Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 6986
Mărime: 64.48KB (arhivat)
Publicat de: Adriana G.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. DESCRIEREA AFACERII
  2. 2. PLANIFICAREA DE MARKETING
  3. 3. PLANIFICAREA PRODUCTIEI SI A OPERATIUNILOR
  4. 4. PLANIFICAREA RESURSELOR UMANE
  5. 5. PLANIFICAREA FINANCIAR-CONTABILA
  6. 6. MANAGEMENTUL RISCURILOR
  7. CONCLUZII
  8. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

1. DESCRIEREA AFACERII

Se spune ca un om de afaceri este capabil sa scoata bani si din piatra seaca. De ce sa nu incercam sa scoatem bani si din gura de sarpe? Ei bine, aflati ca pretul unui gram de venin poate ajunge sa coste si 2000 de euro, de 40 de ori mai mult decat un gram de aur.

Veninul de sarpe este larg utilizat in medicina si este un ingredient pretios in pregatirea unor medicamente si antidoturi. De asemenea, este utilizat in medicina homeopata. Veninul de vipera este folosit in tratarea a numeroase afectiuni, de la lepra si epilepsie, pana la cancer. Mai mult decat atat, veninul ajuta la producerea unor substante care sunt folosite de catre biochimisti in timpul cercetarilor stiintifice. Acest aspect este esential pentru dezvoltarea de noi medicamente.

In ciuda avantajelor, Cresterea viperelor pentru venin este putin fructificata la noi in tara, la standardele stabilite de legislatie si fara a pune in pericol ecosistemul natural al acestor animale. Ne adresam unei piete care are un potential neexploatat deosebit, in Romania existand numai trei astfel de ferme (SC FAVIAMMODYTES SRL – comuna Ortisoara, judetul Timis, SC VENOMCURE SRL – comuna Baneasa, judetul Giurgiu, si SC VENONROM SRL – Cluj-Napoca, judetul Cluj). Spre exemplu, in alte tari, multe companii farmaceutice au propriile lor crescatorii de vipere pentru a-si asigura cantitatile necesare de venin. Pe de alta parte, veninul serpilor a devenit elixirul tineretii si al sanatatii. Acesta este folosit in industria farmaceutica si mai nou in cea cosmetica, pentru combaterea ridurilor.

Cererea este intr-o continua crestere, iar oferta este inca mica, astfel incat avem sansa sa intram pe o Piata in care concurenta este scazuta.

Ferma de vipere indeplineste toate trasaturile afacerii ideale pentru un antreprenor la inceput de drum, pentru ca se poate demara cu investitii modice, aduce un profit substantial, necesita munca putina si usoara, iar recuperarea investitiei se face rapid. O ferma de vipere care actioneaza folosind mijloace legale este o afacere care se dezvolta de la sine, numarul exemplarelor crescand semnificativ de la un an la altul, fapt datorat reproducerii pe cale naturala.

Piata de venin are un trend crescator de 5% pe an. In prezent, principalii furnizori de venin de sarpe pe piata internationala sunt China, India si Thailanda. In ceea ce priveste tarile din UE, potrivit Eurostat, in anul 2011 au fost importate 2.789 kg de venin de sarpe. Germania a fost cel mai mare importator (20%), urmata de Tarile de Jos (13%), Franta (12%), Regatul Unit (11%) si Spania (9%).

Daca cererea mondiala pentru acest produs a fost de aproximativ 6.685 kg in 2011, nevoile tarilor din UE s-au situat undeva la jumatatea acestei cifre. Iata, asadar, potentialul substantial pe care il prezinta Uniunea Europeana. Pentru 2015, se prognozeaza o cerere mondiala de 8.126 kg.

SC VipVen SRL este o firma de comert cu capital integral privat, avand drept obiect principal de activitate, Cresterea viperelor din specia ammodytes ammodytes, in scopul recoltarii veninului acestora. VipVen este o societate cu raspundere limitata, cu 8 asociati. Reprezentantul societatii este Andrei Ionescu. Firma va fi infiintata in apropierea orasului Slobozia si va functiona in conformitate cu reglementarile legale actuale, cu certificat de inregistrare fiscala la Oficiul National al Registrului Comertului, din cadrul Ministerului Justitiei si Libertatilor cetatenesti din Romania.

Cheltuielile nu vor depasi 16.500 euro, 14.000 dintre acestia fiind alocati pentru achizitionarea viperelor, iar restul alocandu-se cheltuielilor de amenajare si dotare a spatiului si terariilor.

VipVen isi va desfasura activitatea conform prevederilor ordonantei Guvernului nr. 42/2004, aprobata cu modificari si completari prin legea nr. 215/2004 si va avea autorizatie de functionare sanitar-veterinara, eliberata in baza conditiilor impuse de catre Directia Sanitar-Veterinara a judetului Ialomita.

Asociatii firmei vor trebui sa obtina toate aprobarile de la Agentia de Mediu si de la Directia Sanita-Veterinara, ulterior dovedirii provenientei animalelor, pe baza certificatului de provenienta.

Ordonanta de Urgenta nr. 57 din 20 iunie 2007, privind regimul ariilor protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, interzice capturarea speciilor protejate. Incalcarea prevederilor ordonantei de urgenta atrage raspunderea civila, materiala, contraventionala sau penala, dupa caz.

Preview document

Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 1
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 2
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 3
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 4
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 5
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 6
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 7
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 8
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 9
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 10
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 11
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 12
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 13
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 14
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 15
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 16
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 17
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 18
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 19
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 20
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 21
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 22
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 23
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 24
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 25
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 26
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 27
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 28
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 29
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 30
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 31
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 32
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 33
Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Planul de Afaceri al Firmei SC Vip Ven SRL Ferma de Vipere.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Plan de afaceri City Cafe

1.Sinteza planului de afaceri Societatea S.City Cafe SRL si-a inceput activitatea in anul 2010.Cafeneaua City Cafe isi propune sa devina o...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?