Plan Resurse Umane

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 9646
Mărime: 84.16KB (arhivat)
Publicat de: Sever Peter
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Introducere.3
  2. Capitolul I – Prezentarea firmei SC CONTEMPO SA Profil. Misiune. Valori promovate. Strategii de dezvoltare.4
  3. Capitol II Analiza mediului intern si extern.5
  4. 2.1. Analiza pieţei.5
  5. 2.1.1. Tendinţele economiei actuale în sectorul imobiliar.5
  6. 2.1.2 Forţa de muncă existentă pe piaţă.7
  7. 2.1.3. Concurenţa.8
  8. 2.1.4 Legislaţia.9
  9. 2.2 Analiza mediului intern.10
  10. 2.2.1 Organigrama.10
  11. 2.2.2 Cultura organizaţională,.10
  12. 2.2.3 Stilul managerial.11
  13. 2.3 Analiza indicatorilor economico – financiari.12
  14. Capitolul III – Managementul resurselor umane.14
  15. 3.1. Recrutarea, selectarea şi angajarea personalului companiei.14
  16. 3.2. Analiza posturilor.15
  17. 3.3. Evaluarea performanţelor angajaţilor .16
  18. 3.4. Gestiunea carierei personalului.17
  19. 3.4.1. Pregătirea profesională.17
  20. 3.4.2. Dezvoltarea profesională .17
  21. 3.4.3. Planificarea carierei şi promovarea personalului.18
  22. 3.5. Politica de personal în cadrul Contempo.18
  23. 3.5.1. Eficienţa angajaţilor .18
  24. 3.5.2. Motivaţia şi satisfacţia în muncă a personalului.21
  25. Capitolul IV
  26. Elaborarea planului de resurse umane pe baza modelului lui Atwood.22
  27. 4.1 Analiza trecută şi prezentă a organizaţiei din perspectiva indicatorilor de personal.22
  28. 4.2 Metode de analiză calitativă.26
  29. 4.3 Analiza raportului ofertă cerere la nivel de organizaţie.26
  30. 4.4 Evaluarea opţiunilor de criză de personal.27
  31. 4.5 Costuri ale aplicarii strategiei.28
  32. Concluzii.29
  33. Anexa 1.30
  34. Anexa 2.32
  35. Anexa 3.33
  36. Bibliografie.34

Extras din proiect

INTRODUCERE

Activitatea tranzacţiilor imobiliare reprezintă un fenomen economico – social specific civilizaţiei moderne, puternic ancorat în viaţa societăţii şi influenţat de evoluţia acesteia. Adresându-se unor segmente largi şi răspunzând pe deplin nevoilor acestora, activitatea imobiliară se detaşează printr-un înalt dinamism, atât la nivel naţional cât şi internaţional.

Complexitatea fenomenului plasează într-o poziţie centrală prestatorul de servicii imobiliare, obligat să se implice într-un fel sau altul în toate celelalte activităţi care au atingere cu activitatea imobiliară. De fapt, pentru companiile prestatoare de servicii, activitatea se bazează pe competenţa personalului, una dintre cele mai valoroase resurse ale unei companii imobiliare fiind resursele umane.

Lucrarea de faţă îşi propune să abordeze aspecte referitoare la resursele umane ale unei firme din sectorul imobiliar, această alegere fiind motivată de evoluţia pieţei imobiliare din ultima perioadă precum şi de fenomenele turbulente care o influenţează.

Lucrarea este structurată în 4 capitole astfel : primul capitol abordează prezentarea generala a firmei supusă studiului, cel de-al doilea conţine prezentarea mediului intern şi extern al companiei. Al treilea capitol face o analiză a managementului resurselor umane din cadrul companiei, cel de-al patrulea conţine elaborarea propriu-zisa a planului de resurse umane respectând modelul lui Atwood, fiind urmat de o parte de evaluare a acestei strategii de personal.

Schimbările economice induc modificări în piaţa muncii şi în structura forţei de muncă. De-a lungul timpului pentru firmele de servicii, şi în special pentru cele cu activitate imobiliară, s-a produs o modificare de statut a resurselor umane şi a avut loc o amplificare a rolului deţinut de personalul firmei, în special datorită creşterii şi diversificării sectorului terţiar în economiile lumii.

