Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4159
Mărime: 101.72KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Guşuvati A.
FACULTATEA „BUSINESS ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR” CATEDRA „MANAGEMENT

Cuprins

  1. 1. DESCRIEREA GENERALĂ A ACTIVITĂŢII Î.M. „BĂLŢEANCA” S.A. 3
  2. 2. ANALIZA SITUAŢIEI ACTUALE ÎN CADRUL INDUSTRIEI UŞOARE 5
  3. 3. ANALIZA SWOT A SOCIETĂŢII S.A. „BĂLŢEANCA” 7
  4. 4. ANALIZA RISCURILOR CARE INFLUENŢEAZĂ ÎNTREPRINDEREA 10
  5. 5. METODE DE MINIMIZARE A RISCURILOR 13
  6. 6. MANAGEMENTUL RISCURILOR LA Î.M. ”BĂLŢEANCA” S.A. 15
  7. BIBLIOGRAFIA 16
  8. ANEXE 17

Extras din proiect

“Cred că unul din cele mai mari riscuri în viaţă este să nu ai niciodată curajul să rişti.”

Oprah Winfrey

Riscul este un eveniment posibil, previzibil sau imprevizibil şi inevitabil care poate avea atît consecinţe negative (pierderi), cît şi pozitive (câştiguri), în dependenţă de decizia luată cu referire la acesta.

1. Descrierea generală a activităţii Î.M. „Bălţeanca” S.A.

Fabrica de confecţii din Bălţi, numită pe atunci „Красный обувщик”, a fost înfiinţată în 1944, cu un număr de angajaţi de 90 pesroane. Atelierele fabricii erau plasate în diferite parţi ale oraşului.

Asortimentul produselor era alcătuit din costume pentru bărbaţi şi copii, paltoane pentru femei şi bărbaţi, încălţăminte, etc. În exploatare erau puse 12 maşini de cusut şi 4 maşini pentru confecţionarea înclţămintei. La moment volumul total al producţiei constituia 26,7 mii ruble ruseşti.

Pe timpurile sovietice fabrica devenise una dintre primele fabrici de confecţionare a paltoanelor de dama cu angajaţi în număr de 1700 persoane. Paltoanele fabricii erau cunoscute in toata uniunea sovietică datorită calităţii bune a stofei utilizate şi a utilizării noilor tehnologii de coasere, ceea ce de multe ori a fost marcat de diplome.

În 1964 fabrica a fost reorganizată şi redenumită în Fabrica de confecţii din Bălţi ”40 ani RSSM” iar în 1967 a trecut la confecţionarea paltoanelor de dama, deja în calitate de societate pe acţiuni. În 1998, 65,08% din acţiuni care aparţineau statului au fost vîndute organizaţiei germane ”Klaus Steilmann” şi reorganizată în ÎM ”Bălţeanca” SA.

Despre comapnia STEILMANN

Steilmann este o companie de producţie şi retail de confecţii textile, cu sediul în Wattenscheid, Germania. A fost fondată în anul 1958 de Klaus Steilmann, şi doar în timp de 5 ani primeşte titlul de cel mai mare producător de costume şi paltoane în Germania. În anul 2004, Steilmann avea aproape 1.000 de angajaţi în Germania şi peste 10.000 în toată lumea, şi avea subsidiare în ţări precum Austria, Canada, Cehia, Elveţia, Franţa, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, România, Suedia, Singapore şi Spania. Compania a avut o cifră de afaceri de 507 milioane euro în anul 2002 şi 400 milioane euro în 2003. Compania se bucură de o popularitate mare datorită calităţii impecabile a producţiei sale şi unui raport raţional dintre preţ şi calitate.

Pînă în prezent fabrica îşi realizează activitatea sa prin fabricarea şi exportul confecţiilor pentru dame din materia primă a firmei ”Klaus Steilmann”.

O mare atenţie se acordă renovării şi extinderii sortimentului de producţie, precum şi îmbunătăţirii aspectului exterior prin aplicarea diverselor detalii din metal, piele, velur, etc. Anual fabrica elaborează mai mult de 150 de modele care răspund tendinţelor modei, procentul renovării constituind 52 %.

În anii 1989-1990 la fabrică a avut loc o renovare a tehnologiilor şi utilajelor în cooperare cu firma elveţiană ”INTERPLASTICA”. În cadrul multor ateliere, dintre care secţia experimentală, secţia croire, pregătire şi secţiile de cusut, au fost instalate utilaje performante nu numai a firmei ”INTERPLASTICA” dar şi ”KURIS” (Germania), ”Meyer” (Germania), ”Ofrri” (Italia), ”Durkopp” (Germania), ”Pfaff” (Germania), ”Rees” (SUA), ”Macley” (Germania), ”Invesmuv” (Spania).

Fabrica permanent măreşte volumul producţiei fabricate, acesta din urmă crescînd în perioada anilor 2000-2004 cu 3 %. În aceeaşi ani productivitatea muncii a crescut cu 15,2 %. Din păcate însă numarul locurilor de muncă scade în fiecare an, de la 900 persoane în 2005 la 686 în 2010.

SA ”Bălţeanca” este structurată pe mai multe secţii (producere, personal, export/import, contabilitate etc) a căror organizare este redată schematic în anexa 1.

În cadrul întreprinderii, o mare importanţă se acordă rezolvării problemelor sociale ale salariaţilor. Astfel, fabrica dispune de un cămin pentru muncitori, cantină şi frizerie. Deasemenea copiii angajaţilor întreprinderii sunt asiguraţi cu locuri în gradiniţile oraşului. În fiecare an muncitorilor şi familiilor acestora li se acordă posibilitatea de a pleca la mare sau la baza de odihnă din oraşul Soroca.

2. Analiza situaţiei actuale în cadrul industriei uşoare

Industria uşoară este una din cele mai vechi ramuri din ţară şi una din cele mai dezvoltate şi prospere ramuri ale economiei naţionale.

Această ramură este reprezentată de trei sectoare: industria textilă şi de confecţii, producţia de piei, de articole din piele şi fabricarea încălţămintei, fabricarea de articole de voiaj şi de marochinărie.

Preview document

Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 1
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 2
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 3
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 4
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 5
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 6
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 7
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 8
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 9
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 10
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 11
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 12
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 13
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 14
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 15
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 16
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 17
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 18
Portofoliu la managementul riscurilor pentru IM Bălțeanca SA - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Portofoliu la Managementul Riscurilor pentru IM Balteanca SA.doc

Alții au mai descărcat și

Metode de Evaluare a Riscurilor

1. Procesul de evaluare a riscurilor Evaluarea riscurilor furnizează factorilor de decizie şi părţilor responsabile o înţelegere superioară a...

Metode de Minimizare a Riscurilor Antreprenoriale în Cadrul Companiilor Autohtone

Introducere Funcţia de producţie ocupă poziţia centrală în activitatea oricărei întreprinderi, manifestînd un caracter complex, ea presupune...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul Riscului

1. Privire de ansamblu asupra riscului În dimensiunea sa istorică, riscul este un concept tânăr şi în acelaşi timp unul din puţinii termeni de...

Managementul riscului

Introducere Disciplina de studiu Managementul Riscului este concepută a fi îndrumar și totodată un ghid util de introducere a masteranzilor în...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Managementul Riscului

CAPITOLUL 1 GENERALITATI 1.1. Istoric În dimensiunea sa istorică, riscul este un concept tânăr şi în acelaşi timp unul din puţinii termeni de...

Ai nevoie de altceva?