Proiect investițional - SC EL-CO SA

Proiect
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3392
Mărime: 26.45KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Pandelica Ionut

Extras din proiect

PROIECTUL INVESTITIONAL

1. Denumirea obiectivului investitional

Automatizarea proceselor de productie la EL-CO SA cu echipamente pneumatice, electronice, automate progamabile, conducerea, supravegherea si monitorizarea acestora pe calculator-FESTO.

2. Prezentarea scopului, obiectivelor si oportunitatii investitiei.

- Scop

In perioada ultimelor doua decenii principala tendinta ce s-a manifestat in industria aparatajului de joasa tensiune a fost extraordinara penetratie a utilizarii maselor plastice. Datorita imbunatatirii continue a performantelor acestora masele plastice au reusit sa inlocuiasca o serie de materiale clasice, printre care si materiale ceramice clasice, in componenta aparatajului. Totodata masele plastice au devenit mai competitive si sub raportul pretului.

Datorita acestui fapt si data fiind continuarea acestui proces, industria ceramica a suferit modificari, principalele tendinte fiind restrangerea productiei de materiale ceramice clasice ( de exemplu electropotelan si steatit) si orientarea producatorilor catre produsele ceramice speciale, si de inalta tehnologie.

O serie de producatori si-au incetat activitatea sau au fost restructurati sau au fuzionat cu altii, in special cu mari producatori vest-europeni.

In aceste conditii un producator poate ramane competitiv numai indeplinind urmatoarele conditii:

- sa asigure produse de calitate

- sa-si reduca substantial costurile

Tinand cont de aceste deziderate, conducerea si specialistii SC EL-CO SA au analizat in detaliu situatia existenta si posibilitatile de implementare ale celor doua deziderate de mai sus. In urma analizei au fost identificate trei puncte esentiale ale fluxului tehnologic de productie la sectia ceramica care au un rol primordial si hotarator la asigurarea calitatii produselor pe de o parte si reducerea costurilor pe de alta parte:

- sistemul de dozare a materiilor prime

- instalatia de dozare pentru amestecul de presare

- cuptorul de ardere a produselor ceramice

Analiza acestora a demonstrat ca instalatiile existente, aferente acestor faze tehnologice nu satisfac si nu asigura criteriile unei productii de inalta calitate si reproductibilitate la costuri reduse, ca atare se impun modernizarea acestora.

Principalele deficiente ale instalatiilor existente, precum si obiectivele ce trebuie atinse prin modernizare sunt urmatoarele:

- Primordialitatea factorului uman, in asigurarea acuratetii si preciziei operatiilor de dozare la greseli si neglijente.

- Imposibilitatea inregistrarii si prelucrarii datelor privind dozarea in vederea asigurarii reproductibilitatii acestora si aplicarea corectiilor necesare.

- Randamentul si productivitatile scazute la prepararea amestecului de presare, care in special la inceputul schimbului, duce la gatuire in asigurarea cu material a reperelor, in dauna omogenitatii materialului.

- Consum specific de combustibil si energie electrica foarte ridicata, in special la cuptoarele camera folosite la biscuitarea produselor de portelan si arderea finala a produselor din steatit, datorita raportului defavorabil de produse, a inertiei termice mari datorita marimii cuptoarelor si a ciclului de ardere discontinua si lunga (40ore).

Modernizarile propuse pentru eliminarea acestor deficiente au fost cele de mai jos.

In formularea acestor obiective de mare ajutor au fost si vizitele si schimburile de experienta, intreprinse la producatorii externi in domeniu, si in special cooperarea tehnologica realizata cu ETI Izlake, Slovenia, unul dintre cei mai cotati producatori din Europa, in acest domeniu.

Preview document

Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 1
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 2
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 3
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 4
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 5
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 6
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 7
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 8
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 9
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 10
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 11
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 12
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 13
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 14
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 15
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 16
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 17
Proiect investițional - SC EL-CO SA - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Proiect Investitional - SC EL-CO SA.doc

Te-ar putea interesa și

Eficiența Economică a unui Proiect Investițional

INTRODUCERE Eficiența economică este un concept abordat în diferite lucrări de specialitate cu deosebire după anul 1900, unele analize indirecte...

Impactul Creditelor Investiționale Asupra Viabilității Activității Investiționale în Republica Moldova

Introducere Actualitatea temei. Actualitatea prezentei lucrări rezultă din rolul pe care îl indeplinesc creditele investiţionale în dezvoltarea...

Evaluarea Proiectelor Investiționale

În economia de piata sau de tranzitie, forma organizatorica de baza a procesului investitional este proiectul investitional care repezinta...

Sursele de finanțare a proiectelor investiționale la nivelul unităților economice

Introducere Actualitatea temei de cercetare. Globalizarea economiei mondiale se caracterizează în primul rînd printr-o stabilitate a relaţiilor şi...

Studiu de Caz - SC Ilagro SRL

1. Descrierea activitatii curente Istoric al activitatii S.C. "ILAGRO" S.R.L. , Slobozia si-a inceput activitatea de productie in anul 1995,...

Eficiența Investiției de Capital Pentru Creșterea Situației economico-financiare la SC Real SA Pleașa - Ploiești

Aceasta societate, dupa cum reiese si din denumire, are ca obiect de activitate, producerea si comercializarea produselor refractate precum si nu...

Plan de Afaceri Elmas SRL

SUMAR Intreprinderea "ELMAS" SRL este o intreprindere de productie. Activitatea intreprinderii se axeaza in prezent pe producerea pizzei ,...

Ai nevoie de altceva?