010 este evidenţiată prin intermediul unor indicatori economici după cum urmează

Preview document

Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 1
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 2
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 3
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 4
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 5
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 6
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 7
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 8
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 9
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 10
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 11
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 12
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 13
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 14
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 15
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 16
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 17
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 18
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 19
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 20
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 21
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 22
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 23
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 24
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 25
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 26
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 27
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 28
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 29
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 30
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 31
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 32
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 33
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 34
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 35
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 36
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 37
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 38
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 39
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 40
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 41
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 42
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 43
Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management - Pagina 44

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car in Cadrul Fleet Management
    • Anexa 1 - Pachete servicii.doc
    • Anexa 2 - Oferta de autoturisme.doc
    • Proiect.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afacere - Grădinița Particulară SC Vuk SRL

I. Introducere Scurtă descriere a modelului de afacere Creşterea eficienţei personalului din România înseamnă timp investit de către angajatul...

Plan de Afaceri Companie de Transport

Dintotdeauna transportul a fost o necesitate umana de baza si o sursa importanta de câstig pentru cei care s-au ocupat de organizarea acestei...

Plan de afaceri - centru de îngrijire a persoanelor în vârstă

1. OBIECTUL PLANULUI DE AFACERI Scopul proiectului constă în crearea unui cadru in care persoanele in varsta pot beneficia de ingrijire medicala...

Fundamentarea Planului de Afaceri Privind Construirea Ceainăriei Lorena

INTRODUCERE “Povestea ceainăriei Lorena începe în martie 2009. Mai exact pe data de 8 a primaverii însorite, ne-am adunat în jurul unui ceainic...

Plan de Afaceri - Kid's Mall

1.Sinteza Acest plan de afaceri are ca scop conturarea posibilităţilor ideii de înfiin- ţare a unui spaţiu de agrement pentru copii....

Proiect achiziții - Delicioșii SA

Capitolul I: Date generale despre intreprindere DENUMIREA FIRMEI: S.C. Deliciosii S.A. OBIECTUL DE ACTIVITATE: fabricarea de produse de...

Rent-a-car

Capitolul 1 Misiunea firmei, ce reprezinta firma, nr.de masini si salariati, organigrama firmei, autorizatiile necesare. Schita cu amplasarea...

Aplicație privind analiza lichidității la SC Rent a Car SRL

Capitolul I Prezentarea aplicatiei 3 Capitolul II Informatii generale despre societate 5 Capitolul III Analiza ratelor de lichiditate ale...

Te-ar putea interesa și

Diagnosticul Global al Firmei Fleet Management Services SRL

Rezumat Evoluţia şi dezvoltarea unei organizaţii presupun numeroase schimbări în diferite domenii şi cu diferite intensităţi, fie pentru ca...

Ai nevoie de altceva?