Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 7140
Mărime: 46.63KB (arhivat)
Publicat de: Anton Epure
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Sumarul planului de afaceri

Restaurantul „La Michele” Târgu Ocna s-a înfiintat în iunie 1997, cu un capital social integral privat de 25.000 RON. Obiectul principal de activitate al societătii îl reprezintă „activităti specifice pentru restaurante si alimentatie publică”, conform codului CAEN 5530. Pe parcursul activitătii sale restaurantul detinut de societate si-a mărit si consolidat nivelul de clienti, gradul de utilizare a capacitătii sale de deservire evoluând de la 45% în anul 1997 la aprox. 80% în anul 2004.

În prezent valoarea lunară a cifrei de afaceri aste de aprox. 1.950.000 RON, 25% fiind asigurată de serviciile de catering. Cota de piată a restaurantului este de 15%, fiind sustinută de serviciile a 25 salariati.

Restaurantul oferă un meniu cu preparate de origine italiană în proporţie de 80%, precum şi mâncăruri naţionale şi internaţionale, cum ar fi cele franţuzeşti, chinezeşti sau cele tradiţionale. Societatea este renumită pentru politica strictă de asigurare a calitătii seviciilor sale, făcând din aceasta un avantaj concurential.

Activitatea societătii se încadrează în sfera alimentatiei publice, focalizându-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii. Conditia esentială de competitivitate într-un astfel de sector o reprezintă satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireproşabilă, asigurarea unui ambient plăcut în incinta restaurantului precum si promptitudinea comenzilor şi a livrărilor pentru serviciile de catering.

Ca urmare a cresterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului în conditiile unei capacităti limitate, s-a hotărât deschiderea unui nou restaurant care vine în întâmpinarea tendintelor pietei. Pentru dezvoltarea activitătii societatea consideră necesară deschiderea unui nou restaurant, investitie care necesită 300.000 USD. Pentru aceasta se urmăreste contractarea unui credit pe trei ani cu dobânda de 12% pe an. Împrumutul va fi garantat printr-un contract de gaj si ipoteca asupra activelor societătii.

Capitolul 1. Obiectul studiului

În decursul celor 13 ani de experienţă, ca urmare a calitătii ireproşabile a serviciilor sale, restaurantul si-a câstigat un renume binemeritat si o cotă de piată confortabilă. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag totusi un număr important de consumatori din toate regiunile Moldovei. În prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizată în proportie de 80%.

Pe baza cunostintelor dobândite, succeselor anterioare si tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferentiere calitativă fată de oferta concurentei. Cu toate că există o serie de localuri în care se poate servi masa la preturi mai mici, special pentru atragerea si mentinerea clientilor-tintă vizati de societate, acest tip de strategii s-a dovedit a fi cel mai performant. Experienta si succesul celor 13 ani de activitate argurmentează foarte bine alegerea acestei strategii.

Scopurile urmărite prin realozarea studiului în principal următoarele:

- Determinarea fezabilităţii proiectului

- Evaluarea rentabilităţii afacerii

- Obţinerea, dacă este fezabilă, a unui credit de la bancă.

Capitolul 2. Prezentarea activităţii societăţii comerciale

2.1 Prezentarea situaţiei actuale

În prezent societatea dispune de un capital social de 62.000 mii RON, reprezentat de un număr de 6.200 de actiuni în valoare de 10 lei/ actiune. Finantarea activitătii sale se face predominant din surse proprii, la data întocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitătii cuprinzând în proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente către furnizori, actionari si institutii ale statului.

La această dată, Restaurantul La Michele si-a consolidat imaginea si pozitia de piată-tintă, valoarea cifrei de afaceri a anului 2001 ajungând la nivelul record de aprox 610.000 USD (1.740.000 RON).

Structura actuală a cifrei de afaceri lunare este următoarea:

Structura lunară a

cifrei de afaceri Procent Valoare lunară

(lei) Număr mediu de

clienti (zilnic)

Catering 25% 374.000 212

Servicii directe în in-

cinta restaurantului 75% 1.576.000 304

Total 100% 1.950.000 516

Cei 212 de clienti ce sunt deserviti zilnic de sectorul „Catering” sunt generati de comenzile a 15 companii, iar cei 304 de clienti directi ai restaurantului se traduc într-un număr mediu zilnic de 15 clienti/ masă (la o capacitate a restaurantului de 30 mese – aprox. 120 locuri).

Preview document

Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 1
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 2
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 3
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 4
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 5
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 6
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 7
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 8
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 9
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 10
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 11
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 12
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 13
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 14
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 15
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 16
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 17
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 18
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 19
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 20
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 21
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 22
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 23
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 24
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 25
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 26
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 27
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 28
Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Restaurantul La Michele.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - SC Colț de Rai SRL

INTRODUCERE S.C. COLŢ DE RAI S.R.L. este o firmă a cărei principală afacere este în sectorul terţiar (servicii),respectiv un restaurant. Acesta...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?