Plan de Afaceri - Restaurant

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3725
Mărime: 80.64KB (arhivat)
Cost: 4 puncte
Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune
Academia de Studii Economice, Bucuresti
Plan de afaceri pentru restaurant de tip trattoria.

Cuprins

1. Descrierea succintă a afacerii și a organizației 3

2. Clasificarea misiunii, viziunii, a valorilor și obiectivelor organizației 4

3. Descrierea serviciilor/produselor și a caracteristicilor sale unice 5

4. Segmentul de piață căruia i se adresează organizația .5

5. Analiza mediului extern: analiza PESTEL .6

6. Analiza principalilor competitor ai organizației. Identificarea principalelor aspect prin care se diferențiază serviciile/produsele organizației de cele ale concurenței 7

7. Analiza SWOT, comparative cu cea a concurenței și analiza comparative calitativă .8

8. Strategia de marketing și vânzări ..11

9. Planul financiar .11

10. Riscurile afacerii ...13

11. Potențialul de dezvoltare a afacerii ...14

Extras din document

1. Descrierea succintă a afacerii și a organizației

Pasiunea a fost principalul motiv în alegerea acestui domeniu de activitate. De mult timp am avut o pasiune pentru gastronomie și mi-am dorit să am propriul restaurant. Cum bucataria italiană se află în topul preferatelor mele, dar și a multor altora, am decis că ar fi perfect să deschid un restaurant cu specific italian.

Pentru început firma va avea 20 angajați. Aceștia sunt repartizați astfel: 1 Administrator, 1 Director Economic, 2 Contabil, 1 Bucătar Șef, 3 Bucătari, 2 Ajutoare în Bucătărie, 1 Șef de Sala, 1 Barmani, 4 Ospătari, 2 Picoli, 2 Îngrijitori. Fiecare salariat trebuie să aibă calificările necesare postului astfel: Administratorul trebuie să aibă studii superioare recunoscute în domeniu, Directorul Economic trebuie să aibă studii recunoscute în domeniu, de preferință expert contabili și/sau membru al ACCA, Contabilii trebuie să fi absolvit minim un liceu economic, Bucătarul Șef trebuie să fi terminat o școală în domeniu, precum și o experiență de minim 5 ani, Bucătarii trebuie să aibă un curs de bucătari și o experiență de minim 2 ani, cele 2 ajutoare în bucătărie au nevoie doar de studii medii, Șeful de Sală trebuie să aibă studii în domeniu, precum și experiență de cel puțin 1 an pe o astfel de poziție, Ospătarii sunt nevoiți să aibă absolvit un liceu tehnologic sau un curs cu specializarea de ospătar/chelner și minimum 2 ani experiență în domeniul ospitalității, Barmanul trebuie să aibă terminat un curs de barmani, Picolii au nevoie de studii recunoscute în domeniu, Îngrijitorii au nevoie de studii medii. Pe langa asta, toți salariații vor avea ocazia să participle la cursuri de pregătire în domeniu complet finanțate de firmă. Fiecare angajat a fost recrutat în urma unui interviu, iar bucătarii au trebuit sa susțină și o proba eliminatorie astfel se poate observa priceperea fiecăruia în bucătărie.

Întreg personalul se va afla în subordinea Administratorului care va avea experiență în conducerea unui restaurant. Se va ocupa de aprovizionare, va face împreuna cu bucătarul șef, meniul, verifica inventarul, verifică ținuta personalului, cateodată servește clienții pentru a putea să vadă feedback-ul acestora, va veni cu idei de promovare a afacerii, etc. Directorul Economic organizează, îndrumă, conduce, controlează și răspunde de desfășurarea în mod eficient a activității financiar contabile a societății în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare. Contabilii înregistrează încasările și plățile în lei conform extrasului de cont, operează încasările și plățile în numerar conform registrului de casă, operează avansurile de trezorerie conform deconturilor, etc. Bucătarul Șef coordonează și supraveghează activitățile zilnice din bucătăria restaurantului asigurând dusei că standardele de pregătire și prezentare a produselor alimentare sunt păstrate și că se respectă bugetul alocat, calculează de timp specifică pentru fiecare poziție din meniu, stabilește meniul. Bucătarul trebuie să pregătească mâncarea în conformitate cu rețetele și formulele date care include calcularea cantităților necesare de materiale specifice pentru restaurant, pregătirea mai multor feluri de mâncare în același timp în funcție de ordinea comenzilor. Ajutoarele în bucătărie vor veni în ajutorul bucătarilor precum și al bucătarului șef. Șeful de sală se va ocupa cu supravegherea sălii de mese din punctul de vedere al aspectului facilităților, curățeniei și igienei, supravegherea și coordonarea activității ospătarilor, barmanilor și picolilor, menținerea unor relații bune de muncă între colegii din toate departamentele unității programarea și organizarea evenimentelor festive. Ospătarii se vor ocupa cu pregătirea salonului pentru servire, primirea oaspeților și îndrumarea acestora către o masă liberă, prezentarea preparatelor, oferirea de meniuri și de recomandări clienților, preluarea comenzii și transmiterea exigențelor clienților legate de prepararea mâncării la bucătărie. Barmanul se va ocupa cu pregătirea băuturilor și desfacerea vinurilor. Picolii se vor ocupa cu aducerea preparatelor la mese și îi vor ajuta pe ospătari.

2. Clasificarea misiunii, viziunii, a valorilor și obiectivelor organizației

Misiunea restaurantului este aceea de a aduce pe piața bucureșteană o gamă diversificată de preparate cu specific italienesc la un preț accesibil. Vrem să aducem o atmosferă diferită în restaurant, în momentul în care clienții noștrii pătrund pe ușile restaurantul să se simtă ca și cum ar fi ajuns în Italia. Ne dorim ca restaurantul să fie cât mai apropiat autenticele restaurant italienești de tip Trattoria și să pastram preparatele cat mai simple, cu un gust uimitor care să te facă să îți dorești să te întorci.

Viziunea noastră este aceea a unui loc unde bucătarii, ospătarii și barmanii noștri să colaborează strâns unii cu alții pentru a putea să ofere servicii de o calitate foarte înaltă, dar în același timp la prețuri foarte accesibile, astfel încât toți clienții noștri să rămână uimiți de raportul calitate preț. Ne dorim să păstrăm pe parcursul desfășurării activității același nivel al calității, chiar să îl îmbunătățim.

Câteva valori care ne inspiră și ne împing să ne desfășurăm activitatea sunt: seriozitatea, eficiența, calitatea preparatelor și a serviciilor oferite, profesionalismul și strânsă relație de colaborare dintre angajați.

Obiective pe termen scurt:

- Aducerea unei abordari diferite pe piața bucureșteană a gastronomiei

- Un numar minim de 100 de clienți pe zi în primul an de afaceri

- Promovarea restaurantului prin diferite metode precum pagina de Facebook, website, reclame și colaborări cu diferite personalități cunoscute din România

- Dezvoltarea unui website bine pus la punct astfel încat sa putem să activăm și în mediul online

- Dezvoltarea unei aplicații pentru a comanda direct de la noi

Preview document

Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 1
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 2
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 3
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 4
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 5
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 6
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 7
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 8
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 9
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 10
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 11
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 12
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 13
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 14
Plan de Afaceri - Restaurant - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Restaurant.docx

Ai nevoie de altceva?