Extras din document
1. MISIUNE, VIZIUNE, VALORI, OBIECTIVE
Evoluţie şi înfiinţare
Telefonia mobilă, unul dintre domeniile de mare importanţă ale zilelor noastre, a cunoscut o dezvoltare foarte rapidă, în special în ultimul deceniu. Pătrunderea sa în România şi lansarea comercială a sistemului GSM au produs un val de entuziasm şi curiozitate, atât de funcţionarea sistemului în ansamblu cât şi de noile servicii apărute. Operatorii GSM de pe piaţa românească au înregistrat un success deosebit, numărul de abonaţi din această perioadă depăşind cele mai optimiste previziuni.
Acest success poate fi pus pe seama unei conjuncturi economice la momentul pătrunderii pe piaţă, printr-o cerere foarte mare, servicii noi, diversificate, o politică de marketing adecvata.
În anul 1999, pe piaţa românească de telecomunicaţii mobile este înfiinţată firma Cosmorom SA. Aceasta a fost primul operator al reţelei GSM 1800 din România. S-a impus pe piaţa printr-un serviciu pe bază de abonament (Cosmorom) şi un serviciu preplătit (Cosmo).
În iulie 2005 Cosmorom devine Cosmote în urma unei tranzacţii de 120 milioane de euro, reprezentând valoarea transferului unui pachet de 70% din acţiunile Cosmorom către divizia de telefonie mobilă a grupului elen OTE-Grecia.
Cosmote România, membră a grupului Cosmote, s-a lansat pe piaţa românească cu scopul de a face telefonia mobilă accesibilă tuturor românilor. Încă de la începutul activităţilor sale comerciale, Cosmote România şi-a asumat un plan ambiţios de extindere a reţelei, precum şi o strategie corespunzătoare pentru a furniza servicii de telefonie mobilă de calitate, accesibile tuturor. Mai mult, Cosmote a fost primul operator care a introdus o politică transparentă de tarifare a serviciilor de voce, fără înscrisuri mici, promovând tarifarea unică, fără diferenţiere între reţele. În acelaşi timp, Cosmote a introdus pe piaţă cele mai accesibile pachete de servicii pe segmentele cartele preplătite şi abonamente. Compania a lansat, de asemenea, soluţii de comunicare atractive pentru utilizatorii de business şi a adus pe piaţa din România, în exclusivitate, serviciul de date şi multimedia i-mode.
Ca rezultat al strategiei sale, Cosmote a ajuns la peste 3,6 milioane de utilizatori în Romania, în numai doi ani de la lansarea operaţiunilor. În anul 2007, Cosmote a fost cel mai dinamic operator de pe piaţa românească de telefonie mobilă, înregistrând 2,4 milioane de utilizatori noi.
Cosmote România continuă dezvoltarea reţelei sale naţionale de distribuţie, care, în anul 2008 era formată din peste 850 de magazine Cosmote, Germanos, Internity, Romtelecom şi numeroşi dealeri independenţi. În 2006, grupul Cosmote a anunţat achiziţionarea Germanos S. A., mişcare strategică care a crescut prezenţa comercială a companiei în România şi în regiunea sud-estul Europei. În urma investiţiilor semnificative, Cosmote România şi-a extins în timp record acoperirea reţelei. În prezent Cosmote oferă acoperire pentru 98,2% din populatie si 87,5% din teritoriu.
COSMOTE ROMÂNIA- Extinderea în teritoriu
Fig.1 – Extinderea în teritoriu a reţelei Cosmote (Sursa: www.cosmote.ro)
Pentru a susţine creşterea rapidă a companiei, Cosmote a devenit unul dintre cei mai dinamici angajatori de pe piaţă. În ultimii doi ani, Cosmote a creat peste 600 de locuri de muncă, echipa fiind astăzi formată din peste 1.000 de angajaţi.
Grupul Cosmote se bucură de cea mai extinsă prezenţă în ţările din sud-estul Europei, unde înregistrează un număr total de peste 15.5 milioane utilizatori. Acesta desfăşoară operaţiuni de succes în cinci ţări din Sud Estul Europei – Grecia, România, Bulgaria, Albania şi FYROM – prin companiile locale Cosmote Grecia, Cosmote România, Globul, AMC şi COSMOFON.
Grupul Cosmote a raportat performanţe financiare remarcabile în anul 2008, veniturile sale depăşind 3 miliarde de Euro, iar veniturile nete atingând 361.5 milioane euro. Pentru al doilea an la rând, BusinessWeek a plasat COSMOTE în topul celor mai performante companii din industria IT&C.
Domeniul de activitate
Domeniul de activitate al Cosmote România este reprezentat de furnizarea de servicii de telecomunicaţii mobile competitive atât pentru clienţii obişnuiţi cât şi pentru companii: servicii preplătite şi cu abonament, apeluri internaţionale şi roaming, o varietate de servicii precum Mesagerie Vocală, Serviciul de Mesaje Scrise, Redirecţionarea Apelurilor, Restricţionarea Apelurilor, Teleconferinţă, Notificare Apeluri Pierdute, Info. Cost, Agenda Cosmote cât şi comunicaţii mobile de date: i-mode, Wireless Internet şi Serviciul de Fax şi Date.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Practica Cosmote Romania.doc