Practica - Managementul Strategic in Cadrul Hotelului Horoscop

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica - Managementul Strategic in Cadrul Hotelului Horoscop.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

INTRODUCERE
CAP. I. PREZENTAREA HOTELULUI HOROSCOP
CAP. II. INFORMAŢII PRIVIND PERSONALUL ŞI CONDUCEREA HOTELULUI
CAP. III. ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII HOTELULUI
CAP. IV. ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII RESTAURANTULUI DIN CADRUL HOTELULUI
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

INTRODUCERE

Hotelul este unitatea comercială de cazare omologată care oferă camere sau apartamente mobilate pentru a fi închiriate, fie unei clientele de sejur (săptămânal sau lunar) – oricum o închiriere care excepteză propriul domiciliu. El poate fi explorat pe tot parcursul anului, sau numai de-a lungul unuia sau mai multor sezoane anuale.

Elementele indispensabile perceperii corecte a noţiunii de hotel sunt următoarele:

- faptul că este vorba despre o unitate comercială, al cărei principal produs este cazarea;

- faptul că avem de a face cu o unitate ospitalieră specializată, excluzând formele de închiriere re-zidenţială sau întâmplătoare;

- faptul că nu orice adăpost poate oferi serviciul de cazare.

Prin natura şi specificul propriu, serviciul turistic trebuie să creeze şi să asigure condiţiile necesare refacerii capacităţii de muncă, în mod simultan cu petrecerea plăcută şi instructivă a timpului liber. Pe de altă parte, în urma realizarii consumului turistic, indivizii trebuie să dobândească un plus de informaţii, cunoştinţe, chiar deprinderi şi obiceiuri noi, în concordanţă cu exigenţele epocii contemporane, conducând astfel, în mod direct, la creşterea calităţii întregii vieţi. Pornind de la tendinţa, tot mai accentuată, de micşorare a timpului necesar odihnei pasive şi respectiv, de sporire a dimensiunilor şi formelor de odihnă activă, serviciul turistic trebuie să asigure posibilităţăţi multiple de răspuns, conform criteriilor odihnei active. Organizatorilor de turism le revin sarcini sporite în vederea diversificarii agrementului tradiţional şi creşterii atractivităţii manifestărilor turistice, cu atât mai mult cu cât turismul s-a transformat într-un fenomen de masă, iar frecvenţa de petrecere a timpului liber în afara reşedinţei permanente a crescut.

În ultimii ani, datorită tendinţei de diversificare şi creştere a complexităţii nevoilor de consum, se remarcă un proces de îmbogăţire a conţinutului prestaţiei cu noi tipuri de activităţi, a căror clasificare poate fi realizată în funcţie de mai multe criterii. Derularea prestaţiei turistice presupune, însă, în marea majoritate a cazurilor, activităţi grupate în urmatoarele tipuri de servicii:

• servicii de cazare;

• servicii de alimentaţie;

• servicii de agrement-divertisment;

• servicii de transport;

• servicii suplimentare (complementare).

Există similitudini care atrag atenţia referitor la situaţia turismului în membrele Europei Unite. Acestea sunt: performanţele economice, factorii de dezvoltare a turismului din care fac parte telecomunicaţiile, raportul calitate-preţ, subvenţiile.

România este o destinaţie recunoscută în turismul internaţional dar mai trebuie să-şi dezvolte domenii precum: legislaţia, calitatea serviciilor, nivelul educaţiei şi formării profesionale.

În raport cu Franţa, Japonia, Rusia, SUA şi China devine o mare putere în industria turismului. În ceea ce priveşte sosirile vizitatorilor din ţările Europei Unite acest indicator înregistrează curs ascendent cu o dinamică mai pronunţată în ultima perioadă.

CAP. I. PREZENTAREA HOTELULUI HOROSCOP

Hotelul este amplasat la km. 0 al Bucureştiului la aşa-zisul "Bloc Horoscop ".

Situat în Piaţa Unirii, cu o panoramă extraordinară către centrul Bucureştiului, într-o clădire somptuoasă, care se încadrează perfect în arhitectura oraşului, Hotel Horoscop, este prin excelenţă un hotel de 3 stele superior. Cu toate că este poziţionat central, Hotel Horoscop este un loc unde oaspeţii se vor relaxa şi se vor bucura de confortul oferit.

La parterul hotelului se află deja tradiţionala Pizzerie cu cuptor cu lemne şi Restaurantul “Horoscop” de ale căror gestiune se ocupă o firmă italiană, având o gastronomie italiană şi românească.

- Micul dejun este servit într-un cochet salonaş în regim de buffet, incluzând toate produsele, preparatele unui mic dejun variat şi îndestulător, urmând să deschidă o frumoasă zi.

- Personalul hotelului este vorbitor a două limbi străine de circulaţie internaţională.

Atmosfera ambiantă a acestui mini hotel se vrea de mult bun gust, romantică, liniştită, evocând aşa-numita "La Belle Epoque" (perioada dintre cele doua războaie).

Hotel Horoscop urmăreşte să învie atmosfera Bucureştiului interbelic, prin creearea unui spaţiu intim, clasic, uşor romantic si cu servicii la cel mai înalt standard.

Sectorul privat hotelier din Bucureşti a înregistrat o dezvoltare şi modernizare, astfel, reunind tradiţia de mai multe secole a ospitalităţii cu restricţiile unei gestiuni performante, activitatea din Hotel Horoscop se desfăsoară astfel încât să menţină o poziţie bună pe piaţă şi în faţa concurenţilor prin: prestarea serviciilor la o calitate superioară; obţinerea unui raport bun calitate/preţ; printr-o ofertă cât mai mare şi vastă pentru satisfacerea celor mai rafinate cereri; ameliorarea echipamentelor şi a confortului.

Există persoane care plătesc sume mari pentru un sejur deosebit şi de calitate, deci, calitatea şi satisfacerea clienţilor devine o forţă majoră care trebuie îmbunătăţită nelimitat, pentru că însuşirea acestor calităţi poate determina avantaje mari.

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica - Managementul Strategic in Cadrul Hotelului Horoscop.doc

Alte informatii

FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC ŞI COMERCIAL