Plan strategic pentru dezvoltarea unui cabinet individual de cardiologie

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1780
Mărime: 45.09KB (arhivat)
Publicat de: Eremia Spiridon
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Introducere

Scopul acestui proiect este înființarea unui cabinet medical de cardiologie care sa ofere servicii medicale de calitate la un standard inalt intr-un spațiu modern oferit de o echipa bine pregatita si care sa corespunda cu nevoile si asteptările pacienților.

O treime din numarul total de decese la nivel mondial este cauzata de BCV, care constituie astfel principala cauza de deces pe plan mondial. Mai mult, BCV sunt responsabile de mai multe decese in lume decat cancerul, insuficienta respiratorie cronica si diabetul zaharat cumulate.

Pe langa impactul pe care il au asupra tarilor si populatiei ca factori de deces, BCV constituie totodata o cauza majora de handicap si afectiuni cronice, reprezentand o povara considerabila pentru sistemele medicale si economie.

Astfel obiectivul cabinetului este de a depista si trata corect afectiunile cardiace .Afectiunile cardiovasculare sunt atent evaluate clinic, biologic si imagistic. Consultatia de cardiologie este insotita de evaluare electrocardiografica,se efectueaza echocardiografia si echografia vaselor mari prin metoda Doppler color. Se urmaresc afectiunile cardiovasculare dintre cele mai variate (hipertensiunea arteriala, valvulopatii, tulburari de ritm, cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca), se evalueaza severitatea lor si se initiaza tratamentul adecvat sub control periodic.

Totodata se ia in discutie profilaxia afectiunilor cardiovasculare prin schimbarea stilului de viata si recomandarea unui regim igieno-dietetic.

Bolile cardiovasculare reprezinta una din cele mai frecvente cauze ale mortalitatii in tara noastra. Ele pot avea frecvent manifestari reduse in fazele initiale si un simplu consult de specialitate poate duce la diagnosticarea si tratarea acestora din vreme scazand astfel costurile necesare tratatari bolnavilor cronici.

Identificarea si tratarea principalilor factori de risc cardiovasculari (fumatul, hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, nivelul crescut al grasimilor din sange, obezitatea)este unul din obiectivele cabinetului care duce la cresterea semnificativa a calitatii vietii si a supravietuirii.

Descriere cabinet

Cabinetul este situat in zona centrala a orasului Suceava intr-un apartament la parter cu intrare la strada principal.Apartamentul a fost amenajat pentru a putea indeplinii standardele de functionare si are in componeța:

- Sală de așteptare dotată cu scaune, mese, pliante informative,programul de lucru , numeleși gradul asistentului medical, afișe privind drepturile și obligațiile pacienților, interzicerea fumatului, interzicerea accesului cu animale, programările consultațiilor și ale examenelor de bilanț, lista prețurilor pentru serviciile care nu sunt decontate de către CAS.

- Cabinetul de consultatie care are aproximativ 10 m2 dotat cu birou, scaune ,canapea de consultație

- Sala de tratament in care se efectueaza investigatiile specifice EKG ecocardiografie . canapea de tratamente si conține măsuță de instrumente , recipiente pentru deșeuri ,dulap medicamente ,dulap instrumente ,masuta aparate, trusa de prim ajutor.

- Grup sanitar

Dotarea minimă obligatorie a cabinetului de cardiologie conform Ord 153/26.02.2003 emis de MSF

Aparatură

- aparat de măsurat tensiunea arterială;

- oscilometru;

- termometru;

- electrocardiograf;

- ecocardiograf;

- echipament pentru testare de efort;

- aparat de monitorizare EKG ambulatorie (Holter)

- cântar adulti ,taliometru

Resurse umane

Echipa medicala este compusa dintr-un medic specialist în Cardiologie Competenta Ecocardiografie generala si o asistenta medicala generalist.

Personal auxiliar: menajera cu contract pe 2 ore 5 zile pe saptămână si contabil care se va ocupa de logistica cabinetului .

Venituri

Pentru infiintiarea cabinetului achiziția unui spațiu, dotarea cu echipamente mobilier și realizarea unui site de prezentare am aplicat pentru Programul România StartUp Nation in urma caruia am pimit un fond de 25.000 euro.

Veniturile cabinetului medical provin din servicii medicale prestate in baza contractului incheiat cu casa de asigurari de sanatate , servicii medicale cu plata directa din partea beneficiarilor; donatii si sponsorizari.

Servici medicale

In baza contractului încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Suceava (CASMS), pacientii care se prezinta la cu bilet de trimitere de la medicul de familie vor putea beneficia gratuit de consult medic specialist cardiolog si electrocardiograma. In plus, la indicatia medicului cardiolog, pot efectua pe baza biletului de trimitere examen Holter ECG/24 ore, Holter TA/24 ore sau Test ECG de effort.

Bibliografie

1. ORDONANȚĂ Nr. 124 din 29 august 1998 *** Republicată, privind organizarea și funcționarea cabinetelor medicale

2. ORDIN Nr. 153 din 26 februarie 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind înființarea, organizarea și funcționarea cabinetelor medicale

3. ORDIN Nr. 1338 din 31 iulie 2007 pentru aprobarea Normelor privind structura funcțională a cabinetelor medicale și de medicină dentară

4. .http://www.aippimm.ro/articol/programe/start-up-nation-2017/start-up-nation-2017

5. https://www.noulcodfiscal.ro/titlu-4/

Preview document

Plan strategic pentru dezvoltarea unui cabinet individual de cardiologie - Pagina 1
Plan strategic pentru dezvoltarea unui cabinet individual de cardiologie - Pagina 2
Plan strategic pentru dezvoltarea unui cabinet individual de cardiologie - Pagina 3
Plan strategic pentru dezvoltarea unui cabinet individual de cardiologie - Pagina 4
Plan strategic pentru dezvoltarea unui cabinet individual de cardiologie - Pagina 5
Plan strategic pentru dezvoltarea unui cabinet individual de cardiologie - Pagina 6
Plan strategic pentru dezvoltarea unui cabinet individual de cardiologie - Pagina 7
Plan strategic pentru dezvoltarea unui cabinet individual de cardiologie - Pagina 8
Plan strategic pentru dezvoltarea unui cabinet individual de cardiologie - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Plan strategic pentru dezvoltarea unui cabinet individual de cardiologie.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - Kinderstudio - Grădinița pentru cei mici

1. Scurta introducere Punctele cheie ale acestei afaceri sunt constituite din: - Buna organizare a conducerii - Idei originale si actiuni...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?