Capitolul I

Prezentarea firmei SC CONTEMPO SA ca model de implementare a unui concept în România

S.C. Contempo SRL este o companie imobiliră tânără, nouă pe piaţa din România, un proiect dezvoltat pentru piaţa din ţara noastră de către unul dintre cele mai importante grupuri de real-estate din Spania şi din Europa, în parteneriat cu firma spaniola GIS, care desfăşoară de peste cinci ani afaceri imobiliare de succes în România. Contempo îşi propune să valorifice experienţa în afaceri imobiliare a grupului, care activează în această industrie de peste 25 de ani, iar din anul 2005 şi-a deschis filiale în Polonia şi România. Acest grup deţine în Bucureşti terenuri pentru constructia a 1.000 de apartamente şi dezvoltă în prezent trei proiecte rezidenţiale, unul dintre acestea fiind Palace Residence, în Nordul capitalei, care cuprinde 88 de apartamente, duplexuri şi locuri de parcare. Serviciile firmei se adresează atât clienţilor individuali, cât şi investitorilor şi dezvoltatorilor de proiecte imobiliare prezenţi pe piaţa din România, cărora le oferă servicii complexe, precum consultanţă în realizarea master-planului pentru optimizarea eficientă a locaţiei, strategie de marketing, strategie de vânzări, asistenţă juridică, precum şi un substanţial suport media propriu (web-site, revistă, broşuri, campanii de comunicare).

Compania Contempo se încadreaza în rândul companiilor mijlocii, avand un numar de 52 de angajaţi şi urmărind dezvoltarea unei reţele de magazine imobiliare, locaţii proprii, care oferă clienţilor soluţii şi servicii complete, cu privire la toate tipurile de tranzacţii imobiliare, consultanţă financiară şi juridică, la standarde internaţionale. Firma propune un nou concept pe piaţa din România, acela de magazin imobiliar. Acesta a fost deja implementat pe piaţa de real-estate din Spania, unde a înregistrat un real succes, ceea ce a determinat managemetul să creadă că grupul va obţine rezultate foarte bune şi pe piaţa imobiliară românească, devenind un trend-setter în acest domeniu. Dinamica şi potenţialul de dezvoltare ale acestui segment au fost principalele motive care au stat la baza deciziei de a intra pe piaţa din România, declara Partner Manager Contempo. Firma deţine la ora actuala 4 locaţii în Bucureşti, în zone centrale precum: Piaţa Victoriei, Moşilor, Dorobanţi şi Piaţa Unirii, urmând ca in viitorul apropiat, reţeaua de magazine să ajungă la un numar de 7 locaţii, care să acopere fiecare zonă din capitală.

Capitolul II ANALIZA MEDIULUI INTERN ŞI EXTERN

2.1. Analiza pieţei

2.1.1. Tendinţele economiei actuale în sectorul imobiliar

Până în anul 2003 piaţa imobiliară din România a avut o creştere relativ lentă de maximum 5% pe an. Datorită lipsei de spaţiu locativ şi apariţiei creditelor ipotecare, începand cu anul 2003 s-a înregistrat o explozie a preţurilor, înregistrandu-se creşteri de peste 50% anual.

Diferenţa majoră dintre cererea şi oferta de pe piaţa imobiliară, precum şi deschiderea tot mai mare a bancilor către creditare au făcut ca România să fie o destinaţie preferată pentru investitori. În momentul de faţă, piaţa imobiliară din România a atins limite superioare prin activitatea desfăşurată de un număr mare de agenţi economici, activitate călăuzită de conceptul de marketing.

Din punct de vedere al gradului de libertate, putem spune că piaţa imobiliară este o piaţă liberă, caracterizată de desfăşurarea nestingherită a întocmirii actelor de vânzare-cumpărare. Înainte de 1989 nici macar nu se putea vorbi despre o piaţă imobiliară dat fiind faptul că nu există o concurenţă, nu existau agenţii imobiliare, serviciile de vânzare cumparare fiind realizate doar prin intermediul notarilor. Astfel putem spune că înainte de 1989 aveam o piaţă controlată o piaţă impusă care nu oferea posibilitatea libertăţii de acţiune. Un exemplu în acest caz este utilizarea unor preţuri standard pentru bunul imobiliar vandabil, emise în vederea întocmirii actelor de vânzare cumpărare, aceste preţuri fiind aşadar stabilite de către stat fără a putea fi influenţate de către vânzător într-un mod favorabil acestuia. Bunurile imobiliare nu se puteau vinde la un preţ mai mare decât cel stabilit prin lege şi calculat în funcţie de vechimea imobilului precum şi de zona în care se află.

