Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 3879
Mărime: 120.46KB (arhivat)
Publicat de: Valter Robu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: NASTASE MARIAN
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MANAGEMENT

Extras din proiect

I. PREZENTAREA FIRMEI

1.1 Scurt istoric si date de identificare

HRP este o societate cu capital privat, cu raspundere limitata, ce a luat fiinta la inceputul anului 2005.

Agentia de Recrutare, Selectie si Plasare Forta de Munca HRP, este acreditata de catre Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale prin Inspectoratul Teritorial de Munca conform Dovezii nr.74 pentru a desfasura activitatea de selectie si plasare forta de munca in strainatate, in conformitate cu Legea nr.156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate si intermediaza contracte de munca pentru diverse tari ale lumii.

Numele firmei: HRP

Activitatea principala : atragerea, selectia si plasarea de forta de munca de pe piata romaneasca in alte tari.

Data inregistrarii la Registrul Comertului: 21.11.2006

Data inceperii activitatii: 2006

Sediul agentiei : Bucuresti, jud. Ilfov

STR. SAVU MARIN, Nr. 55, SECTOR 2

1.2 Obiectul de activitate

Activitatea principala a HRP o constituie atragerea, selectia si plasarea de forta de munca de pe piata romaneasca in alte tari. Grupul tinta al firmei il constituie persoanele de cetatenie romana, cu studii cel putin medii, cu varstele cuprinse intre 18 si 40 de ani, fara un loc de munca stabil si satisfacator pe piata muncii din Romania, si dornici de a presta servicii in Romania si in strainatate.

1.3 Misiunea

Misiunea consta in punerea la dispozitie pentru societatile din tara si strainatare de personal calificat si necalificat, in functie de necesitatilor acestora, pe o perioada determinata de timp, si de asigurarea unui suport continuu si asistenţă in obţinerea locului de munca dorit pentru candidati.

Viziunea firmei este aceea de a oferi servicii la standarde europene, cu un accent puternic pe professionalism si flexibilitate.

1.4 Obiective

Obiectivul strategic al agenţiei HRP consta in dezvoltarea si diversificarea serviciilor de plasare a fortei de munca si de consolidare a ofertei pe piaţa, prin :

diversificarea activitaţii (organizare de traininguri pentru candidati, asistenta profesionala in etapele de recrutare si selectie, asistenta si consiliere pentru candidatii care lucreaza in strainatate )

identificarea de noi parteneri pe piaţa interna si externa

Firma considera că pe termen lung poate oferi clientelei un serviciu de o calitate deosebita (multitudine de optiuni) ,la tarife care sa reflecte corect raportul calitate/pret. Pentru aceasta , un rol deosebit se acordă in cadrul firmei factorului uman, atragerea unor buni profesionişti a căror motivaţie sa fie formarea profesională; investind în capitalul uman se creează stabilitate si continuitate in cadrul firmei, şi se creeaza premisele pentru realizarea obiectivului propus pe termen lung.

Alte obiectivele ale firmei sunt :

- imbunatatirea calitatii serviciilor

- promovarea imaginii firmei

- inovatie in crearea de servicii

- controlul unui segment de piata

1.5 Principalele activitati desfasurate

Plasarea fortei de munca

Scoala Autorizata de Limbi Straine HRP, organizeaza lunar cursuri de limba engleza, italiana, germana, spaniola, franceza, greaca si alte limbi straine la cerere.

Biroul Autorizat de Traduceri B HRP, ofera servicii de interpretariat, traducere documente, legalizari notariale, apostilari, tehnoredactari si procesari documente

II. ANALIZA FIRMEI

2.1 Analiza activitatii economico – financiare

2.1.1 Analiza rentabilităţii firmei

Finanţele întreprinderii reprezintă un ansamblu de măsuri şi activităţi al căror obiect este fenomenul financiar. Activitatea financiară se prezintă ca o practică organizaţională, ca un ansamblu de activităţi ce se desfăşoară prin intermediul serviciilor financiare din întreprinderi şi care se exprimă valoric.

Înţelegerea activităţii financiare ca fiind desfăşurată de serviciile financiare nu este însă, exhaustivă. Serviciile financiare realizează şi sarcini nefinanciare (negocierea contractelor de asigurare, controlul încasărilor şi plăţilor etc.) după cum unele sarcini eminamente financiare, de mare importanţă pentru firmă, nu se rezolvă la nivelul serviciilor financiare, ci de către Adunarea Generala a Asociatilor (creşteri de capital, decizii de investiţii etc.).

Indiferent cine iniţiază şi coordonează activitatea financiară la nivelul întreprinderii, esenţial este faptul că această activitate presupune existenţa permanentă a unor fluxuri financiare pozitive si negative, organizate şi programate a se derula in condiţii care să servească interesele întreprinderii. Finanţele întreprinderii sunt organizate în special pentru a satisface realizarea obiectului de activitate în condiţii de eficienţă economică.

Pentru a putea analiza resursele financiare ale întreprinderii este necesară împărţirea acestora în trei secţiuni distincte: venituri, cheltuieli şi profit care vor fi analizate separat.

Preview document

Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 1
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 2
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 3
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 4
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 5
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 6
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 7
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 8
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 9
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 10
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 11
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 12
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 13
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 14
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 15
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 16
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 17
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 18
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 19
Proiect de practică - Human Resources Professionals HRP - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Practica - Human Resources Professionals HRP.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul calității

Capitolul 1 SISTEMUL NAŢIONAL DE ACREDITARE, CERTIFICARE ŞI NOTIFICARE 1.1 Orientări actuale privind managementul, calitatea, managementul...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Fundamentele economice ale investițiilor 2009-2010

I. ACCEPŢIUNI, TIPOLOGII, ROL ŞI CARACTERISTICI 1.1. Accepţiuni şi semnificaţii Uzual: un plasament sau numai valoarea bănească a acestuia....

Ai nevoie de altceva?