Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5294
Mărime: 247.70KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Subiectul I : Prezentarea afacerii
  2. 1.1. “Extra size shoes for women and man” . pag 2
  3. 1.2. Sloganul de promovare . pag 3
  4. 1.3. Afiş publicitar . pag 3
  5. Subiectul II : Rolul şi activităţile managerului în domeniu serviciilor
  6. 2.1. Rolul şi activităţile managerului . pag 3
  7. Subiectul III : Analiza SWOT
  8. 3.1. Analiza SWOT a firmei “Extra size shoes for women and man” . pag 5
  9. Subiectul IV : Variante de decizie
  10. 4.1. Variante de decizie . pag 6
  11. Subiectul V : Criterii de selecţie
  12. 5.1. Criterii importante pentru selecţia unui angajat . pag 8
  13. Subiectul VI : Evaluarea calităţii serviciilor
  14. 6.1. Evaluarea calităţii serviciilor de alimentaţie . pag 10
  15. Subiectul VII : Cod de etică
  16. 7.1. Elaborarea codul de etică pentru firma Orange România . pag 13
  17. Bibliografie . pag 18

Extras din proiect

I. Prezentarea afacerii

1.1. Extra size shoes for women and man

În prezent multe femei sunt nemulţumite de confortul şi calitatea pantofilor, în special a celor cu toc. Acestea se confruntă cu o serie de inconveniente în ceea ce constau pantofii, precum: lipsa numărului dorit, în special a numerelor foarte mici (34, 35, 36), lipsa confortului, existeţa calapoadelor imposibil de purtat, tocuri inadecvate, materiale de proastă calitate şi multe altele. Deasemenea mulţi bărbaţi se confruntă cu diverse inconveniente în ceea ce consatu pantofii, şi anume lipsa numărului dorit, în special a celor mari (de la 44 în sus) şi calitatea redusă a materialelor din care sunt confecţionaţi.

Această idee de afeceri constă în fabricarea papucilor de bărbaţi şi damă, în special a celor cu toc, la comandă. Societatea comericală se va adresa persoanelor de sex masculin şi feminin, cu vârste cuprinse între 16 - 50 de ani , cu venituri medii şi mari (1501 - 2200 lei, peste 2201 lei) din mediul urban şi cu un stil de viaţă activ. Acestea sunt persoane care pun accent pe modul în care arată, cunosc trendurile pieţei şi caută întotdeauna produse care să le pună în evidenţă. Totodată, pentru ei preţul este un factor secundar în alegerea încălţămintei, deoarece primează calitatea, comoditatea şi designeul produsului.

Presoanele care doresc să apeleze la acest tip de serviciu, din diverse motive, vor urma câteva etape:

1. Prima întâlnire - În cadrul căreia clientul îşi va expune preferinţele legate de perechea de pantofi pe care va urma să o achizitioneze. De exemplu: model, culoare, înălţimea tocului, materialul din care se va confecţiona şi alte preferinţe. Persoana din cadrul societăţii care ia parte la această întalnire îi va prezenta clientului oferta societăţii, catalogul acesteia, îi va oferi sfaturi cu privire la ceea ce îl avantajează sau nu, şi mai ales îi va oferi un feedback cât mai rapid în ceea ce priveşte costul de achiziţie. Tot în cadrul acestei întâlniri se va programa, de comun acord, data la care se va începe confecţionarea perechii de pantofi, în funcţie de programul societăţii, precum şi de nevoile clientului.

2. A doua întâlnire – În cadrul acestei întâlniri clientului i se vor lua măsurători exacte după laba piciorului. Aceste măsurători se vor efectua de cel puţin două ori pentru ambele membre, deoarece membrele inferiore ale persoanelor nu sunt întotdeauna simetrice. După aceste măsurători se va efectua o matriţă provizorie care va fi încercată/probată de către client pentru a avea siguranţa compatibilităţi acesteia cu membrele clientului. Deasemenea la sfârşitul acestei întâlniri clientul va trebui să plătească o parte din sumă sau preţul întreg ocazionat de achiziţia perechii de pantofi.

3. Ultima întâlnire - În cadul acestei întălniri se va înmăna perechea de pantoofi clientului iar acesta va achita diferenţa de bani rămasă.

1.2. Slogan de promovare : “ Păşeşte relaxat ” sau ” Walk free ”

Afiş publicitar :

1.3. Afiş publicitar :

II. Rolul şi activităţile managerului în domeniu serviciilor

2.1. Rolul şi activităţile managerului

Facând referinţă la rolurile şi aptitudinile manageriale, acestea sunt generalizate, fiind cerute oricărui manager indiferent de specializare sau de nivelul ierarhic pe care îl ocupă. Aşadar, ca şi în alte cazuri rolul managerului are trăsături diverse întrucat îmbracă trei forme: rol impersonal, informaţional sau decizional.

În cazul de acestei firme, managerului îi revin într-o măsură mai mare ultimele două roluri şi anume cel informaţional şi decizional. Aşadar principalele obligaţii sunt de a fi monitor (managerul culege permanent informaţii despre piaţă acestui sector de activitate, este la curent cu trendul în domeniul încălţămintei, atât ca design, cât şi ca gamă de culori), distribuitor al informaţiilor externe relevante membrilor grupului şi asigură circulaţia informaţiilor la nivel intern, purtător de cuvânt (transmite informaţii spre exterior), distribuitor de resurse (analizează şi distribuie resursele de care dispune sociatatea în vederea utilizării lor optime, analizează şi stabileşte bugetul societăţii comericale) şi negociator ( acesta negociază contracte cu diverşi furnizori şi distribuitori de materii prime şi materiale consumabile).

În ceea ce priveşte activităţile pe care le desfaşoară managerul, acesta trebuie să aibe în vedere continuă motivarea, discilinarea, calificarea şi dezvoltarea subordonaţilor. Datorită importanţei majore a resurselor umane în performanţa firmei, managerul trebuie să acorde foarte mare atenţie “clienţilor interni”, adică personalului, fără de care succesul acestei societăţi nu poate fi atins.

Preview document

Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 1
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 2
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 3
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 4
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 5
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 6
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 7
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 8
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 9
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 10
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 11
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 12
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 13
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 14
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 15
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 16
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 17
Portofoiliu pentru Management în Comert, Turism și Servicii - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Portofoiliu pentru Management in Comert, Turism si Servicii.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?