Proiect de imbunatatire a calitatii SC BioBox SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect de imbunatatire a calitatii SC BioBox SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

I. PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI
II. CONSIDERENTE TEORETICE
III. STUDIU DE CAZ
III.1. PREZENTAREA PROBLEMEI INIŢIALE
III.2. PREZENTAREA SOLUŢIILOR PROPUSE
III.3. EVALUAREA EFICIENŢEI SOLUŢIILOR
IV. CONCLUZII ŞI RECOMANDĂRI
V. BIBLIOGRAFIE

Extras din document

I. PREZENTAREA ORGANIZAȚIEI

SC.BioBox.Srl

„SaladBox s-a născut din dorinţa de a promova un stil de viaţă sănătos şi de a oferi o alternativă mâncării de tip fast-food. Am reuşit cu succes să înlocuim preparatele congelate cu legume şi fructe proaspete, oferind astfel salate, supe, deserturi şi sucuri naturale de cea mai înaltă calitate. Povestea a început în 20 aprilie 2012 şi, într-un timp foarte scurt, am devenit unul dintre cele mai puternice branduri clujene, astfel în 2014 am reuşit cu succes să ajungem primul şi cel mai mare lanţ de fast-food sănătos din România.

Misiunea noastră este de a crea cea mai sănătoasă mâncare pentru clienţi, la preţuri accesibile. Totodată, dorim să aducem în magazinele noastre savoarea şi gustul mâncării sănătoase, prin ingredientele proaspete folosite în prepararea produselor. Dincolo de produse sănătoase, ne propunem să promovăm un mod integru de a face afaceri, lucru care se regăseşte în valorile noastre. Credem că succesul pe termen lung al unei firme este dat de valorile pe care aceasta este construită. Valorile SaladBox sunt: integritate, fidelitate, claritate şi transparenţă.

Integritatea implică o comunicare onestă, atat în interiorul firmei, cât şi faţă de clienţi. O să fim cinstiţi unii cu alţii atunci când dăm feedback şi vom încerca să rezolvăm problemele deschis şi transparent. Fidelitatea implică angajamentul faţă de clienţi şi de angajaţi, de a aprecia şi dezvolta relaţia cu aceştia pe termen lung. Claritatea implică o comunicare deschisă, atât cu angajaţii, cât şi cu clienţii. Dorim să definim cât mai clar sarcinile pentru fiecare poziţie în firmă, iar clienţilor o să le prezentăm clar şi onest oferta noastră. Transparenţa se realizează prin metoda de operare şi prin structura locaţiilor noastre, îndeosebi a celor de tip insulă.

Cel mai important lucru pentru noi sunt clienţii, iar de aceea le oferim acestora posibilitatea de a personaliza salatele cu diferite ingrediente şi dressinguri, după bunul lor plac.” (http://saladbox.ro/)

II. CONSIDERENTE TEORETICE

Pentru realizarea raportului ce vizează îmbunătăţirea calităţii, este necesar a se trece în revista bazele teoretice.

Sunt trei condiţii pentru a exista o problemă :

1. să existe alternative de acţiune între care să se facă alegerea

2. alegerea unei alternative trebuie să aibă un impact semnificativ în viitor.

3. trebuie să existe un anumit dubiu asupra căruia din alternative să se facă alegerea. 14

Metodologii pentru rezolvarea problemelor:

1. Redefinirea şi analizarea problemelor

2. Generarea ideilor pentru diferite posibilităţi

3. Evaluarea şi selectarea ideilor

4. Implementarea

Metodologia in şase paşi

1. Înţelegerea dezordinii.

Prin dezordine înţelegem un sistem de condiţii externe care produc nemulţumire şi din care problemele trebuie identificate şi extrase.

Surse de dezordine: lipsa de cunoştinţe asupra modului în care ar trebui să funcţioneze procesul, erori în proces (unele apar aleator şi altele apar conştient), risipă şi complexitate, variaţie mare a valorilor unor factori de intrare.

2 . Găsirea faptelor înseamnă înţelegerea stării reale a calităţii şi definite de: culegerea datelor, observarea şi ascultarea atenta.

3. Găsirea problemei .

O problema bine definită este pe jumătate rezolvată. De foarte multe ori conducerea începe rezolvarea problemei fără să înţeleagă ce se întâmplă . Redefinirea problemei se poate face prin întrebări: Cum aş putea reduce costurile? etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect de imbunatatire a calitatii SC BioBox SRL.docx

Bibliografie

1.B. Rusu - ,, Metode şi tehnici de îmbunătăţire continuă
2. http://saladbox.ro/

Alte informatii

Univesitate Tehnică “Gheorghe Asachi”, Iași Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată