Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3733
Mărime: 22.21KB (arhivat)
Publicat de: Emilian Tătaru
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anton Elena
Universitatea Transilvania Brasov

Extras din proiect

Capitolul I

Prezentarea firmei si a sistemului organizatoric

1.1 Prezentarea sistemului organizatoric

1.2 Denumire, localizare, forma juridica de constituire

Denumirea firmei in discutie este Kraft Foods Romania. Aceasta firma are doua unitati situate in orasul Brasov pe strada Alexandru Ioan Cuza nr.3 si pe strada De Mijloc nr.37A, iar firma este o societate pe actiuni (S.A). Kraft Foods Romania este o filiala a Kraft Foods Inc, a doua mare companie din lume din domeniul produselor alimentare.

Kraft Foods comercializeaza, in peste 150 de tari, marci de renume international, cum ar fi branza Kraft, Cafeaua Jacobs si Maxwell House, biscuitii Nabisco, crema de branza Philadelphia, preparatele de carne Oscar Mayer, cerealele Post si ciocolata Milka. Kraft Foods Romania este o firma care se bazeaza pe producerea dulciurilor, a ciocolatei, in special marca “Poiana”, care este cunoscuta de 98 la suta dintre consumatorii romani.

1.2 Scurt istoric

Fabrica a fost construita in mai multi pasi (etape):

In anul 1899 a fost construita fabrica de produse din ciocolata "Hess" - Unitatea 1, actuala unitate a Kraft Foods Romania de pe strada Al. Ioan Cuza nr.3. In anul 1925 a fost construita fabrica de ciocolata si specialitati din ciocolata, fabrica deschisa de fratii Stollwerk veniti din Bratislava – Unitatea 2, actuala unitate a Kraft Foods Romania de pe strada De Mijloc nr.37 A. Intre anii 1948- 1954 o data cu nationalizarea, statul devine proprietar al ambelor unitati producatoare de ciocolata din Brasov iar in anul 1954 ambele unitati producatoare de ciocolata se unesc in aceeasi fabrica sub aceeasi denumire: “Dezrobirea”.

Dupa 12 ani denumirea aceastei fabrici este din nou schimbata. Astfel in anul 1966 “Cibo” va deveni pentru inca 25 de ani noua denumire a fabricii de ciocolata din Brasov. In anul 1991 fabrica de ciocolata “Cibo” va deveni “Poiana – Produse Zaharoase S.A”.

In urma achizitii din anul 1994 de catre Compania Multinationala “Kraft Foods International”, a fabricii “Poiana – Produse Zaharoase S.A” aceasta din urma isi va schimba denumirea in “Kraft Jacobs Suschard Romania S.A” iar in anul 2000 Kraft Jacobs Suschard este numita “Kraft Foods Romania”. Apare si o separare in activitatea Kraft, astfel astfel partea de afacere este mutata in capitala Romaniei, departamente precum: Marketing, Financiar de afacere, Vanzari, Achizitii, iar in partea de productie se regaseau departamentele de: Dezvoltare a Afacerii, Planificare Productie, Calitate, Securitate, Financiar de fabrica, Transport, Mentenanta, ramuri de departamente ce se ocupa de importuri si exporturi, materii prime respective finite.

1.3 Oferta societatii

Din 1995, cand s-au lansat primele doua tipuri de tablete, Kraft Jacobs Suchard a adaugat portofoliului, an de an, intre doua si cinci noi titluri, ajungand astazi la 25 de sortimente, fara a numara tabletele Milka (Milka alba, Milka Alpine, Milka cu alune, Milka cu crema de lapte, Milka cu struguri si alune, Milka Luflee, Milka Luflee Nisette, Milka Lime&Green Tea).

Poiana le ofera consumatorilor o gama larga de sortimente: ciocolata alba, ciocolata cu lapte sau amaruie, ciocolata cu diferite ingrediente (alune, stafide, arahide) sau creme (cappuccino, caramel, iaurt, capsuni, brandy, rom, piersici, cirese). Acest portofoliu extins al marcii Poiana reprezinta un pilon puternic al vanzarilor Kraft si genereaza o cota de piata importanta.

Vanzarile-record sunt dovada suprema a succesului marcii Poiana: insirate, tabletele vandute ar depasi lungimea Ecuatorului (49.600 km) cu 9.000 de kilometri. Stivuite intr-un turn cu baza de trei metri patrati, tabletele s-ar urca la aceeasi inaltime cu Everestul, spun reprezentantii companiei.

Creata si lansata in 1995 de Kraft Foods Romania, Poiana este ciocolata cea mai bine vanduta din Romania - peste 36.000 de tone de ciocolata Poiana au fost vandute în ultimii 11 ani, ceea ce inseamna mai mult de 360 de milioane de tablete. In continua urcare, si ca vanzari, si ca segment de piata, s-a aflat si cafeaua Jacobs, care ocupa in prezent locul doi pe piata romaneasca. Evolutia incurajatoare a determinat grupul sa atace si un alt segment de produse, pentru care Kraft Jacobs Suchard este deja recunoscut in Occident - acela al branzeturilor.

Preview document

Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 1
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 2
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 3
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 4
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 5
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 6
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 7
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 8
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 9
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 10
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 11
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 12
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 13
Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea Sistemului de Management al unei Firme - SC Kraft Food SA.doc

Alții au mai descărcat și

Management Strategic - Kraft Food

1. DESCRIEREA GENERALA A ACTIVITATII COMPANIEI 1.1. Descriere generala Kraft Foods este lider în produse de ciocolata si brânzeturi cu un venit...

Studiu Aplicativ - Compania Kraft Foods

Compania Kraft Foods 1. Descrierea firmei, a identitatii si a situatii sale strategice Domeniu: Dulciuri ( ciocolate, bomboane ) Cifra de...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?