POS creșterea competitivității economice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4783
Mărime: 51.11KB (arhivat)
Publicat de: Cezar Grecu
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA „OVIDIUS CONSTANTA” FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA: MANAGEMENT

Extras din proiect

I – DESCRIEREA ENTITĂŢII S.C. “FRESH” S.R.L

1.1. Descrierea proiectului

S.C. “FRESH” S.R.L. este o societate cu răspundere limitată,înfiinţata conform programului operational sectorial “ Cresterea Competitivitatii Economice”.

Societatea s-a constituit la 1 iunie 2011 prin fonduri europene nerambursabile,fiind activa doar pe perioada estivala(1 iunie-31 august); si este înregistrată la Registrul Comerţului sub numărul J13/3225/01.06.2011.

Întreprinderea este înfiinţata pe o perioadă nedeterminată, putând dezvolta şi activităţi de asociere în participatiune , de fuziune, de divizare şi de lichidare.Administratorul social va prezenta trimestrial Adunării Generale a Asociaţilor informări şi analize economice privind desfăşurarea activităţii.Întreprinderea poate deschide puncte de lucru pe teritoriul României.

S.C. “FRESH” S.R.L. îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile legislaţiei române în vigoare.

Societatea se ocupa cu comercializarea si promovarea prin vanzarea a produselor turistice specifice sezonului estival,activitatea desfasurandu-se in portul turistic al orasului Mangalia,un spatiu proaspat amenajat si modernizat care va atrage din ce in ce mai multi turisti,dornici de achizitionarea unui produs specific.

S.C. “FRESH” S.R.L. isi are sediul social in orasul Mangalia,in portul turistic,si este reprezentat de un magazin amenajat si dotat ,unde are loc activitatea de comert.Marfa comercializata de la furnizori diversi se depoziteaza intr-un spatiu adecvat in spatele magazinului,iar in interiorul acestuia produsele sunt asezate corespunzator promovate si dupa care vandute.

Societatea are o echipa de sapte angajati bine pregatiti si motivati,care vor ajuta la marirea productivitatii si perfectionarea afacerii.

1.2. Obiect de activitate

Obiectul principal de activitate al firmei il constituie comertul cu produse turistice.

Încă de la înfiinţare, obiectivul nostru de bază a fost şi va rămâne acela de a asigura servicii de înaltă calitate în conformitate cu cerinţele clientului, cu cerinţele legale şi reglementările aplicabile precum şi de a creşte satisfacţia clientului.

Suntem convinşi că putem prospera şi evolua doar prin îndeplinirea dorinţelor clienţilor noştri. Tocmai de aceea utilizăm toate resursele de care dispunem pentru că, la final, să prezentăm un produs de cea mai bună calitate.

Principalele obiective ale firmei noastre sunt următoarele: creşterea cifrei de afaceri ;satisfacerea totală a clienţilor prin asigurarea unui raport calitate/preţ cât mai avantajos;aplicarea unui sistem important de management ;în viitor se urmăreşte o dezvoltare a producţiei ; se urmăreşte modernizarea societăţii ;se urmăreşte ca produsele rezultate să fie vândute de către reprezentanţi;se doreşte ca fiecare persoană să fie specializată, în câmpul muncii, respectiv se investeşte în calificarea acestora.

Obiectivul fundamental îl constituie structurarea pentru clienţi a unei imagini de marca sau de produs coerente, unitare pe o piaţă concurenţială, o imagine coagulată în jurul unor atribute identitare puternice şi singulare.Conceptele care guvernează activitatea firmei sunt:diversitarea,notorietatea,dinamismul,originalitatea şi eficientă.

Un obiectiv important al întreprinderii este şi de a deveni cea mai avantajoasă alternativa pentru clienţii săi, în următorii ani, oferind condiţii mai bune de preţ şi performante mai ridicate, atât pentru produse cât şi pentru serviciile aferente şi studiind, întotdeauna, cea mai bună cale de a satisface necesităţile şi dorinţele partenerilor săi de afaceri, chiar şi în condiţiile mai puţin obişnuite create de o piaţă în formare şi în continuă schimbare şi de necesităţile crescânde ale clienţilor.

Societatea merge pe principiul ca mai bine vinde mai multe produse la un pret relativ scazut decat mai putine produse la preturi ridicate si de aceeasi calitate.Tindem sa achizitionam produse diverse,de o calitate superioara pentru a multumi si a satisface clientul.

Intreprinderea achizitioneaza produse pentru toate buzunarele,inclusiv pentru acei turisti dispusi sa cheltuiasca mai multi,care dispun si de discounturi si cadouri semnificative.

Produsele sunt promovate plin pliante publicitare,brosuri,reclame dar si datorita personalului calificat in vanzari.

