Planificarea unei Cine Diplomatice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 2844
Mărime: 1.06MB (arhivat)
Publicat de: Barbu Gheorghiță
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. CUPRINS 2
  2. Etapele planificării cinei diplomatice 3
  3. 1. Introducere 3
  4. 2. Eveniment – scurtă descriere 3
  5. 3. Planul de comunicare
  6. 3.1. Scop şi obiective ale comunicării
  7. 3.1. Trecerea în revistă a publicurilor
  8. 3.2. Stabilirea mesajului: axa evenimentului
  9. 3.3. Mesaje pe categorii de public
  10. 3.4. Plan cronologic şi stabilirea bugetului campaniei
  11. 3.5. Evaluarea acţiunilor
  12. 4. Desfăşurarea cinei diplomatice
  13. 4.1. Locaţie
  14. 4.2. Meniu
  15. 4.3. Planul de plasare la masă
  16. 5. Sponsori potenţiali
  17. Bibliografie

Extras din proiect

Etapele planificării cinei diplomatice

1. Introducere

În vara anului 1885 a fost înfiinţat primul consulat onorific al României în Spania, la Barcelona. După zece ani, la 8 iunie 1895, consulatul onorific era ridicat la rangul de consulat general. După Primul Război Mondial, vor fi înfiinţate consulate onorifice ale României în următoarele oraşe: Bilbao, Cartagena, Las Palmas, Malaga şi San Sebastian, la Madrid fiind creat al doilea consulat general (după cel din Barcelona). În contextul războaielor mondiale relaţiile diplomatice între cele două ţări nu au mai fost atât de strânse, pentru ca odată cu instaurarea regimului comunist acestea să nu mai constituie o prioritate.

După anul 2000, relaţiile dintre România şi Spania s-au intensificat în contextul aderării şi ulterior intrării României în Uniunea Europeană corelată cu migrarea masivă a forţei de muncă româneşti pe teritoriul Uniunii.

Astăzi, Ambasada României în Spania are un rol activ în promovarea imaginii ţării şi rezolvarea problemelor cetăţenilor români stabiliţi în Spania.

Printre cele mai importante contacte bilaterale stabilite între cele două ţări menţionăm:

- Noiembrie 2007: Vizita ministrului pentru IMM, comerţ, turism şi profesii liberale, domnul Ovidiu Silaghi, în Comunităţile Autonome Castilla-La Mancha şi Andaluzia;

- Octombrie 2008: Participarea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, la Forumul Asociaţiilor Româneşti din Europa şi America de Nord;

- Ianuarie 2009: Vizita Doamnei Elena Udrea Ministrul Turismului din România, care participă la târgul de turism din Madrid.

2. Eveniment – scurtă descriere

Ambasada României, prin reprezentanţii săi îşi propune organizarea unei cine diplomatice între: Marius Baciu, ambasadorul României şi ministrul muncii şi afacerilor sociale, Jesus Caldero.

Spre deosebire de o cină obişnuită de afaceri, o cină diplomatică are pe lângă funcţia de a binedispune participanţii şi o funcţie formală care “dă posibilitatea şefilor şi membrilor misiunilor diplomatice să dea de ştire în mod neoficial membrilor Ministerului Afacerilor Externe sau politicienilor, oamenilor de afaceri şi altor diplomaţi, despre propunerile pe care ar dori să le facă, dar pe care preferă să nu le exprime în scris sau să le înainteze oficial, de teama ca rezultatul să nu fie unul negativ” .

În plus, poate avea următoarele obiective :

- să îmbunătăţească imaginea publică despre ţara lor;

- să obţină opinii şi informaţii de la cetăţenii locali şi de la alţi diplomaţi;

- să lege prietenii şi să stabilească contacte care se pot dovedi utile;

- să dea posibilitatea soţiilor să se întâlnească pentru a putea împărtăşi şi discuta probleme de interes reciproc.

