Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA

Proiect
6/10 (7 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3292
Mărime: 25.62KB (arhivat)
Publicat de: Sofica Nechita
Puncte necesare: 6
Plan de afaceri conceput de mine, predat predat in Fac de Management

Extras din proiect

S.C.LOSIRIS S.A. s-a infiintat in 15.03.1996 ,in orasul Brasov,cu un capital social intergral privat de 200.000.000 lei.Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta “activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica”,conform codului CAEN 5530.Pe parcursul activitatii sale restaurantul si-a marit si consolidat portofoliul de clienti si gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluind de la 45% in anul 1996 la aproximativ 85% in anul 2003.

In present,valoarea lunara a cifrei de afaceri e de aproximativ 140.450.000,25% fiind asigurata de serviciile de catering.Cota de piata a restaurantului este de 5%,fiind sustinuta de serviciile a 29 de angajati(inclusiv echipa manageriala).Strategia companiei vizeaza atingerea intr-un interval de 3 ani a unei cifre de afaceri anuale de cca.37 mld lei,ce va reprezenta aproximativ 10% din piata-tinta.

Echipa manageriala :

Conducerea e asigurata de cei 4 membrii ai echipei manageriale cu o bogata experienta in domeniu si pe pozitii similare:Ion Marinescu-10 ani experienta,Alex Voicu-12 ani experienta,Cristi Donosie-8 ani experienta si Elena Alexandrescu -9 ani experienta,toti aflati in directa subordonare a directorului general Alexandra Ungureanu-15 ani experienta.

Descrierea serviciilor :

Restaurantul LOSIRIS ofera un meniu cu maincaruri si bauturi deosebite,cu specific national sau apartinind bucatariei internationale,clientii sai avind de ales dintr-o gama larga de preparate(aproximativ 220 tipuri distincte).De asemenea sint oferite si servicii de catering.Societatea este

renumita pentru politica stricta de asigurare a calitatii serviciilor sale ,facind din aceasta un avantaj concurential.In consecinta,restaurantul este frecventat de un numar mare de personalitati ale vietii artistice ,politice si ale mediului de afaceri.

Descrierea afacerii si alte informatii :

Ca urmare a cresterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului,in conditiile unei capacitate limitate,s-a hotarit deschiderea unui nou restaurant care vine in intimpinarea tendintelor pietei.

Pentru dezvoltarea activitatii,societatea considera necesara deschiderea unui nou restaurant,investitie care necesita 300.000 euro.Pentru aceasta se urmareste contractarea unui credit,cu o dobinda de 12% pe an.Imprumutul va fi garantat printr-un contract de gaj si ipoteca asupra activelor societatii.

Investitiile vor determina cresterea veniturilor in moneda constanta cu 38% in primul an(N+1),urmata de o crestere de 45% in N+2 si de 5% in urmatorii 2 ani.Proiectul de investitie ofera o rata interna de rentabilitate de 44%,iar indicatorii de rentabilitate indica o marja a profitului de exploatare in crestere de la 17,96%(N+1) la 22,52%(N+5),si de asemenea ,o marja a profitului net in crestere de la 10,64 % (N+1) la 16,85%(N+5).

Termenul de recuperare al investitiei este de 6,2 ani.

II.Prezentarea agentului economic:

S.C.LOSIRIS S.A.este persoana juridica romana cu sediul in strada Semicercului,numarul 5,Brasov,fiind infiintata in actuala forma juridical-societate pe actiuni-si sub actuala denumire in 15.03.1996.

Obiectul principal de activitate il constituie “activitati specifice pentru restaurante”,conform CAEN 5530.

In primii doi ani de activitate firma presta servicii numai in incinta restaurantului.In anul 1998,datorita cererii pentru serviciile sale,capacitatea restaurantului a fost marita cu 70%.

Incepind cu anul 1999,restaurantul LOSIRIS include in oferta sa si servicii de catering,de livrare a produselor comandate la domiciliul clientilor sau la biroul acestora.Initial,acest mod de deservire a fost mai putin utilizat dar,dupa o campanie promotionala de 2 luni,cererea a crescut sustinut,propulsind acest serviciu la aproximativ 25% din cifra lunara a restaurantului.

Preview document

Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 1
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 2
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 3
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 4
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 5
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 6
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 7
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 8
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 9
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 10
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 11
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 12
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 13
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 14
Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri SC LOSIRIS SA.doc

Ai nevoie de altceva?