II – ANALIZA PIETEI

2.1. Piata serviciului

Piaţa serviciilor poate fi structurată în funcţie de tipul serviciilor care fac obiectul vânzării-cumpărării, în piaţa serviciilor pentru întreprinderi şi piaţa serviciilor pentru populaţie.

Serviciul oferit de firma “FRESH” SRL este expunerea pe piata turistica a unui magazin specific.Acesta ofera consumatorilor diverse produse si obiecte utile sezonului estival,cum ar fi lotiunile de plaja,prosoape,rogojini,saltele, jucarii,suveniruri personalizate ,dar si clasicele suveniruri.Piata este localizata in orasul Mangalia, si se adreseaza tuturor persoanelor ce doresc o amintire din vacanta lor ,fie pentru ei,fie pentru cei dragi de acasa,insa se adreseaza si localnicilor care pot profita in fiecare sezon estival de serviciile noastre.

2.2. Structura pietei

Frecventa cumpararii unui produs pus in vanzare de societate depinde de o serie de factori. Un prim factor este venitul fiecarei persoane. Un alt factor considerabil il constituie statiunea in care alege turistul sa isi petreaca vacanta,fiindca acesta va achizitiona cele mai multe produse din acel loc,lucru facut mai mult din comoditate.Insa,cel mai important factor este pus in evidenta de ofertele hotelierilor si ofertele agentiilor de turism.

2.3.Concurenta

Concurenţii sunt întreprinderi similare care urmaresc să satisfacă aceleaşi nevoi ale clienţilor, fiind percepute de către consumatori ca alternative pentru satisfacerea nevoilor lor.

Locatia magazinului este aleasa,in principal,datorita concurentei scazute aflate in statiune.Cei mai multi agenti economici isi desfasoara activitatea in statiunile din apropiere,cum ar fi Saturn,Neptun,Olimp,Venus,uitand parca de orasul Mangalia,care se afla intr-un continuu curs de modernizare.Preturile produselor sunt realizate in functie de pretul de achizitie,dar si in functie de preturile concurentei.

Preview document

POS creșterea competitivității economice - Pagina 1
POS creșterea competitivității economice - Pagina 2
POS creșterea competitivității economice - Pagina 3
POS creșterea competitivității economice - Pagina 4
POS creșterea competitivității economice - Pagina 5
POS creșterea competitivității economice - Pagina 6
POS creșterea competitivității economice - Pagina 7
POS creșterea competitivității economice - Pagina 8
POS creșterea competitivității economice - Pagina 9
POS creșterea competitivității economice - Pagina 10
POS creșterea competitivității economice - Pagina 11
POS creșterea competitivității economice - Pagina 12
POS creșterea competitivității economice - Pagina 13
POS creșterea competitivității economice - Pagina 14
POS creșterea competitivității economice - Pagina 15
POS creșterea competitivității economice - Pagina 16
POS creșterea competitivității economice - Pagina 17
POS creșterea competitivității economice - Pagina 18
POS creșterea competitivității economice - Pagina 19
POS creșterea competitivității economice - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • POS Cresterea Competitivitatii Economice.doc

Te-ar putea interesa și

Competitivitate economică

Programul operational sectorial „Cresterea competitivitatii economice” (POS CCE) este unul dintre cele sapte programe operationale sectoriale...

Europa 2020

Rezumat Strategia Europa 2020 este necesară pentru a stabili nişte obiective clare ce trebuiesc atinse în vederea îmbunatăţirii nivelului de trai...

Managementul Proiectelor Europene - Exchanges în Learning

I. CONCEPEREA PROIECTULUI Înainte de a începe completarea propriu-zisă a formularului, descrieţi succint contextul pentru care propuneţi...

Creșterea competitivității economice

1. ANALIZA SOCIO-ECONOMICA SECTORUL PRODUCTIV 1.1 Factori de competitivitate Cresterea economica durabila si îmbunatatirea standardului de viata...

Fondurile structurale ale Uniunii Europene

I.1. Scurt istoric După al Doilea Război Mondial, mișcarea integrării europene a fost văzută de mulți ca o scăpare din formele extreme de...

Fonduri și Programe ale UE

Cap. 1 Politica de dezvoltare a Uniunii Europene 1.1 Introducere Fondurile europene reprezintă un element essential pentru dezvoltarea ţărilor ce...

Analiza economico-financiară a axei de prioritate 4 - Pos CCE

CAPITOLUL 1 Totul despre POS CEE 1.1 Introducere Aderarea la Uniunea Europeana presupune noi provocări pentru întreprinderile româneşti, impuse...

Plan de măsuri TIC

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei realizează politicile şi strategiile în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei,...

Ai nevoie de altceva?