Evenimentul se va organiza la renumitul restaurant La Taula din Barcelona, în seara zile de 21 februarie 2009. În calitate de gazdă se va găsi Mariu Baciu, ambasadorul României, alături de soţia sa, Alina Baciu. În postura de oaspete de onoare se află ministrul muncii şi afacerilor sociale Jesus Caldero care va fi însoţit de soţia sa, Ariana Caldero. De asemenea vor mai participa oficiali din cadrul ambasadei României- ataşatul pe probleme de muncă şi sociale, Cristina Florea, economistul Elena Ionescu, şef departament financiar şi administrativ precum şi oficiali spanioli- secretarul de stat al Uniunii Europene din Ministerul afacerilor externe şi cooperării Albert Navarro.

3. Planul de comunicare

În scopul mediatizării evenimentului se va realiza o campanie de promovare, urmărind informarea publicurilor ţintă. Campania se va desfăşura atât în România, cât şi în Spania. În acest sens, se vor utiliza spoturi radio, reclame televizate şi se vor distribui broşuri cu conţinut informativ referitor la cina organizată de ambasada României.

3.1. Scop şi obiective ale comunicării

Scopul comunicării constă în evidenţierea bunelor relaţii dintre România şi Spania, precum şi colaborarea permanentă dintre acestea.

Obiectivele comunicării vizează următoarele aspecte:

- informarea comunităţii româneşti din Spania cu privire la implicarea misiunii diplomatice în rezolvarea celor peste 2000 de cazuri în care românii au rămas fără loc de muncă;

- determinarea unui procent de 20% din numărul angajatorilor spanioli să fie receptivi la ideea de a angaja cetăţeni români;

- determinarea a cel puţin 3 ziare de mare tiraj să relateze despre eveniment;

- creşterea în proporţie de peste 25% a încrederii românilor în a apela la serviciile ambasadei;

- determinarea a cel puţin 3 asociaţii româneşti din Spania să se implice în promovarea forţei de muncă.

3.1. Trecerea în revistă a publicurilor

Prin intermediul acestei campanii sunt vizate două categorii de publicuri:

- Public principal: românii care se află în căutarea unui loc de muncă, precum şi angajatorii spanioli.

- Public secundar: totalitatea românilor care sunt stabiliţi în Spania şi comunităţile din care aceştia fac parte.

3.2. Stabilirea mesajului: axa evenimentului

Cina organizată de Ambasada României va fi adusă la cunoştinţa publicului pentru a evidenţia nivelul de implicare a autorităţilor române în rezolvarea diverselor probleme ce apar în comunităţile româneşti din Spania.

3.3. Mesaje pe categorii de public

Mesajele folosite pentru mediatizarea evenimentului sunt diferite având în vedere cele două categorii de public.

Astfel, către publicul principal se va transmite un mesaj care să pună în evidenţă egalitatea de şanse la angajare pentru cetăţenii ambelor ţări, accentuând receptivitatea ministrului muncii şi afacerilor sociale în a îmbunătăţi situaţia actuală.

Pe de altă parte, publicul secundar va fi încurajat să apeleze cât mai mult la ajutorul pe care România îl oferă prin intermediul reprezentanţilor săi folosind sloganuri precum: România te sprijină! România nu te-a uitat! Luptăm pentru dreptul tău la un loc de muncă în Spania!

Pentru promovarea mesajelor menţionate anterior se vor folosi atât medii de informare cât şi tehnici de relaţii publice. În acest scop utilizăm internetul prin postarea de informaţii privind locaţia si data cinei, subiectul de discuţie şi participanţii pe site-ul ambasadei (www.madrid.mae.ro), precum şi pe diferite forumuri utilizate de români (forum.spaniaromânească.com). De asemenea se vor utiliza presa scrisă (ziarele Român în lume, El mundo etc.) şi radioul, prin difuzarea de diferite spoturi care mediatizează evenimentul ( radioul online Român în lume ). Departamentul de relaţii publice al ambasadei va emite un comunicat de presă prin care va informa şi presa română despre desfăşurarea evenimentului .

Preview document

Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 1
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 2
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 3
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 4
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 5
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 6
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 7
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 8
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 9
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 10
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 11
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 12
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 13
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 14
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 15
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 16
Planificarea unei Cine Diplomatice - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Planificarea unei Cine Diplomatice.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?