Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 3 fișiere: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4825
Mărime: 44.22KB (arhivat)
Publicat de: Raul Florea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Laura Paun
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MARKETING

Cuprins

  1. I. Prezentarea generală a organizaţiei
  2. • Istoricul organizaţiei
  3. • Obiectul de activitate actual
  4. • Piaţa de comercializare
  5. II. Prezentarea funcţiunii financiar - contabile
  6. • Componenta procesuală
  7. • Componenta structurală
  8. • Componenta informaţională
  9. • Componenta informatică
  10. III. Concluzii generale
  11. IV. Anexe documente specifice

Extras din proiect

ISTORICUL ORGANIZAŢIEI

Fondată în anul 1959 în scopul îndeplinirii rolului de antreprenor pentru construirea de locuinţe S.C. CONCIVIA S.A. era la început doar un grup de şantiere de construcţii – montaj aparţinând T.R.C.L. Galaţi.

În anul 1968, odată cu reîmpărţirea teritorial–administrativă a României, grupul de şantiere s-a transformat în Întreprinderea de Construcţii – Montaj Brăila şi , pe lânga cele cinci şantiere existente s-a înfiinţat Antrepriza nr. 1, care răspundea de executarea obeictivelor în judeţul Brăila.

La 01.03.1991, IACM Brăila a devenit societate pe acţiuni, schimbându-şi denumirea în S.A. CONCIVIA S.A., iar în anul 1992, acţiunile firmei au fost distribuite în proporţie de 70% către Fondul Proprietăţii de Stat şi 30% către Fondul Proprietăţii Private.

Firma a trebuit să se adapteze schimbărilor ce aveau loc în societatea românească, o primă măsură fiind reducerea drastică a personalului. De asemenea, apariţia concurenţei, prin înfiinţarea a numeroase firme de construcţii, a determinat o luptă acerbă pentru câştigarea contractelor de execuţie lucrări.

În anul 1995, F.P.P. a scos la licitaţie o parte din portofoliul său de acţiuni, prilej cu care circa 10% au fost cumpărate de angajaţii societăţii, iar aproximativ 8,5% au fost achiziţionate de persoane fizice.

Între 1991 şi 1999, S.C. CONCIVIA S.A. a traversat o perioadă destul de dificilă. Nedispunând de suficiente lucrări s-au operat în continuare reduceri de personal. Deşi s-a încercat o redresare a firmei prin vânzarea unor active, situaţia financiară a firmei s-a degradat continuu.

În martie 1999, F.P.S., deţinătorul a 70% din acţiunile firmei, a scos la licitaţie portofoliul său de acţiuni. Licitaţia a fost câştigată de S.C. Mondiala Prod Export Bucureşti, firmă cu care s-a încheiat un contract şi s-a stabilit termen scadent de plată a contravalorii acţiunilor. Datorită neplăţii la termen, contractul a fost reziliat, F.P.S. reintroducând în portofoliul său acţiunile S.C. CONCIVIA S.A.

În vara anului 2000, F.P.S., prin Direcţia Teritorială Brăila, a scos din nou la licitaţie acţiunile deţinute la S.C. CONCIVIA S.A.. La această licitaţie s-au prezentat două firme, S.C. P&G Brăila şi BURSAGRIROM, aceasta din urmă câştigând licitaţia.

Ca urmare a privatizării, structura acţionariatului se prezintă astfel: BURSAGRIROM – 70%, PAS – 11,5%, SIF Moldova – 10%, Persoane fizice – 8,5%.

Soliditatea firmei este dată de moderna bază materială, în parcul său activ de utilaje pentru construcţii fiind macarale de mare capacitate, excavatoare, automacarale, autobetoniere de 8 mc, autobasculante de 40 t, autopompă de beton de 140 mc/oră, autocompactoare, autocamioane şi autotrailere, schele autoridicătoare, maşini unelte specifice anumitor lucrări şi meserii (strunguri şi alte maşini unelte pentru prelucrarea metalului şi a lemnului, grupuri electrogene, grupuri de sudură, linie tehnologică pentru confecţionat tâmplărie de PVC, aluminiu cu geam termopan).

S.C. CONCIVIA S.A. are baze şi capacităţi de producţie dintre care: două staţii de preparat betoane de 50 mc/oră, staţie de preparat mortare de 48 mc/oră, staţie de sortare-concasare agregate de balastieră la Stânceşti – Buzău şi staţie de sortare-concasare agregate de fluviu la Dunăre – Vărsătura. De asemenea, societatea dispune de un laborator de Încercări în construcţii autorizat de organisme specializate.

S.C. CONCIVIA S.A. Brăila are în proprietate terenuri în intravilanul municipiului Brăila în suprafaţă de 30 ha pe care sunt amplasate baze.

Firma are disponibilitate pentru utilizarea transportului agregatelor cu baraje fluviale de mare capacitate, proprietatea operatorului portuar HERCULES Brăila firmă din cadru aceluiaşi holding, BURSAGRIROM.

Managementul de înaltă calitate, este un management al schimbării, managerii firmei consideră că schimbarea este esenţială pentru succesul organizaţiei. Ei au găsit echilibrul între schimbare şi stabilitate, între ce şi cât trebuie schimbat şi ce şi cât trebuie menţinut din ceea ce exista, între ce este oportun să fie schimbat într-un moment sau altul şi ce trebuie să asigure continuitatea.

OBIECTUL DE ACTIVITATE

Societatea are ca domeniu de activitate prestarea de servicii, iar obiectul principal de activitate este acela de construcţii de clădiri, reparaţii şi consolidări la construcţii existente, adaptări şi modernizări, demontări şi montaj tehnologic, reparaţii capitale ale instalaţiilor existente şi instalaţii noi, demolări, lucrări edilitare aferente, atât pentru clădiri civile şi sociale, cât şi pentru clădiri industriale şi agricole.

Ca obiect de activitate secundar menţionăm comercializarea unei game largi de produse şi materiale utilizate în domeniul construcţiilor şi amenajărilor interioare cum ar fi: gips carton, structuri metalice pentru pereţi de compartimentare plafoane false, corpuri de iluminat, var lavabil, ipsos şi adezivi, vopsele, diverse accesorii. De asemenea, societatea şi-a diversificat activitatea, executând şi tâmplărie de PVC şi aluminiu cu geam termopan.

La cerere, pentru lucrările solicitate, asigură consultanţă, proiectare, devize estimative.

Preview document

Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 1
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 2
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 3
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 4
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 5
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 6
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 7
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 8
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 9
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 10
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 11
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 12
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 13
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 14
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 15
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 16
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 17
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 18
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 19
Prezentarea funcțiunii financiar-contabile din cadrul societății SC Concivia SA - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • analiza functiunii financiar contabile.doc
  • FISA-POSTULUI-DIRECTOR ECONOMIC.doc
  • ORGANIGRAMA12-02.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?