Politici și strategii privind dezvoltarea urbană a Municipiului Roșiorii de Vede

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 36 în total
Mărime: 650.28KB (arhivat)
Publicat de: Antim Gavrilă
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Florina Bran
Academia de Studii Eonomice Facultatea de Management - Administraţie Publică

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. Introducere 3
  3. Capitolul I – Caracteristicile spaţiului urban în municipiul Roşiorii de Vede 4
  4. Capitolul II – Dimensiunea economică si ecologică a spaţiului urban in municipiul Rosiorii de Vede 8
  5. Capitolul III – Gestiunea resurselor in spaţiul urban 21
  6. Concluzii şi propuneri 32
  7. Bibliografie 34

Extras din proiect

Introducere

Pentru Lucrarea de licenţă am ales ca temă, “ Politici şi strategii privind dezvoltarea urbană , a municipiului Roşiorii de Vede” , ce reprezintă, prezentarea unei imagini detaliate a oraşului Rosiorii de Vede şi realizarea unei analize şi descrieri a îmbinării dintre cadrul natural şi cadrul economico-social, evidenţiindu-se punctele forte şi punctele slabe pentru ca în final să se cunoască destul de bine situaţia prezentă.

În cadrul acestei lucrări, am incercat să realizez prin intermediul cuvintelor, o imagine de ansamblu , a ceea ce reprezintă , acest municipiu ,a tuturor elementelor ce îl alcătuiesc şi ii creează o notă de distincţie în raport cu celelalte localităţi de pe harta României şi totodata am realizat,o incadrare corectă a oraşului in clasamentul naţional,rezultată în urma specificităţii sale.

Realizarea acestei lucrări ,contribuie la formarea unei idei mult mai detaliate despre municipiul Roşiorii de Vede,şi tot ce reprezintă acesta,impreună cu cadrul natural şi cadrul antropic,ce formează un tot unitar ,aflat intr-un echilibru permanent pentru binele cetăţenilor oraşului.

I.Caracteristicile spaţiului urban în municipiul Roşiorii de Vede.

Spaţiul urban este conceput ca o entitate ce impreună cu spaţiul rural compune spaţiul geografic, naţional.

Acesta se caracterizează printr-o mare densitate a populaţiei şi a construcţiilor,o poziţie aparte in procesul schimburilor de valori,cu funcţii de concentrare ,transformare şi redistribuire a bunurilor spirituale şi materiale ,cu un mediu ambiental puternic antropizat.

Spaţiul urban este de asemenea ,un spaţiu economic, care prezintă cele mai mari densitaţi de investiţii şi echipamente pe unitate de suprafată ,reunind majoritatea capitalurilor disponibile ,chiar şi pe cele provenite din spaţiul rural,dar mai poate reprezenta şi locul multiplelor conflicte şi contradicţii între cadrul urban şi cadrul natural.

Municipiul Roşiorii de Vede este situat în partea de vest a judeţului Teleorman, în lunca rîului Vedea, la 35 km distanţă de municipiul Alexandria – reşedinţa judeţului şi la 125 km de municipiul Bucureşti – capitala ţării.

Cea mai mare parte a caselor din oraş sunt aşezate în lunca înaltă a râului Vedea, la altitudinea absolută de 82,5 m, însă cea mai mare parte a întreprinderilor industriale s-au ridicat pe vechea terasă vestică a rîului, pînă la altitudinea de 99 m atingând nivelul câmpiei care domină oraşul.

-Organizarea spaţiului urban este foarte bine realizată,îmbinându-se armonios spaţiul rezidenţial reprezentat de totalitatea construcţiilor de locuinţe şi locurile aferente acestora şi spaţiul industrial ce cuprinde totalitatea întreprinderilor industriale şi a celor economice ,care işi desfăsoară activitatea pe teritoriul municipiului Roşiorii de Vede.

Conținut arhivă zip

  • Politici si Strategii privind Dezvoltarea Urbana a Municipiului Rosiorii de Vede.ppt

Alții au mai descărcat și

Economie regională - analiza regiunii de dezvoltare nord - est

Caracteristici demo-geografice Regiunea Nord-Est este cea mai întinsă regiune a României, având o suprafaţă de 36.850 kmp (15,46% din suprafaţa...

Proiect economie regională - analiza regiunii de dezvoltare vest

Caracteristici demo-geografice Regiunea Vest are o suprafata de 32.034 Km (13,4 % din suprafata tarii) si este compusa din 42 orase (din care 12...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?