Plan de Afaceri SC Romfaina SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4104
Mărime: 502.61KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionescu Gheorghe
Proiect prezentat in cadrul Facultatii de Stiinte Economice al Universitatii 'Aurel Vlaicu' Arad.

Cuprins

  1. Cap. I Descrierea afacerii
  2. a) descrierea ideii de afacere
  3. 1) Strategia afacerii
  4. 2) Scopuri şi obiective
  5. b) descrierea societaţii
  6. 1) Prezentarea trecutului firmei
  7. 2)Prezentarea situaţiei actuale
  8. c) descrierea produselor (serviciilor)
  9. d) localizarea firmei, inclusiv a morii
  10. e) descrierea mediului in care evolueaza afacerea
  11. Cap. II Planul de marketing
  12. a) descrierea pietei
  13. b) segmentul de piata urmarit
  14. c) trend-ul pietei
  15. d) concurenta
  16. e) strategia de marketing
  17. 1) Politica de preţ
  18. 2) Strategia de distribuţie
  19. 3) Promovarea şi relaţiile publice
  20. 4) Amenajările necesare
  21. 5) Cercetarea de piaţă
  22. f) identificarea si analiza riscurilor
  23. g) analiza S.W.O.T.
  24. Cap. III Planul operational
  25. a) managementul afacerii
  26. 1) Proprietarii afacerii
  27. 2) descrierea echipei manageriale
  28. 3) organizarea afacerii
  29. b) politica de management a resurselor umane
  30. c) necesarul de finantare
  31. 1) Destinaţia fondurilor
  32. 2) Momentul finanţării
  33. 3) Modul de finanţare
  34. 4) Beneficiul finanţatorului
  35. Cap. IV Planul financiar
  36. a) Venituri previzionate
  37. b) Cheltuieli de producţie anuale
  38. c) Profitul
  39. ANEXA – Organigrama societăţii

Extras din proiect

I. Descrierea afacerii

a) Descrierea ideii de afacere

Firma S.C. ROMFĂINA S.R.L. prestează servicii de comerţ en-detail cu produse agro-alimentare de aproximativ 3 ani. Firma deţine un magazin situat în centrul comercial al oraşului Chişineu-Criş. Pe parcursul activităţii sale magazinul deţinut de societate şi-a mărit şi consolidat portofoliul de clienţi. Clienţi sunt atât persoanele juridice cât şi cele fizice zona oraşului Chişineu-Criş. Calitatea ofertei şi preţurile accesibile atrag un număr important de consumatori şi din satele învecinate.

1) Strategia afacerii

Obiectivul general urmărit de managerul firmei este de a spori numărul de clienţi şi implicit creşterea profitabilităţii prin achiziţionarea unei mori.

Pe baza cunoştinţelor dobândite, succeselor anterioare şi tipului de servicii oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferenţiere calitativă faţă de oferta concurenţei. Deşi în zonă se mai găsesc două mori, acestea nu fac faţă cererii de pe piaţă iar aceste mori sunt modele mai vechi iar făina produsă de ele are un procentaj mai mare de cenuşă (deci nu este aşa de albă). Experienţa şi succesul celor 3 ani de activitate argumentează foarte bine alegerea acestei strategii.

2) Scopuri şi obiective

Principalele obiective ale firmei le vom clasifica în:

 Obiective privind cifra de afaceri

În primul an de la punerea în funcţiune a morii firma doreşte să realizeze o cifră de afaceri lunară de circa 300.000.000 lei.

Începând din anul al doilea de funcţionare îşi propune atingerea unei cifre de afceri de circa 350.000.000 lei.

 Obiective privind rata de profit

În primul an de la punerea în funcţiune a morii, firma îşi doreşte obţinerea unui profit brut de 15% urmând ca în al doilea an acesta sa crească pâna la 20%.

 Obiective privind piaţa

Firma doreşte să-şi creeze o clientelă stabilă atât pentru activitatea de prestări servicii cât si pentru activitatea de producţie. Se doreşte într-o a doua etapă a proiectului, începând din anul al treilea de funcţionare, extinderea activităţii productive prin înfiinţarea unei brutării. Această etapă urmează a fi analizată în detaliu ulterior, în funcţie de volumul acumulărilor realizate în prima etapă.

 Obiective privind concurenţa

La ora actuală în zonă mai funcţionează doar 2 mori care au o tehnologie inferioară în comparaţie cu moara care va fi achiziţionată de această firmă.

