Prezentarea Firmei Primola

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6267
Mărime: 204.59KB (arhivat)
Publicat de: Petru Tănase
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihaela Crăciun

Cuprins

  1. 1. Prezentarea firmei 3
  2. 1.1 Obiect de activitate 3
  3. 1.2 Resurse, capabilități, avantaje competitive 4
  4. 1.3 Produsul (grupul de produse) care trebuie vândut în străinătate 5
  5. 1.4 Obiectivele firmei și strategia de internationalizare aleasă 5
  6. 2. Selectarea pieței externe 6
  7. 2.1 Țări selectate 6
  8. 2.2 Alegerea unei piețe (tari) 6
  9. 2.3 Analiza pietei produsului în tara aleasă 7
  10. - cine vinde produsul - (producatorii principali pe piata locala, mari distribuitori, inclusiv tari de provenienta ale produsului -importuri) 8
  11. - bariere comerciale si necomerciale pentru produsul ales 8
  12. - comportamentul consumatorilor 9
  13. - alte aspecte economice, politice, legislative, culturale, sociale specifice pietei produsului 9
  14. 3. Decizia de export 11
  15. 3.1 Motivatie – argumente pro- contra 11
  16. 3.2 Modalitatea aleasa : export (direct sau indirect ) 12
  17. 4. Derularea operatiunii de comert exterior 13
  18. 4.1 Selectare clienti 13
  19. 4.2.Negociere 14
  20. 4.3 Contract 15
  21. 4.4 Derularea tranzactiei (expediere marfa, asigurare marfa, metode de plata) 19
  22. Anexe 20

Extras din proiect

Introducere

Ciocolata este un un produs alimentar obţinut dintr-un amestec de cacao, zahăr, uneori lapte şi unele arome specifice. Ciocolata este servită de obicei sub formă de tabletă, baton, praline, îngheţată sau alte produse de cofetărie.

Marii jucători de pe piaţa tabletelor de ciocolată au strategii de marcă distincte. Ca şi în alte domenii de activitate, identitatea verbală a mărcilor de ciocolată tablete reflectă, cu concizie specifică elemente din respectivele strategii de brand.

I. Prezentare firmă

În ultimii ani, pe piaţa românească şi-a făcut apariţia un nou competitor, Supreme Group. Supreme Group are curajul să fie original atunci când intră într-un segment nou.

Compania a înregistrat o creştere spectaculoasă, ajungînd să se numere printre primii 3 producători de ciocolată din România. Secretul acestui succes este dat de calitatea superioară a tuturor produselor, bazate pe tehnologii de ultimă oră şi pe crearea şi respectarea cu stricteţe a reţetelor proprii.

Primola face parte din Supreme Group, ce este constituită dintr-un număr de companii private ce acţionează în domeniul alimentar, având propriile unităţi de producţie şi distribuţie. Supreme Group s-a infiinţat in 1992. Firma activează pe piaţa de ciocolată din România din anul 2001, anul lansării mărcii Primola.

Cu o cotă de piaţă de 16,12% în volum și 17,05 în valoare, Primola a fost preferată de 35,12% dintre cumpăratorii obişnuiţi de ciocolată.

1.1.Obiectul de activitate

Obiectivul de activitate îl reprezintă producţia şi distribuţia produselor din ciocolată (ciocolată, praline, napolitane şi batoane).

Unul din obiectivele primordiale ale firmei, este obţinerea unor produse cât mai naturale, cu valoare nutritivă şi stimulativă ridicată.

Activitatea departamentului de producţie şi a tuturor membrilor companiei, este subordonată consumatorilor, satisfacţia consumatorilor fiind satisfacţia companiei.

1.2. Resurse, capabilităţi, avantaje competitive

Resursele departamentului

- resurse tangibile: organigrama firmei Primola, sistemele formale de planificare, control şi coordonare a activităţii desfăşurate de Primola;

- resurse intangibile:

- reputaţia faţă de clienţi – Primola este percepută ca o “firmă românească, cu preţuri româneşti“. Notorietatea se datorează existenţei unei campanii susţinute de promovare, atât a firmei, cât şi a produselor.

- reputaţia faţă de furnizori – este considerată ca fiind un client “constant “ şi “ de încredere “.

Capabilităţile departamentului

Primola are o structură organizaţională eficace. Flexibilitatea firmei la cerinţele pieţei şi cercetarea continuă a evoluţiei, conferă firmei abilităţi de a percepe oportunităţi noi.

Disponibilitate privind eventuale încheieri de alianţe strategice cu firme din industria furnizoare precum şi cu intermediarii (comercianţii).

Managementul general al firmei, se remarcă şi printr-un control deosebit asupra tuturor operaţiunilor desfăşurate în cadrul firmei. Acest control este mai degrabă o supervizare necesară pentru desfăşurarea în bune condiţii a obiectului de activitate.

Avantaje competitive

Potrivit unui studiu efectuat de compania de cercetare de piaţa MEMRB Romania, după importanţa în vânzări, principalii concurenţi cu care vom intra în competiţie directă sunt: Milka, Kandia, Poiana, Heidi.

Ne deosebim de concurenţi prin reţete unice, relativ noi pe piaţă, ceea ce vom considera un avantaj pe care îl vom exploata la maxim pentru a ne atinge scopul.

Există trei segmente de ciocolată: premium, mediu și economic. Segmentul premium este împărtit de Milka, Poiana Senzaţii, Heidi și Anidor, cel mediu este reprezentat de brandurile Kandia, Poiana și Primola, iar segmentul economic include mărcile Laura, Africana şi Novatini. Faptul că Primola se încadrează în segmentul mediu reprezintă un avantaj competitiv faţă de segmentul premium şi economic deoarece produsul va fi perceput ca fiind de o calitate superioară la un preţ avantajos. Primola este produsă în România sub licenţa Supreme Chocolat şi se caracterizează prin calitate şi rafinament.

Preview document

Prezentarea Firmei Primola - Pagina 1
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 2
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 3
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 4
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 5
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 6
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 7
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 8
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 9
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 10
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 11
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 12
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 13
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 14
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 15
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 16
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 17
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 18
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 19
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 20
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 21
Prezentarea Firmei Primola - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea Firmei Primola.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Analiza Merceologica a Ciocolatei Milka

I. ISTORICUL MĂRCII MILKA În anii 1890 a fost scoasă pe piaţă ciocolata cu lapte Suchard. Unsprezece ani mai târziu, în 1901„Legenda Mov” vede...

Analiza Activității de Marketing a Socetății Comerciale SC Kandia Dulce SA

Cap. 1 Prezentarea firmei 1.1 Date de identificare a firmei Numele complet: Kandia Dulce SA Nume anterioare: - CADBURY ROMANIA (2010) -...

Ciocolata - analiză de mărfuri alimentare

Capitolul 1 1.1 Istoria ciocolatei Istoria ciocolatei începe cu doua mii de ani în urmă, când cultura arborelui de cacao era practicată în...

Analiza senzorială a ciocolatei

INTRODUCERE Produsele alimentare posede un ansamblu de proprietatei senzoriale, specifice si variabile ca numar si intensitate, ce constituie...

Ai nevoie de altceva?