Plan de Afaceri Spalatorie Auto

Imagine preview
(8/10 din 16 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri Spalatorie Auto.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Management

Extras din document

Produsul 3

Tarifele 4

Piata tinta 5

Afacerea 6

Personalul 8

Promovarea 8

Planul financiar 8

Produsul

Evolutia pietei auto a cunoscut în ultimii ani o puternica crestere, înregistrându-se sporiri de la an la an în ceea ce priveste numarul autovehiculelor vândute în tara noastra. Aceasta evolutie pozitiva se datoreaza cresterii accentuate a numarului de autovehicule importate, mai ales ca urmare a variantei de achizitionare a acestora în sistem leasing.

În consecinta apare drept oportuna infiintarea unei noi spalatorii auto în municipiul Cluj-Napoca, având cel mai mare grad de motorizare din tara. Totodata se impune necesitatea dimensionarii cât mai realiste a cererii prezente si viitoare pentru asemenea servicii, pentru a nu exista surprize neplacute determinate de supraaprecierea acesteia.

Obiectivul acestei noi societati este de a deservi populatia municipiului Cluj-Napoca prin furnizarea de serivicii de tipul spalare si igienizare de autovehicule, atât în exterior cât si în interior, precum si servicii auxiliare cum ar fi: curatat geamuri (cu solutie), silicon, curatat portbagaj (sters praf, aspirat), tratament ceara, spalat motor, curatat jante, curatat tapiserie.

Se preconizeaza în viitor extinderea gamei de servicii, cu o investitie aditionala minima.

Pachetul de servicii cuprinde pentru început:

- SPALAT EXTERIOR

- curatarea smoalei, bitumului de pe caroserie.

- curatarea jantelor cu solutie.

- CURATAT INTERIOR

- aspirat, sters si parfumat.

- se foloseste curatator de geamuri

- POLISHARE AUTO

- polisharea auto este un proces de revitalizare a vopselei, eliminând zgârieturile fine, îmbunatatind înfatisarea masinii si pregatind-o pentru o eventuala ceruire

- CURATARE TAPISERIE

- se face cu solutie profesionala pentru tapiserie curatind diverse pete ca cele de grasime, suc etc., lasând un aspect de nou si un miros placut interiorului automobilului.

Principala problema în derularea unei astfel de afaceri o constituie atât cerintele tot mai ridicate ale agentiilor de protectie a mediului si a primariilor pentru conformarea cu standardele europene, cât si costul apei, materia prima de baza

Tarifele

Pretul serviciilor va fi acceptabil, variind în functie de partea curatata si categoria autovehiculelor (autoturisme, autoutilitare, jeepuri etc), dupa cum urmeaza:

TARIFE

TIP MASINA MANOPERE RON

Autoturisme Exterior 6

Interior 5

Monovolum Exterior 8

Interior 7

Jeep Exterior 9

Interior 7

Autoutilitare Exterior 10

Interior Fata 4

Interior Spate 6

ALTE MANOPERE

DENUMIREA SERVICIULUI RON

Curatat Geamuri (cu solutie) 2.5

Curatat Portbagaj (aspirat, sters praf) 3

Curatat Jante 2

DENUMIREA SERVICIULUI RON

Tapiserie Scaun 10

Tapiserie Bancheta 25

Plafon 20

Panou Usa 5

Mocheta Podea 20

Tapiserie Complet 80

Polish 80

Piata tinta

Din punctul de vedere al posibilitatilor financiare, clientii care apeleaza la aceste servicii se încadreaza în categoria celor cu venituri medii sau superioare, în primul rând pentru faptul ca detin autoturisme, iar în al doilea rând pentru ca sunt dispusi sa plateasca pentru o treaba pe care ar putea sa o faca ei însisi. Ei sunt atât persoane fizice, cât si firme.

În ceea ce priveste preferintele clientilor, trebuie precizat ca cererea are o importanta componenta geografica, de aici si importanta pozitionarii corecte a spatiului în care urmeaza sa se desfasoare activitatea. În viziunea noastra, cel mai indicat ar fi un amplasament aflat pe o sosea importanta a municipiului, cu un trafic intens de masini de toate dimensiunile.

Piata spalatoriilor auto este in plina dezvoltare. Daca acceptam limitarea concurentei în plan geografic, rezulta ca orice firma trebuie sa se compare în primul rând cu societatile de acelasi profil, localizate în imediata apropiere. Analiza comparativa urmeaza sa vizeze dotarile si capacitatile existente, gama de servicii, nivelul tarifelor etc. În functie de aceste elemente se pot lua masurile care se impun pentru obtinerea unei cote de piata cât mai bune pe plan local.

O concurenta puternica este exercitata si de majoritatea benzinariilor, care ofera serviciul de spalatorie auto, fie integral (exterior, interior, motor) prin intermediul unor unitati specializate, fie se limiteaza la spalatul si curatatul parbrizelor.

O componenta aparte a concurentei, dar care nu poate fi trecuta cu vederea, o constituie acele persoane care spala masini în schimbul unor sume foarte mici de bani si chiar spalatorii de parbrize care pot fi întalniti în multe dintre intersectii.

Dintre viitoarea concurenta amintim:

- Belcar Prestserv – Str Ioan Pop de Cluj

- Bepa Impex – Str Fabricii de Zahar

- Cartoon Servcom – Str Ceahlau

- Delba – Str Frunzisului

- Hollyday Fun – Piata Abator

- J Line Impex – Str Liviu Rebreanu

- OMV – Calea Floresti si Calea Turzii

- Petrom – Calea Baciului si Calea Turzii

- Prozib Impex – Str Teodor Mihali

- Spalatoria Nova Star – Calea Dorobantilor

- Tip Top – Bd 21 Decembrie 1989

- Vanol Auto – Str Motilor

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri Spalatorie Auto.doc

Alte informatii

Universitatea “Babes – Bolyai” - Facultatea de Stiinte Economice