În vederea atingerii obiectivului principal al firmei, achiziţionarea unei mori, se va contracta un credit de 300.000.000 lei, rambursabil într-o perioadă de 2 ani.

b) Descrierea societăţii

1) Prezentarea trecutului firmei

Societatea comercială S.C. ROMFĂINA S.R.L. este persoană juridică română cu sediul în str. Libertăţii , nr 52, Chişineu-Criş, judeţul Arad, fiind înfiinţată în 20.10.2002 cu un capital social integral de 10.000.000 lei. Este înmatriculată în Registrul Comerţului cu nr. J 11/1432/2002, cod unic de înregistrare: R 3245621.

Obiectul principal de activitate îl reprezintă „activităţi specifice în domeniul producţiei şi comercializării de produse de panificaţie”, conform codului CAEN 1561.

În primii doi ani de funcţionare, firma a desfăşurat activităţi de comerţ en-detail cu produse agro-alimentare. Pe parcursul activităţii sale, magazinul deţinut de societate şi-a mărit şi consolidat portofoliul de clienţi, gradul de utilizare a capacităţii sale de servire evoluând în această perioadă de la 45% în anul 2002/2003 la aproximativ 75% în anul 2004.

Rezultatele financiare se prezintă astfel: o cifră de afaceri medie de 300.000.000 lei lunar, cu o rată a profitului de 15%, rata lichidităţii este foarte bună. Firma a contractat un credit comercial pe termen scurt, care a fost integral rambursat, iar în prezent nu are nici un credit în derulare.

2) Prezentarea situaţiei actuale

În prezent societatea dispune de un capital social de 100.000.000, reprezentat de un număr de 100 de părţi sociale în valoare de 100.000 fiecare, toate fiind deţinute de patronul firmei. Finanţarea activităţii sale se face predominant din surse proprii, la întocmirea planului de afaceri structura de finanţare a activităţii cuprinzând în proporţie 70% capitaluri proprii (capital social, rezerve, rezultatul exerciţiului) şi 30% datorii curente către furnizori şi instituţii ale statului.

La ora actuală, S.C. ROMFĂINA S.R.L. şi-a consolidat o imagine şi o poziţie favorabilă pe piaţă, valoarea cifrei de afaceri este de 350.000.000 iar odată cu deschiderea morii se preconizează o cifră de afaceri de peste 450.000.000 lei.

Tendinţele pieţei pe care evoluează afacerea sunt favorabile acestei noi investiţii. În urma unui studiu efectuat de INFOmass s-a constatat că populaţia este din ce în ce mai informată şi prin urmare dispusă să achiziţioneze produse de o calitate superioară la acelaşi preţ (sau chiar mai mic). INFOmass este o firmă independentă cu sediul în Iaşi specializată în domeniul studiilor de piaţă şi sondajelor de opinie.

Moara va funcţiona:

- în regim de producţie, adică va produce făină de grâu şi porumb din cereale achiziţionate, făina urmând a fi vândută en-gros;

- în regim de prestări de servicii, adică va măcina cereale pentru locuitorii din zonă, cu plata în natură, sub formă de uium.

Această afacere are reale şanse de reuşită deoarece există o creştere pentru produsele şi serviciile pe care firma le va oferi, poziţia geografică asigurând o bază largă de aprovizionare cu materii prime, fiind într-o zonă cerealieră şi există posibilităţi de desfacere datorită reţelei relativ dezvoltate de drumuri şi căi ferate.

Preview document

Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 16
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 17
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 18
Plan de Afaceri SC Romfaina SRL - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri SC Romfaina SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afacere al Companiei SC Dumivest Premio SRL cu Privire la Deschiderea Noului Punct de Lucru

1. Sumarul planului de afacere Obiectivele planului de afacere Ca urmare a cresterii continue a cererii de produse si servicii comercializate si...

Plan de Afaceri - SC World Cafe SRL

1.PLANUL DE AFACERI AFACEREA reprezintă intenţia unei persoane (fizice/juridice) de a face/a întreprinde în mod intenţionat anumite activităţi în...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul inovării

CURSUL 1 MANAGEMENTUL INOVĂRII NOTIUNI INTRODUCTIVE Necesitatea inovării Suntem în mileniul trei, mileniul dezvoltării inteligenței intuitive....

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?