Preview document

Plan Resurse Umane - Pagina 1
Plan Resurse Umane - Pagina 2
Plan Resurse Umane - Pagina 3
Plan Resurse Umane - Pagina 4
Plan Resurse Umane - Pagina 5
Plan Resurse Umane - Pagina 6
Plan Resurse Umane - Pagina 7
Plan Resurse Umane - Pagina 8
Plan Resurse Umane - Pagina 9
Plan Resurse Umane - Pagina 10
Plan Resurse Umane - Pagina 11
Plan Resurse Umane - Pagina 12
Plan Resurse Umane - Pagina 13
Plan Resurse Umane - Pagina 14
Plan Resurse Umane - Pagina 15
Plan Resurse Umane - Pagina 16
Plan Resurse Umane - Pagina 17
Plan Resurse Umane - Pagina 18
Plan Resurse Umane - Pagina 19
Plan Resurse Umane - Pagina 20
Plan Resurse Umane - Pagina 21
Plan Resurse Umane - Pagina 22
Plan Resurse Umane - Pagina 23
Plan Resurse Umane - Pagina 24
Plan Resurse Umane - Pagina 25
Plan Resurse Umane - Pagina 26
Plan Resurse Umane - Pagina 27
Plan Resurse Umane - Pagina 28
Plan Resurse Umane - Pagina 29
Plan Resurse Umane - Pagina 30
Plan Resurse Umane - Pagina 31
Plan Resurse Umane - Pagina 32
Plan Resurse Umane - Pagina 33
Plan Resurse Umane - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Plan Resurse Umane.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Resurselor Umane

1. Fundamentele teoretico-metodologice ale managementului comparat al resurselor umane Managementul comparat este o ştiinţă relativ nouă,...

Perfecționarea activității manageriale privind utilizarea eficientă a resurselor umane

Introducere Pentru reuşita unei organizaţii în etapa de tranziţie, cea mai dificilă problemă este propria ei schimbare. Politica de schimbare este...

Nestle - management și politică de resurse umane

I. PREZENTARE GENERALA NESTLE Compania elveţiană Nestlé, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondată în anul 1866 de către Henri...

Influența resurselor umane asupra succesului unei firme

INTRODUCERE În conditiile politico-economice actuale, Industria de Confectii din România traverseaza un moment de criza si în acelasi timp se afla...

Dinamica Motivațională și Recompensele

Capitolul 1 Generalitaţi privind managementul resurselor umane 1. Resursele umane şi Managementul resurselor umane- aspecte conceptuale Practica...

Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca

INTRODUCERE Firma la care s-a desfăşurat stagiul de practică în perioada 19 iunie – 5 august 2010 se numeşte S.C. PROMO MARKET S.R.L. Cluj-Napoca....

Analiza Porter la compania Tymbark Maspex

ABSTRACT The mother company, Maspex Wadowice, has a history of almost 25 years, originaly from Poland. Maspex Company has been present in Romania...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Te-ar putea interesa și

Managementul resurselor umane

DIN PARTEA AUTORULUI Succesul, performanta si competitivitatea oricarei organizatii depind, in mare masura, de continutul si calitatea...

Recrutarea, selecționarea și angajarea personalului la SC Mopar SA Reșita

CAP.1 NOŢIUNI GENERALE CU PRIVIRE LA MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE 1.1. GENEZA RESURSELOR UMANE Managementul resurselor umane, ca orice domeniu...

Managementul Resurselor Umane

INTRODUCERE Una din cele mai importante valori a unei organizaţii o reprezintă resursa umană. Nici o organizaţie nu poate funcţiona bine fără...

Plan Afaceri M&C Construct

Se realizeaza acest plan de afaceri pentru crearea unei afaceri în domeniul constructiilor în regiunea Câmpina si implicit pe Valea Prahovei....

Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală

CAPITOLUL I CADRUL LEGISLATIV SI ORGANIZATORIC 1.1 Administraţia publică. Categorii de resurse umane 1.1.1 Administraţia publică centrală şi...

Plan strategic de calcul al fluctuației de personal privind resursele umane din organizația High-Life Spa

Introducere Lipsa unei viziuni privind analiza si managementul fluctuatiei de personal conduce la scaderea performantelor unei organizatii, atat...

Managementul resurselor umane - SC Apa Nova Bucuresti SA

Capitolul 1- Prezentarea organizatiei S.C.Apa Nova Bucuresti S.A. 1.1. Prezentarea obiectului de activitate al S.C. Apa Nova Bucureşti S.A....

Managementul resurselor umane la Muzeul Național Cotroceni

INTRODUCERE Cultura înseamnă dezvoltarea perfectă și egală a omului în toate privințele. John Burroughs La nivelul unei organizații și întregii...

Ai nevoie de altceva?