Plan de afaceri SC Gadget’s for everyone SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2894
Mărime: 30.79KB (arhivat)
Publicat de: Sposob A.
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA ȘTEFAN CEL MARE SUCEAVA FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ SPECIALIZARE: MANAGEMENT

Extras din proiect

1. Motivarea afacerii

După apariția internetului a început să se dezvolte și comerțul online. Pe parcursul ultimului deceniu a avut loc o dezvoltare tot mai accentuată a tehnologiei informației și comunicațiilor, devenind posibilă efectuarea a variate tranzacții de bunuri și servicii în varianta online. Acestă modalitate de a vinde on-line produse și servicii este profitabilă din mai multe motive, dar nu multe persoane se descurcă cu o afacere online.

2. Prezentarea afacerii S.C. GADGET’S S.R.L.

Firma se distinge de concurența sa prin serviciile oferite, calitatea produselor, anumite servicii gratuite (cum ar fi transportul), bonusuri pentru fidelizarea clienților, service și garanții la produse, profesionalismul și competența angajaților, unicitatea produselor, tehnologii noi, ș.a.

Fiind pasionați de gadget-urile utile și inteligente, de tehnologie și aplicațiile ei, urmărim mulțumirea clienților și fidelizarea lor. Gadget-urile promovate și vândute de noi fac viața mai ușoară și mai plăcută utilizatorilor. Firma noastră nu are produse proprii. Noi le importăm, în România, din alte țări, și le vindem online. Astfel, căutăm cele mai interesante și inovatoare gadget-uri. Înainte să le introducem în portofoliu și să le dăm spre vânzare, testăm produsele noi înșine pentru prima dată pentru a ne convinge de calitatea lor. Nu trecem cu vederea nici prețurile produselor. Avem grijă ca acestea să fie accesibile și să nu le depășească pe cele din restul Europei.

Proiectul de față are ca temă înființarea unui magazin online de gadget-uri și tehnologie de ultimă generație, fiind identificată o cerere crescută a consumatorilor pentru magazinele online, și concurență slabă cu astfel de produse.

Motivația ce a stat la baza acestui proiect a fost ritmul rapid de creștere a comerțului online la nivel mondial, precum și în România, rolul tot mai important pe care internetul îl joacă în viața de zi cu zi și flexibilitatea acestuia, avantajele comerțului electronic față de cel tradițional, tendințele de creștere ale pieței și aria largă de cuprindere a acestuia, serviciile tot mai bune oferite de furnizorii de internet la prețuri accesibile pentru toți, lipsa saturației pe piață datorată numărului mic de magazine online care practică acest tip de activitate. De asemenea, este ușor de administrat deoarece există deja programe speciale create pentru acest gent de afacere, nu este limitare în privința zonei sau a regiunii, nu trebuie să ții prea multe produse pe stoc și astfel nu riști să rămai cu ele nevândute, este o afacere comodă deoarece având o conexiune la internet poți controla activitățile firmei tale de oriunde te-ai afla, afacerea poate fi lansată într-un timp redus.

S.C. GADGET’S FOR EVERYONE S.R.L. are ca domeniu de activitate comerțul prin intermediul internetului, conform codului CAEN 4791. În vederea înființării magazinului online de gadget-uri se dorește atragerea de fonduri europene nerambursabile, prin intermediul programelor operaționale puse la dispoziție de către Uniunea Europeană. Proiectul de față se încadrează în Programul Operațional Sectorial Creșterea Competivității Economice (POS CCE), Axa Prioritară 3 – TIC pentru sectoarele pruvat și public, Domeniul Major de Intervenție 3.3. – Dezvoltarea economiei. POS CCE are ca obiect general creșterea productivității întreprinderilor românești cu asigurarea principiilor dezvoltării durabile și reducerea decalajelor față de productivitatea existentă la nivel UE, astfel încât România să atingă până în anul 2015 un nivel de aproximativ 55% din valoarea medie a productivității UE. Axa Prioritară 3 are ca obiectiv specific valorificarea pe deplin a potențoalului TIC de cptre sectoarele privat și public. Domeniul Major de Intervenție 3 – Dezvoltarea economiei are în vedere creșterea eficienței firmelor prin reorganizarea tuturor proceselor pe baza unui sistem informatic, introducerea de sisteme TIC moderne ce încurajează inovarea și oferă sprijin pentru deciziile managementului, dezvoltarea comerțului electronic, extinderea utilizării aplicațiilor de instruire online la nivelul mediului de afaceri.

3. Prezentarea produsului

Produsul de bază a firmei noastre este un dispozitiv de tradus portabil numit SIGMO. Printr-un parteneriat cu firma Indiegogo, care a ajutat la finanțarea SIGMO (dezvoltatorii fiind David Barnett și Marti Karrer), dorim să promovăm și, de asemenea, să vindem într-un număr cât mai mare acest gadget portabil, care nu numai că va ajuta și facilita comunicările utilizatorilor ci va deveni ”un bun prieten” în deplasările în străinătate.

Gadget-ul este nou pe piață, fiind capabil să traducă automat în și din 25 de limbi într-o fracțiune de secundă. Este suficient să-i vorbești în limba maternă și el vă oferă traducerea cu o voce electronică. Fie că ești în vacanță în străinătate, fie că ai ședințe sau întâlniri de afaceri, fie că mergi la muzee sau la diverse evenimente ce necesită traducere, îl poți lua oriunde cu tine deoarece, fiind de dimensiune mică, el poate fi purtat la mână (ca un ceas), la centură, prins la piept sau atârnat la gât. El este echipat cu un microfon și un difuzor, existând și un port minijack de 3,5 mm. În cazul în care utilizatorii preferă conectarea unui set de căști pentru a asculta traduceri în particular. Pentru a funcționa dispozitivul este conectat la via Bluetooth-ul telefonului, operând prin folosirea smartphone-ului care rulează sistemul de operare Android sau IOS-ul existent. Carcasa dispozitivului este facut din oțel sau plastic, cu un design la modă. El poate fi purtat și ca un accesoriu.

Gadget-ul Sigmo este foarte folositor și pentru a învăța limbi străine, iar ca dispozitiv secundar, poate să răspundă la apelurile telefonice primite. El este capabil să ofere 8 ore de utilizare și 300 de ore de timp de așteptare înainte de a solicita o nouă reîncărcare. Este foare ușor de folosit. Utilizatorii trebuie doar să seteze limba maternă și limba predominantă a țării vizitate, apasă un buton înainte să înceapă să vorbească în limba lor maternă în microfonul de pe gadget, apoi acesta redă traducerea, după ce ascultă fraza, prin difuzorul dispozitivului. Un al doilea buton al dispozitivului, declanșează dispozitivul pentru a asculta un răspuns în limba stăină, traducând înapoi în limba maternă.

Preview document

Plan de afaceri SC Gadget’s for everyone SRL - Pagina 1
Plan de afaceri SC Gadget’s for everyone SRL - Pagina 2
Plan de afaceri SC Gadget’s for everyone SRL - Pagina 3
Plan de afaceri SC Gadget’s for everyone SRL - Pagina 4
Plan de afaceri SC Gadget’s for everyone SRL - Pagina 5
Plan de afaceri SC Gadget’s for everyone SRL - Pagina 6
Plan de afaceri SC Gadget’s for everyone SRL - Pagina 7
Plan de afaceri SC Gadget’s for everyone SRL - Pagina 8
Plan de afaceri SC Gadget’s for everyone SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Plan de afaceri SC Gadget's for everyone SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?