Plan de Afaceri - Restaurant Cardinal

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri - Restaurant Cardinal.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Amariei Sorim

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Cap. I Descrirea afacerii 3
1. 1 Descrirea ideii de afaceri 4
a) Strategia afacerii. 4
1.2 Descrierea societaii. 4
a) Prezentatrea situaiei actuale 4
1.3 Descrierea produselor i serviciilor 4
a) Produse i servicii 5
1.4 Localizarea restaurantelor 5
1.5. Descrirea mediului în care evolueaza afacerea 5
Cap. II Planul de marketing 6
2.1 Descrierea pietei 6
2.2 Segmentul de piata urmarit 6
2.3 Trendul pieei 6
2.4 Concurena i alte influene 7
2.5 Strategia de marketing 8
a) Politica de pre: 8
b) Strategia de distribuie. 8
c) Promovarea i relaiile publice 9
d) Amenajarile necesare 9
e)Cercetarea de piaa. 10
2.6 Identificarea i analiza riscurilor 10
2.7 Analiza SWOT 11
Cap. III Planul operaional 12
3.1 Etapele operaionale ce vor defini implementarea planului investiional 13
Cap. IV Managementul afacerii 14
4.1 Propritarii afacerii 14
4.2 Organizarea afacerii: 14
a)Politica de management a resurselor umane 14
Cap. V Necesarul de finantare 15
5.1 Destinatia fondurilor 15
5.2 Modul de finantare 15
5.3 Momentul finantarii 15
Cap. VI Planul financiar 16
6.1 Diagnosticul financiar al perioadei anterioare prin sistemul ratelor 16
6.2 Ipotezele previziunilor 16
a) Volumul vânzarilor 17
b) Elemente de cost 18
6.3 Capitalul social 20
6.4 Indicatori de evaluare a proiectului de investitii 21
Bibliografie 22

Extras din document

Introducere :

Sinteza planului de afaceri:

Restaurantul Cardinal s-a înfiinat în 15.03.1996, cu un capital social integral privat de 200.000.000 lei. Obiectul principal de activitate al societaii îl reprezinta „activitai specifice pentru restaurante i alimentaie publica”, conform codului CAEN 5530. pe parcursul activitaii sale restaurantul deinut de societate i-a marit i consolidat nivelul de clieni, gradul de utilizare a capacitaii sale de deservire evoluând de la 45% în anul 1996 la aprox. 75% în anul 2001.

În prezent valoarea lunara a cifrei de afaceri aste de aprox. 1.450.000 lei, 25% fiind asigurata de serviciile de catering. Cota de piaa a restaurantului este de 5%, fiind susinuta de serviciile a 29 de salariai.

Descrierea serviciilor:

Restaurantul Cardinal ofera un meniu cu mâncaruri i bauturi deosebite, cu specific naional sau aparinând bucatariei internaionale, clienii sai având de ales dintr-o gama larga de preparate. Societatea este renumita pentru politica stricta de asigurare a calitaii seviciilor sale, facând din aceasta un avantaj concurenial.

Piata:

Activitatea societaii se încadreaza în sfera alimentaiei publice, focalizându-se pe segmentul consumatorilor cu pretenii. Condiia eseniala de competitivitate într-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigenelor clienilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabile, asigurarea unui ambient placut în incita restaurantului precum i promptitudinea livrarilor pentru serviciile de catering.

Ce le mai mari riscuri provin din posibilitatea intrarii pe piaa a unor reprezentani ai lanurilor internationale de restaurante i din eventualitatea unor presiuni din partea Patronatului Carnii.

Solicitarile financiare:

Ca urmare a creterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului în condiiile unei capacitai limitate, s-a hotarât deschiderea unui nou restaurant care vine în întâmpinarea tendinelor pieei.

Pentru dezvoltarea activitaii societatea considera necesara deschiderea unui nou restaurant, investiie care necesita 300.000 USD. Pentru aceasta se urmarete contractarea unui credit pe trei ani cu dobânda de 12% pe an.

Împrumutul va fi garantat printr-un contrat de gaj i ipoteca asupra activelor societaii.

I. Descrirea afacerii

1. 1 Descrirea ideii de afaceri:

Prin intermediul Restaurantului Cardinal servicii de alimentaie publica de aprox. 6 ani. În acest interval de timp, ca urmare a calitaii ireprosabile a serviciilor sale, restaurantul i-a câstigat un renume binemeritat i o cota de piaa confortabila. Calitatea ofertei i preurile accesibile atrag totui un numar important de consumatori din zona vestica a Bacaului. În prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizata în proporie de 75%.

a) Strategia afacerii:

Pe baza cunotintelor dobândite, succeselor anterioare i tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de difereniere calitativa faa de oferta concurenei.

Cu toate ca exista o serie de localuri în care se poate servii masa la preuri mai mici,

special pentru atragerea i meninerea clienilor-inta vizai de societate, acest tip de strategii s-a dovedit a fi cel mai performant. Experiena i succesul celor 6 ani de activitate argurmenteaza foarte bine alegerea acestei strategii.

1.2 Descrierea societaii:

a) Prezentatrea situaiei actuale:

În prezent societatea dispune de un capital social de 622.000 mii lei, reprezentat de un numar de 6.200 de aciuni în valoare de 100 mii lei/ aciune. Finanarea activitaii sale se face predominant din surse proprii, la data întocmirii planului de afaceri structura de finanare a activitaii cuprinzând în proporie de 80% capitaluri proprii i 20% datorii curente catre furnizori, acionari i instituii ale statului.

La aceasta data, Restaurantul Cardinal i-a consolidat imaginea i poziia de piaa-inta, valoarea cifrei de afaceri a anului 2001 ajungând la nivelul record de aprox 610.000 USD (17.400 mil. lei).

Structura actuala a cifrei de afaceri lunare este urmatoarea:

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Restaurant Cardinal.doc